Resmen açıkladı: 4 futbolcu gidiyor, 2 transfer geliyor

02.01.2023 - 16:39 | Son Güncellenme: 02.01.2023 - 16:46

Bandırmaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, hedeflerinden transferlere; Süper Lig yarışından genç yetenek Emir Şenocak'a kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Resmen açıkladı: 4 futbolcu gidiyor, 2 transfer geliyor

Nazım Türknas/ Ajansspor

TFF 1. Lig ekiplerinden  Bandırmaspor’un tecrübeli teknik direktörü Mesut Bakkal, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Uzun yıllardır futbolun içinde bulunduğunu belirten Bakkal, "Bandırmaspor camiasının beni karşılaması çok farklı oldu. Bizde bu camiaya layık olmaya çalışıyoruz. Gördevde olduğumuz 6 maçta tek mağlubiyetimiz var, ilk maçımız olan Sakaryaspor’a karşı. O mağlubiyette de ne olduğunu ben bile anlayamadım. Biz o gün kötü oynamadık aslında ama kötü goller yedik maalesef" dedi. 

"İyi yönetilen camianın başarısız olması düşünülemez"

Bakkal sözlerine şöyle devam etti: "Ancak bu kadar iyi yönetilen, oyuncuyla maddi yönde sorun yaşamayan veya her tür desteği sağlayan bir kulübün başarısız olması beklenmemeli. Zaten takımımızda çok kaliteli. Başta Onur Göçmez başkan olmak üzere benim de uzun zamandır hasret olduğum bir durumdu böylesi bir camia.”

"Hedefler doğrultusunda ilerliyoruz"

Bandırmaspor Teknik Direktörü, hedefleri doğrultusunda ilerlediklerini vurgulayarak "Başkan bana, ben de ona bu işin olabileceğini birbirimize söyledik. Yönetim sağ olsun çok destekliyor, ben olacağına inanıyorum. Bu şekilde yönetilen kulüplerimizi çok özledik" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Bandırmaspor, başkentte farka gitti!
Habere Git

"Başkan Onur Göçmez çok farklı"

Bakkal, sözlerine şöyle devam etti: "Haliyle Bandırma’nın yukarıları hak ettiğini düşünüyorum. Ben yürekten inanıyorum, herkes de inanmaya başladı. Burada başkanımız Onur Göçmez için bir parantez açmak istiyorum kendisi ile ilgili, başkanımız gibi insanların bence hakkının verilmesi gerekir. Kulübe gelmeden önce transfer görüşmesi için telefonlaştık, bir kulüp başkanı olmasına rağmen 3 saatte Ankara’ya geldi ve bizi onore etti. Biz de birbirimizi anladık ve anlaştık.”

Yeni stadyum isteği

Stadın fiziksel şartları belli oduğunu vurgulayan Bakkal, "Artık ülkemizde çok güzel stadyumlar yapılmaya başladı, başkanımız da 'Stadımız yetersiz bari ışıklandırmalarımızı yapın' diyor esprili bir şekilde. Lütfen bu söylemlerimizi dikkate alsınlar; bu camia da güzel bir stadyumu hak ediyor. Zaten tesislerimizde inşaat çalışmalarına başladı, hallediliyor bir yandan. Böyle başarılı yönetimlere, başkanlara öncelik tanınması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"Kerim vurdu, gol oldu"

Kerim Avcı'nın kendileri için önemli olduğunu söyleyen Bandırmaspor Teknik Direktörü, şöyle konuştu: "Bizim için çok değerli bir oyuncu aynı zamanda takımımızı kaptanı. O maçtan önce ağır bir grip geçirdi, kendisi bitikti, 90 dakikayı çıkartamazdı. Biz de kendisini sonradan kullanalım diye düşündük. İkinci yarı başladığında baktık rüzgârı arkamıza almışız, arkadaşlara dedim, ‘Kerim’i oyuna alalım, bir tane güzel vurur gol olur' nitekim Kerim’i oyuna aldık, vurdu attı golü. Demek ki böyle saf, temiz duygularla istediğimiz zaman gerçekleşiyor. Zaten herkes o kadar inanmıştı ki, golü atacağımız belliydi.”

İlgini Çekebilir
Erkan Sözeri: "Iğdır'da Fatih Terim gibi karşılandım"
Habere Git

Mesut Bakkal'dan transfer açıklaması

Bakkal, devre arasında yapılacak transferler konusunda da bilgi verdi. Bandırmaspor Teknik Direktörü,  "4 arkadaşımızla yolları ayırdık yeni transferler yapmak için. Ama şunu söyledik, sıradan bir transfer yapmayalım. Almak için almayacağız, yapmak için yapmayacağız, kalite oyuncular alacağız. Özellikle ön bölgemize eksikliğimiz var ve en az 2 isim alacağız. Bunun yerlisi, yabancısı fark etmez, iyi olsun gerisi önemli değil. Zaten çalışmalarımız sürüyor. Belki geç olur ama illa ki olacak kaliteli transferlerimiz” diye konuştu.

"Savunma yapmayanı oynatmam"

Bakkal, play-off sıralamasındaki rakiplerinden çok gol yediklerine dikkat çekerek "Benden sonra az gol yemeğe başladık. Ben geldiğimde takım savunma yapmayı bilmiyordu ve sevmiyordu. Ben geldiğimde ‘savunma yapmayan oynayamaz’ dedim, onlar da savunma yapmaya başladılar ki yediğimiz gollere de dikkat ederseniz ya penaltıdan ya da frikikten yiyoruz, durak top golleri. Savunma bu işin olmazsa olmazıdır" diye konuştu. 

"Emir Şenocak topsuz oyunu öğrenecek"

Bandırmaspor Teknik Direktörü, sözlerini şöyle bitirdi: "Emir Şenocak çok iyi oyuncu, Allah vergisi bir yeteneği var ama top rakipteyken nasıl oynaması gerektiğini öğrenmesi gerekiyor. Topsuz oyunu bilmesi ve uygulaması gerekiyor. Ben genç oyuncular çok fazla şans veren bir teknik adam olarak hep işöyle söylerim: Hoca forma vermez, sen çalışıp o formayı kendin alacaksın."

Senin için hazırladığımız haberler