Richarlison Irkçı Saldırı Hakkında Konuştu: "Neyse ki Görmedim"

28.09.2022 - 21:33 | Son Güncellenme: 28.09.2022 - 21:38

Tottenham Hotspur oyuncusu Richarlison, Brezilya – Tunus maçında kendisine yapılan ırkçı saldırı hakkında konuştu. Richarlison, "Neyse ki görmedim" dedi.

Richarlison Irkçı Saldırı Hakkında Konuştu: "Neyse ki Görmedim"

Aleyna GÜRGEN - AJANSSPOR

İngiltere Futbol Ligi (Premier Lig) ekiplerinden Tottenham Hotspur forması giyen Richarlison, Brezilya – Tunus karşılaşmasındaki ırkçı saldırı hakkında sessizliğini bozdu. 25 yaşındaki Brezilyalı futbolcu kendisine atılan muzlar için açıklama yaptı.

Golün sonrası ırkçı saldırı

Dün Pariste’ki Parc des Princes Stadyumu’nda gerçekleşen Tunus ve Brezilya karşılaşması Brezilya’nın 5-1’lik galibiyeti ile sonuçlanmıştı. Ezici üstünlük ile biten maçta en dikkat çeken şey ise Brezilya’nın 25 yaşındaki futbolcusu Richarlison’a yapılan ırkçı saldırı oldu. Maçın 19. dakikasında attığı gol ile takımını 2-1 öne geçiren Tottenham’ın yıldız oyuncusu taraftarların ırkçı saldırısına uğradı. Bazı taraftarlar gol sonrası saha kenarına gelen Brezilyalı forvete muz attılar. İşte o ırkçı saldırı…

Takım arkadaşı fark etti

Kendisine muz atılan Richarlison ise o anda sırtı dönük olduğu için yapılan bu ırkçı saldırıyı fark etmedi. Brezilyalı forvetin Manchester United forması giyen takım arkadaşı Fred ise atılan muzu fark etti ve meyveye tekme atarak sahadan uzaklaştırdı. 

"Neyse ki görmedim"

Richarlison ırkçı saldırının yaşandığı maçın ardından ilk kez konuştu ve kendisine muz atıldığı anı görmemesinin daha iyi olduğunu şu sözlerle ifade etti: "Bu konu hakkında (Roberto) Firmino ile konuşuyordum. Ona ‘Tanrı bunu görmeme izin vermedi, neyse ki görmedim’ dedim. Çünkü maçta o anın sıcaklığı işe ne yapabilirdim emin değilim. Belki o taraftar bulunup cezalandırılır. Zor. Vinicius Jr.’ın başına gelenleri gördünüz şimdi ise bu olay oldu, hem de stadyumun içinde. Umarım bu olay diğer insanlara bunu yapmamayı öğretir."

Vinicius da ırkçı saldırıya maruz kalmıştı

Brezilya ekibinden birine karşı yapılan ilk ırkçı saldırı Richarlison’a yapılmadı. Real Madrid oyuncusu Vinicius da geçtiğimiz günlerde Atletico Madrid ile karşılaştıkları ve 2-1 kazandıkları maç öncesinde taraftarlarının ırkçı saldırısına uğradı. Maç başlamadan önce stadyum dışında toplanan Atletico taraftarları ‘Vinicius, sen bir maymunsun’ sözleriyle Brezilyalı futbolcuya hakaret ettiler. 

"Böyle devam edecek"

Irkçı saldırının ardından bir Tweet de atan Richarlison paylaşımında "Bla, bla, bla’ kaldıkları ve ceza almadıkları sürece bu her zaman ve her yerde böyle devam edecek. Zaman yok kardeşim!" ifadelerine yer verdi.

İlgini Çekebilir
Magnus Carlsen: "Hans Niemann hile yapıyor"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler