Real Madrid'e Arda Güler Şoku! Genç Yıldız Amerika Kampından Ayrılacak

29.07.2023 - 20:32 | Son Güncellenme: 29.07.2023 - 23:15

Real Madrid, Fenerbahçe'den transfer olan Arda Güler'in sağ dizinde yaşadığı sakatlık nedeniyle takımın Amerika kampından ayrılacağını duyurdu.

Real Madrid'e Arda Güler Şoku! Genç Yıldız Amerika Kampından Ayrılacak

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe'den dünya devi Real Madrid'e transferi ile dünya futbolunda ses getiren 18 yaşındaki genç yetenek Arda Güler'den üzücü bir haber geldi. İspanyol ekibi, Arda Güler'in takımın Amerika kampından ayrılacağını duyurdu.

Arda, Madrid'e dönüyor

Kulüpten yapılan açıklamaya göre sağ dizindeki minisküs sakatlığı ile mücadele eden Arda Güler, tedavisini sürdürmek için Amerika kampından ayrılarak Madrid'e dönecek.

ManU ve Milan'a karşı oynamadı

Dünya devlerinin kozlarını paylaştığı Soccer Champions Tour turnuvası için Amerika'da bulunan Real Madrid'in Manchester United ve Milan karşısında oynadığı ve kazandığı maçlarda milli yıldızımız süre bulamadı. Arda Güler'in süre bulmamasının sakatlığı ile bağlantılı olduğu iddia ediliyor.

İlgini Çekebilir
Arda Güler'li Real Madrid, Manchester United'a da acımadı!
Habere Git

Toni Kroos övgüde bulunmuştu

2014'ten bu yana formasını giydiği Real Madrid ile 5 defa UEFA Şampiyonlar Ligi zaferi yaşayan ve kulüp efsaneleri arasına giren Alman orta saha Toni Kroos geçtiğimiz günlerde Arda Güler'i "İlk izlenimlerim Arda Güler'in büyük bir yetenek olduğu, çok iyi bir sol ayağı var. Soluyla harika şutlar çekiyor ve tekniği olağanüstü. Fenerbahçe, Arda Güler gibi büyük bir yeteneği çıkardı." ifadeleri ile övdü.

Altın Çocuk listesinde Real faktörü

İtalyan spor gazetesi Tuttusport tarafından 2003 yılından beri Avrupa liglerinde forma giyen 21 yaşının altındaki en iyi oyuncuya verilen Golden Boy ödülüne, Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler de aday gösterilmişti. Haziran ayında 78'inci sırada yer alan milli futbolcu,  Real Madrid'e transfer olmasının ardından 62 sıra yükselerek 16. sıraya tırmandı.

Fenerbahçei, Arda transferinde milyonları kasasına koydu

Real Madrid, Arda Güler transferinde Fenerbahçe'yi 20 milyon Euro, 10 milyon Euro bonus ve sonraki satıştan %20'lik bir pay ile ikna etmeyi başardı. 18 yaşındaki yıldız geçtiğimiz sezon Sarı-Lacivertli forma ile tüm kulvarlarda 31 maça çıkarken; 6 gol, 7 asistlik katkı verdi. Genç yıldız Fenerbahçe ile yaşadığı Ziraat Türkiye Kupası zaferi ile kariyerinin ilk kupasını da bu sezon kazandı.

İlgini Çekebilir
Arda Güler'li Real Madrid, Manchester United'a da acımadı!
Habere Git

Feridun Niğdelioğlu kas sorununa değinmişti

Ünlü gazeteci Feridun Niğdelioğlu, Arda Güler'in kas sorunu ile alakalı  ''Arda Güler'in tüm hocaları bilir. İsmail Kartal, Pereira, Jesus ve Başkan bilir. Altyapı hocalarıda bilir. Arda Güler'e bir yükleme yapılamıyor. Büyük problem değil. Dönüşü olmayacak sakatlık değil. Çok fazla antrenman yaptığı zaman, takımla birlikte yüklemelere girdiği zaman; Arda Güler'de kas içi ödemle ve kanamalar oluşuyor. Bu sorunlar Arda Güler'i etkiliyor. Fiziki olarak tam gelişme çağında. Kas olarak gelişmiyor ve Arda'nın sorunu bu." yaptığı açıklamaları ile yakın zamanda dikkat çekmişti.

"Arda fazla antrenman yiyince sakatlanıyor"

Arda Güler'in kasmevcut  yapısının fazla antrenmana dayanamadığını belirten Niğdelioğlu ''İsmail Kartal, Jesus'tan önce Arda Güler'e ekstra antrenmanlar yaptırmıştı. Ali Koç başkanın istediği ile diğer gençleri de ön plana çıkararak. Arda eksik görülmüş ve ekstra antrenmanlar yapılmış. Sonra sakatlıklar yaşanıyor. Gelişimini, antrenmana katılımı ve maçlarda tempo yükseltmeyi de engelleyen durumlar oluyor. Arda Güler'de kas gücü yok. Ali Koç demişti, Arda Güler, fazla antrenmandan dolayı sezonu kapattı diye. Sorunu aslında bize söylemişlerdi." demişti.

Senin için hazırladığımız haberler