Reşit Akçay, “Aklımızı avucumuzda tutalım”

14.03.2021 - 23:48 | Son Güncellenme: 14.03.2021 - 23:52

TFF 2. Lig Beyaz Grup mücadelesinde, kendi sahasında Ankara Demirspor’u 3-0’lık skorla mağlup eden Kocaelispor’un Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulundu

Reşit Akçay, “Aklımızı avucumuzda tutalım”

AJANSSPOR -HABER

TFF 2. Lig Beyaz Grup mücadelesinde, kendi sahasında Ankara Demirspor’u 3-0’lık skorla mağlup eden Kocaelispor’un Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, müsabakanın ardından değerlendirmelerde bulundu. 

Akçay, “Müsabaka strateji maçlarından biriydi. Hem bizim hem de rakip için önemli dönemeç maçıydı. Bu müsabakalarda kalite teknik ve kalite oyundan daha çok sonucu ele geçirmek daha önem kazanıyor. Bizim anlayışımızda her ikisini birden uygulamak var. Bunun için sabırlı olmak gerektiğini demiştim. Play-off yolculuğumuz sürüyor. Kazandığımız için mutluyuz” dedi.

"Ukalalık olmasın da bu konularda kendimizi bilgili görüyoruz"

Kendisine skorun 3-0’a ulaştığı zaman genç oyuculara neden fırsat verilmediği sorulması üzerine Akçay, "Genç oyuncuların oynatılmasında bazen risk de vardır. Oyuncuları da kaybedebilirsiniz, oyunu da. Farklı şeyler de ortaya çıkabilir. Genç oyuncuların sağlıklı gelişmelerini sağlamak lazım. Ukalalık olmasın da bu konularda kendimizi bilgili görüyoruz. İnsanın kendini anlatması çok zor. Genç oyuncuların kazanımıyla ilgili tavır, zamanlama, stratejiyi düşünüyoruz. Bir an önce kazanmayı biz de çok isteriz. Çünkü bizde oradan geliyoruz. Bu konuda çok hevesliyiz. Böyle algılanmasını ve bize güvenilmesini bekleriz” diye konuştu.

“Pasif ofsayt kuralını çok iyi işletti”

Hakemin pasif ofsayt kuralını çok iyi işlettiğini söyleyen Akçay, "Yan hakemin bayrağını kırması orta hakemin olaya çok daha hakim olduğunu gösterdi. Orada yan hakemin kısa bir zamanı beklemesi gerekiyordu. Bugün uluslararası müsabakalarda bayrağın erken çekilmemesiyle ilgili uyarı var. Sonra VAR’a gidilerek de ofsayt tespit edilebiliyor. Oyunun akışına çok fazla müdahale edilmemesi için. Oradaki bayrağı kırmasından sonra orta hakemin puanının çok yüksek olacağını düşünüyorum. Bu bir kuralın sağlıklı bir şekilde işletilmesiydi. Tebrik ediyorum. Penaltılar ise hakemin takdiridir. Penaltılarla ilgili herkes sabaha kadar yorum yapabilir. Sonuçta sahanın ve kuralların hakimi hakem vermiş." değerlendirmelelerinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler