Rıdvan Dilmen Başakşehir - Galatasaray maçını yorumladı

12.11.2022 - 20:55 | Son Güncellenme: 13.11.2022 - 00:03

Galatasaray Süper Lig'de 14. hafta mücadelesinde Başakşehir'le karşı karşıya geldi. Maçı TV8,5 ekranlarında Yüzde Yüz Futbol programında Rıdvan Dilmen yorumladı

Rıdvan Dilmen Başakşehir - Galatasaray maçını yorumladı

Galatasaray Başakşehir'le karşı karşıya gelirken maçı TV8,5 ekranlarında Yüzde Yüz Futbol programında Rıdvan Dilmen yorumladı

Belözoğlu'nun çok ilginç rotasyonları var

Rıdvan Dilmen "Geçen haftanın ikinci yarısından beri Galatasaray, muhteşem oynuyor. Bu haftaya kadar 8 gol yiyen Başakşehir, bu maçın ilk yarısında 3 gol yedi. Başakşehir vurdumduymaz bir tempoda, fazla sakin oynamaya çalışıyor ama karşıda aşırı istekli bir takım var. Emre Belözoğlu'nun çok ilginç rotasyonları var. Birinci kaleci kim hala bilmiyoruz. Okaka varken Keny'i tercih etmesini de tuhaf karşıladım.

Galatasaray farkı daha da açabilir

Galatasaray, maça çok hakim ve çok rahat. Oyuncu değişikliği olacağını düşünmüyorum. Bu maç herhalde bir ilk yarıda Muslera'nın en rahat olduğu maç oldu bu sezon. Başakşehir bu skora rağmen bu maça ortak olabilir. Ama ilk yarıda çok verimsiz oynadılar. Genelde birbirleriyle yardımlaşırlardı ama bu maçta yardımlaşmaya dair emare yok. Maçtan önce yaptıkları hiçbir plan tutmadı. Galatasaray'ın ikinci yarıda topla oynaması daha da düşebilir fakat fark daha fazla da açılabilir.

Galatasaray'ın penaltısı net bir penaltıydı

Emre ve Kazım'ın Galatasaray'da olması takımı yabancı kuralında çok rahatlatıyor. Onların rotasyona dahil olmasıyla yabancı oyuncular birbirleriyle daha çok uyum sağlamaya başladı. Başakşehir'de Okaka ve Deniz Türüç'ün oyuna gireceğini düşünüyorum. Galatasaray'ın penaltısı net bir penaltıydı. Başka bir karar verilme olasılığı yoktu.

Başakşehir tarihinin en kötü futbolunu oynadı

Hem İBB dönemi hem Başakşehir dönemini düşünüyorum. Bu kulüp hiçbir zaman bu kadar fark yemedi. Muslera'nın kurtardığı bir tane pozisyon yok. Galatasaray'ın ise 11-12 tane pozisyonu var. Başakşehir tarihinin en kötü futbolunu oynadı. Galatasaray galibiyeti kesinlikle hak etti. Başakşehir ise mağlubiyeti hak etti ama farklı mağlubiyeti hak etti.

Emre Belözoğlu bu maçta macera aradı

Futbolda önemli olan kötü oynarken de kazanabilmek. Galatasaray, kötü oynadığı maçların hepsini kazandı. Fenerbahçe'ye bakınca 2 maç kötü oynadı, ikisini de kaybetti. Kerem'i gollerle ölçerseniz hata yaparsınız. İyi oyuncu mu kötü oyuncu mu diye tartışırsanız da iyi oyuncu olduğunu ben söyleyebilirim size. Emre Belözoğlu bu maçta macera aradı. Maçın en iyi oyuncusu Abdülkerim Bardakçı. Maç 3-0'ken Başakşehir acaba mı diyerek rakip kaleye geldi, Abdülkadir topu kesti ve dönen top dördüncü gol oldu.

Icardi topsuz oyunda da çok iyiydi

Icardi'yi sadece verdiği topuk pasla konuşmamak lazım. Topsuz oyunda da çok iyiydi. Maçta hakemlik hiçbir şey yoktu. Ben Atilla Karaoğlan'ın bu sezon eleştirildiği maçlardaki performansını da beğenmiştim. Galatasaray bugüne kadar sekiz deplasmana çıktı ama bu maçların dördü İstanbul'daydı. Ligde 7 İstanbul takımının olması deplasman olayını biraz kaldırdı. Şehir takımlarıyla oynamak ilçe takımlarıyla oynamaktan daha zordur.
 
 

 
 
 
 

Senin için hazırladığımız haberler