Resmi açıklama geldi. Süper Kupa oynanacak mı?

12.12.2023 - 04:05 | Son Güncellenme: 12.12.2023 - 12:37

Liglerin süresiz olarak ertelenmesinin ardından sıkışacak fikstür ile beraber 29 Aralık'ta oynanması planlanan Süper Kupa maçının ertelenip ertelenmeyeceği büyük merak konusu oldu. İşte detaylar...

Resmi açıklama geldi. Süper Kupa oynanacak mı?

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında oynanan ve 1-1 tamamlanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda Ankara ekibinin başkanı Faruk Koca, orta hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı. Olayın ardından Türkiye Futbol Federasyonu radikal bir karara imza attı.

TFF ligleri süresiz erteledi

Olayın ardından Levent'teki binada toplanan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve heyeti, tüm ligleri süresiz olarak erteleme kararı aldıklarını açıkladı. 

Süper Kupa maçı oynanabilecek mi?

Ligin ertelenmesinin ardından en çok merak edilenlerden konulardan biri de 29 Aralık'ta son Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Ziraat Türkiye Kupası Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın Riyadh kentindeki 25.000 kişilik Al-Awwal Park Stadyumu'nda oynanacak olan Süper Kupa maçının durumu oldu. 

Büyükekşi: "Şu an gündemimiz bu değil"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Hakem Halil Umut Meler'i tedavi gördüğü Acıbadem Ankara Hastanesi'ndeki ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Büyükekşi, liglerin süresiz ertelenme kararının ardından 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanacak olan Süper Kupa maçının da ertelenip ertelenmeyeceğiyle ilgili soruya "Şu an gündemimiz bu değil. Şu anda Süper Kupa değil, hakemlerimizin sağlığı önemli. Biz bunun için buradayız." yanıtını verdi.

Süper Lig'in uzaması zor gözüküyor

Bu sezon 20 takımla oynanan Süper Lig'in uzunluğu 38 hafta olacak. Haziran ayında Almanya'da başlayacak ve A Milli Futbol Takımımızın da mücadele edeceği EURO 2024 ile çakışmaması adına bu sezon yapılan fikstüre hafta içi maçları da eklenmişti.

İlgini Çekebilir
Süper Lig'de hakemler maça çıkmayacak! Protesto başladı...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler