Rıdvan Dilmen: 'Beşiktaş gibi bir takımın...'

18.03.2018 - 13:55 | Son Güncellenme: 18.03.2018 - 13:55

Rıdvan Dilmen: 'Beşiktaş gibi bir takımın...'

NTV Yorumcusu Rıdvan Dilmen, Başakşehir - Beşiktaş maçının ilk yarısını değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen'in açıklamalarından öne çıkanlar:

 

"1 hafta boyunca, Fenerbahçe şampiyon olur mu deniyordu. Galatasaray en büyük aday deniyordu, Beşiktaş konuşuluyordu. Başakşehir konuşulmuyordu. Uyuyan bir Başakşehir vardı, bu gelişmeler onları uyandırmış. Öyle bir tempolu başladı ki ilk yarı 3-0, 3-1 bitebilirdi."

"Başakşehir kaçırdığı pozisyonları çok arar. İkinci yarı Başakşehir gol bulmazsa Beşiktaş risk alacaktır. Her sonuca gebe bir maç."

Maç sonu değerlendirmesi

Öylesine bir haftaydı ki önümüzü görme açısından çok önemliydi. Ancak ligin en çok gol atan 4 takımı sadece 1 gol çıkardılar. Başakşehir maçı fazlasıyla hak etti. Daha düzgün, daha istek oynayan taraf onlardı.

Beşiktaş gibi ligimizin en çok pozisyona giren takımlarından birinin maç boyunca bu da kaçar mı diyeceği bir pozisyonu yok. Ayrıca savunma hattında dirençleri yok. Belli bir düzenleri de yok.

Başakşehir kulübü kurulduğundan beri en çok seyirciye ulaştığı maç bu maç olabilir. Başakşehir tekrar ben buradayım dedi. Ancak maç öncesi kamuoyuna baktığımızda herkes Beşiktaş'ı favori gösteriyordu. 

Çok kötü bir hafta geçirdi hakemler. Bugünkü hakem de rezaletti. Kafaları baya bir karışık hakemlerin. Saçma sapan kararlar veriyorlar. Skora göre hareket ediyorlar. Pozisyonlar olmadan daha fazla detaya girmek istemiyorum.

Fenerbahçe bugünkü skoru gördükten sonra neler kaçırdığını daha iyi farketmiştir. Ancak hala acaba olur mu diyorlardır. İlk 3'teki takımların birbirleriyle maçları olacak.

Beşiktaş bütün maçlarını oynayıp 8/8 yapsa bile geçen sezon ki puanından 3 puan az toplamış olacak. Artık hiçbir maç kolay değil. Küme düşme hattındaki takımlara karşı deplasmandaki maçlar da çok zorlu olacak.

Adebayor tam bir takım oyuncusu. Top Başakşehir'deyken 1 kişi fazlalar rakiplerinden. Hem orta saha hem forvet oyuncusu gibi. Gomis kadar olmasa da gol de atıyor ve orta sahada takımını rahatlatıyor. Avrupa'nın büyük takımlarında doymuş, gelmiş gibi değil.

Beşiktaş sokakta rızkını arıyan bir sokak kedisiyken şimdi hazır lokmaya konmaya çalışıyor. Bunun örneğini bugün son dakikalarda gördük.

Senin için hazırladığımız haberler