Rıdvan Dilmen: "Emre Belözoğlu'na yakışmadı"

27.06.2020 - 18:10 | Son Güncellenme: 27.06.2020 - 20:22

Rıdvan Dilmen: "Emre Belözoğlu'na yakışmadı"

Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında Fenerbahçe - Yeni Malatyaspor maçını değerlendirdi. 

"Kötü bir ilk yarı oldu"

Karşılaşmanın ilk yarısını değerlendiren Dilmen, "Kötü bir ilk yarı oldu. Ligimizde gördüğümüz en kısır maçlardan biri oldu. Ya 'bu gol kaçar mı' dediğimiz pozisyon yok Fenerbahçe için. Malatya'da öyle. Onlar için her puan altın değerinde. Gol atan galibiyete doğru gidiyor. Fenerbahçe'nin bu prestij maçı.

Fenerbahçe'nin en büyük problemi; Serdar Aziz-Gustavo ile Muriç arasında baya mesafe var. Fenerbahçe oyun kültürünü, karakterini değiştirmek zorunda, ama şu an ortam buna uygun değil" dedi. 

Açıklamalarına devam eden Dilmen, "Fenerbahçe mental olarak o kadar kopmuş ki, kazanmış olsalar dahi kafada ligi bitirmişler. Şampiyonluk yarışında olan takımların bu gidişleri normaldir" şeklinde konuştu. 

Fenerbahçe'nin maçı çevirme arzusu...

Maçın ikinci yarısını değerlendiren Dilmen, "Fenerbahçe'nin maçı çevirme arzusu, Yeni Malatyaspor içinde dramatik bir mağlubiyet oldu. Haksız bir şekilde atılan bir oyuncu oldu. Gökhan atılıyor üzerine üst üste goller yiyorsunuz. Tam bitti derken gol yiyorsunuz ve küme düşme potasında kalıyorsunuz" ifadelerini kullandı. 

"Hakemin iki sarı kartının da hatalı"

Hakemin iki sarı kartının da hatalı olduğunu belirten Dilmen, "Altay müthiş bir şut çıkardı maç 0-0 giderken. Hasan Ali takımın iylerindeydi. Dirar Kötü, Ozan iyi, Jailson iyi, Ekici vasat, Deniz vasat, Rodriguez sahada yoktu...

Fenerbahçe prestij maçlarına devam ediyor. Malatya için kötü bir mağlubiyet oldu. İlk 6 için yoluna devam ediyor Fenerbahçe. Oyuncu etkinliği önemli. Emre'nin davranışından dolayı Gökhan atıldı. Ali Şansalan'ın iki sarı kartı da hatalı. İkisini de görmeden verdi. Emre Belözoğlu bunun üzüntüsünü akşam yaşayacaktır ama iş işten geçti. Emre gibi bir oyuncuyu bu olmadı" açıklamasını yaptı. 

"Emre adına üzgünüm"

Malatyaspor'un emeğine yazık oldu diyen Dilmen, "Durup dururken adamı atıyorsun. O takımın emeğine yazık, oyuncuların emeğine yazık, hocanın emeğine yazık... Bence Emre Belözoğlu sportif direktörlüğe doğru evrilecektir, vizyonu olan bir insandır. Malatyaspor adına da bir Fenerbahçeli olarak üzgünüm. Üzücü bir galibiyet. Fenerbahçe puanını aldı, kötü oldu. Emre adına üzgünüm" dedi. 

"Ali Şansalan hatalı"

Hakemin Gökhan'ı haksız yere attığını söyleyen Dilmen, "Ali Şansalan verdiği kararlarda hatalı. Gökhan ayağına falan basmadı. Ben vermem" şeklinde konuştu. 

Hasan Ali ve Caner Erkin hakkında...

Hasan Ali ve Caner Erkin'in transfer durumunu değerlendiren Dilmen, "Bana göre Hasan Ali mutlaka kalmalı. Caner önemli oyuncu ama Hasan Ali gibi bir oyuncun varsa, ciddi bir problem veya olağanüstü bir durum yoksa bir şekilde anlaşılmalı. Kaybedilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Caner gelse de önde oynayabilir. Fenerbahçe'nin öne kenarlara inecek oyun formatına oyunculara ihtiyaçları var" diye konuştu. 

Dilmen son olarak, "Hakem 40 metreden faul çıkarıyor ve hemen sarı kart gösteriyor. Onun için hakem bugün birçok hata yaptı" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler