Rıdvan Dilmen: 'Mitroglo'nun attığı golün önemi çok fazla'

24.02.2019 - 19:35 | Son Güncellenme: 24.02.2019 - 22:35

Rıdvan Dilmen: 'Mitroglo'nun attığı golün önemi çok fazla'

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan programda Galatasaray-Akhisarspor ve ertelenen Başakşehir-Bursaspor karşılaşmasını değerlendirdi. Dilmen, Galatasaray- Akhisarspor karşılaşması hakkında neler söyledi?  Dilmen, Başakşehir-Bursaspor maçı hakkında ne dedi? 

Dilmen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Sanırım Ukrayna'dan örtü getirmişler."

Rıdvan Dilmen'in ilk yarı açıklamaları:

İstanbul büyük bir şehir. TT Stadyumu ile Başakşehir Stadyumu arasında iklim farkını görebiliyoruz. Galatasaray'ın zemin için aldığı tedbir var. Sanırım Ukrayna'dan örtü getirmişler. Kafamda soru işaretleri vardı fakat Galatasaray stadyumu maça hazırlanmış... İki tane televizyon karşımızda maçları takip ettik fakat ben Başakşehir - Bursaspor maçından bir şey anlamadım. 

"Baskı altında ezildiler ve Başakşehir maçını oynattılar."

İki golde de çizgiyi göremedik. Yani mücadele olumsuz hava şartlaarında oynanıyor. Dün akşama göre sadece topun rengi değişmiş dün sarıydı, bugün turuncu... Görebildiğim kadarıyla Bursaspor kalesine top gelmedi. Ben her yönüyle bu maçı oynatmazdım. Bizim jenerasyon ve bizden sonraki jenerasyon 'ne sahalarda maçlar oynadık' diyorlar keşke oynamasaydık! Kötü örnek doğru değil ki... Başakşehir kollanıyor falan derken bence baskı altında ezildiler ve bu maçı oynattılar.

"Akhisar Play-Off oynasa şampiyon olurdu"

Galatasaray - Akhisarspor maçının ilk yarısında Galatasaray'ın 47 dakikada 1.5 pozisyon var. Akhisar'ın da başlamadan biten 4'e 2, 4'e 3 pozisyonları var. Play - Off sezonu vardı, Akhisar Play-Off oynasa şampiyon olurdu, Akhisar büyük takımlara ters geliyor. Galatasaray maçında futbol oynamaya müsait bir ortam var. Karşıalşamda tartışmaya açık pozisyonlar var. Her iki takımın 10 kişi kalması lazımdı. Rotman ve Mariano atılmalıydı. Kurallara göre maçın 10'ar kişi devam etmesi lazımdı...

"Mitroglou, Erzurum'da hat-trick yapabilir. Ama..."

Rıdvan Dilmen, Galatasaray - Akhisarspor ve Başakşehir - Bursaspor karşılaşmalarının ikinci yarısını yorumladı.

Mitroglou atabilirdi. Belki de 8 puan farkla Erzurum'da hat-trick yapabilir. Ama anlamı yok. Ama bu golün anlamı daha fazla olur. Şimdi hayata tutundun. Galatasaray ilk defa mı attı? Kale arkasına kadar bütün oyuncular Semih ve Hasan dahil olmak üzere gittiler.

"Maç pazartesi günü oynanmalıydı"

Benfica maçı Türkiye saati gece 1 de bitti. Galatasaray hemen hemen yakın kadroyla çıktı Akhisarspor maçına. Pek de itiraz etmediler pazartesi oynansın diye. Ama pazartesi oynanmalıydı bence. Akhisarspor benim kaybedecek bir şeyim yok diyor. Fatih Terim'de her türlü riski aldı uzatmalarda gelen golle şampiyonluk yarışında Beşiktaş'ın 6 puan önüne geçti. Başakşehir ile de puan farkını korudu.

"Benfica maçı yorucu oldu..."

Dünkü Başakaşehir maçının 5. dakikada iptal olmasını oyuncuların kafasında rehavet ve kuşku yarattı. Bunların hepsini birbirine kattığınız zaman telaşli oyunu buna bağlıyorum. Seyahat uzun ve yorucu olmasıda buna engel. Çünkü eforlu bir maç oldu Benfica maçı

"Bugün Donk'un yerine Diagne oynamalıydı"

Galatasaray kağıt üzerinde 4-5 hafta içerisinde puan farkını düşürme ayına girdi. Mart ayına yani. Başakşehir'in Malatya maçı var. ve Malatya'nın da eksikleri olduğunu biliyoruz. Mitroglo'nun attığı gol tam imdada yetişti. Bazen Diagne'li eleştirileri oluyor. Diagne'nin rakamından dolayı insan uçacak zannediyor onu. Mitroglou'da tek değil Elmander, Necati gibi oyuncularla oynadığı zaman önüne düşen topları gole çevirebilir. Oyunlar Diagne'ye uygun olmadı hiç. Alıp da çalım atacak oyuncu değil. O yüzden beklemeyin. Donk'u değil de Diagne'yi kullanması gerekirdi. Boğarken Diagne kullanılır. Mesela bugün Donk'un yerine Diagne kullanılırdı.

"Kasımpaşa'da Diagne'ye top geliyordu."

Diagne'ye Kasımpaşa'da çok top geliyordu atıyordu. Bugün 2. yarı 30 dakika oynasa tam ona göre oyun vardı sahada. Boğmak ne demek devamlı saldırmak demek. Yedek kaldığı zaman sıkıntılı oyuncu mu bilemem onu.

"Akhisarspor'u çözülmüş olarak gördüm"

Akhisarspor, Fenerbahçe'yi ligde nakavt etti. Geçen yıl kupayı aldı, Galatasaray'ı yendi. Bugünkü mücadelesinde Akhisarspor'u çözülmüş olarak gördüm. Lukac ben aldım kaleyi derken uzatmalarda çok büyük bir hata yaptı. Motivasyonu yüksek ve toparlanabilen bir takım. Ama şu an bunu göremedim.

Hakem Suat Arslanboğa'nın performansını beğenmedim.

"Başakşehir-Bursaspor maçı ertelenmeliydi"

Ben olsam Başakşehir - Bursaspor maçını ertelerdim. İlla baskı arıyorsan baskı sonra oynayacağı için Başakşehir'de olurdu. Burada kollanma gibi durum söz konusu olamaz. Eskiden oynanıyordu diyorlar. Ama o zamanki şartlar öyleydi. Ama bugünkü şartlara göre bunun oynanmaması lazım. Doğru olan bu çünkü.

"Galatasaray'ın aldığı branda dan her takım almalı"

Galatasaray'ın Ukrayna'dan aldığı brandayı tüm kulüplerin alması gerekiyor. Örnek olması gerek. Mesela Erzurumspor'un bunu kullanması gerekiyor. Çimler de yanmıyor hava alıyor. Bence Başakşhir maçı oynanmaması gerekiyordu.

"Avrupa'da yavaş yavaş dışarıya doğru gittik"

Uzun vadede bizim ligmizin zayıflaması dışında Avrupa'da yavaş yavaş dışarıya doğru gittik. Artık kulüplerimiz transfer yapamaz durumda. Taraftarlar da öyle trasfer falan artık beklemesin. 

"Fenerbahçe 2-0 kaybederse...."

Derbide Fenerbahçe 2-0 kaybederse Bursaspor ile yer değiştirecek. Golün psikolojik olarak etkileyeceği yegane maçlardan biri. Zenit maçını ilk maçta dahil olma üzere Ersun Yanal'ın Avrupa kupalarını düşünmediğini gördük.

"Ersun Yanal'ın kafasında Avrupa kupası yoktu"

Fenerbahçe minumum 2-3 farklı oyuncuyla oynayacakdır derbide. Hasan Ali, Zenit maçında oyundan çıkmıştı. Aman Beşiktaş maçı var diye. Isla var mıydı? Isla ile başlar. Çünkü Avrupa kupası Ersun hocanın kafasında yoktu. Varsa yoksa önünde oynayacağı Beşiktaş maçı. Bu karşılaşma her şeye gebe.

"İnşallah Bülent Yıldırım güzel maç yönetir"

İnşallah Bülent Yıldırım ve VAR'daki arkadaşlar güzel maç yönetir.

"Hikmet Karaman ve Rizespor'un performansı..."

Hikmet Karaman hiç maç kaybetmeden ve bugünde iyi oynayarak kazandılar. Rizespor'da müthiş bir iş yaptı ve 16 puan aldı.

"Ligin bitimine 8 hafta kala..."

Fenerbahçe Beşiktaş'tan 1, Başakşehir 1, içeride Rizespor'u yendiği halde ligin bitimine 8 hafta kala yine küme düşme potasında yer alacak bir takımdan bahsediyoruz.

"Bir tarafta tartışılan Şenol Güneş diğer tarafta yeni başkan..."

Bir tarafta gidiyor mu gitmiyor mu tartışılan Şenol Güneş, diğer tarafta yeni başkan ve sürekli antrenör sirkülasyonu kaybeden tarihinde bütün maçları kazansa dahil bütün maçları puan sıralamasında 3 puanlık sistemde belki bir sezonu geçebilir.

"Maç kafada başlayacak..."

Sadece taktiksel ve fiziksel değil maç kafada başlayacak ve orada bitecek.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler