Rıdvan Dilmen'den Başakşehir - Fenerbahçe mücadelesiyle ilgili çarpıcı yorumlar!

11.02.2018 - 15:42 | Son Güncellenme: 11.02.2018 - 15:42

Rıdvan Dilmen'den Başakşehir - Fenerbahçe mücadelesiyle ilgili çarpıcı yorumlar!

Fenerbahçeli eski futbolcu ve NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Başakşehir - Fenerbahçe mücadelesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Aykut Kocaman ve Abdullah Avcı'nın hamlelerini değerlendiren Rıdvan Dilmen'in açıklamalarını sizler için derledik.

Aykut Kocaman'ın istediği şekilde bir ilk yarı oldu, Abdullah Avcı'nın elinde tecrübeli oyuncular var çok sakin hatta aşırı sakin oynadılar bu da Fenerbahçe'ye yaradı.

Fenerbahçe'nin, 3 tane gol pozisyonu var, Başakşehir zirvenin verdiği rahatlığı çok kolay bir şekilde harcadı, çünkü Başakşehir'in omurgası yok ayrıca sanki takımda Emre Belözoğlu varmış gibi oynamaya çalışıyorsun. Başakşehir, önceden oyunu hızlı çevirebilen bir takımken çok pas yaparak önlem alınabilen bir takım oldu.

Fenerbahçe, bugün biz kazanamazsak sezon biter şeklinde bir ilk yarı performansı ortaya koydu, bunu bilerek oynadılar. Başakşehir'in çok yetenekli bir kulübesi var ve oyunda değişiklik yapması lazım. Başakşehir'in konsantrasyonunu yukarı çıkarması lazım.

Fenerbahçe, geçmişte bir gazeteci abimle Rapid Wien maçına gitmiştim, 3 farklı yazı yazmıştı, iyiydik, buna da çok şükür ve kötüydük yazıları. Bugün Fenerbahçe'de Valbuene oynamadığı için herkesin 3 farklı düşüncesi vardır. Şu an Fenerbahçe, galibiyete daha yakın bir performans ortaya koyuyor.

Fenerbahçe, 1-0 öndeyken kimse Valbuena'nın oyuna girmesini falan kimse beklemesin. Ayrıca Soldado'yu da unutun.

Başakşehir, 2. yarı Cheodju'yu çıkardı farklı bir sisteme gitti gol yedi, daha sonra bir değişiklik yaptı ve 4-2-4'e döndü ama sonuç alamadı.

Başakşehir, İBB dönemi dahil olmak üzere en çok dağıldığı maçı oldu bu karşılaşma.

Aykut Kocaman, Valbuena'yı oynatmayıp kaybetseydi çok farklı olurdu ama böyle bir oyun kimsenin kafasında yoktu.

Aykut Kocaman'ın bir tarzı var, Dirar şunu bilmeli çok iyi bir oyuncu olduğu için hoca oynatmıyor seni, çok koştuğun için oynuyorsun sen. Bu sebeple itiraz etmeyeceksin hiçbir şeye, Aykut Kocaman hep hesap kitat içerisinde ve klasik bir düzende kalmadı.

Fenerbahçe, bildiğimi Fenerbahçe değildi bugün ve rakibi çok fazla geri pasa zorladılar, Başakşehir'in hazırlık pasları kaleciden başlıyor ve buraya pres yaparak bozdu Fenerbahçe rakibini.

Bu maç berabere bitse Şenol Güneş ve Fatih Terim sevinirdi, 

Metin Türel, teknik direktörken yardımcıları Abdullah Avcı ve Aykut Kocaman'dı, o gün Trabzonspor'la oynuyorlar küme düşecekler Aykut Kocaman kendini sokup gol atmıştı.

Şimdi Aatıf'ın 0 gol 0 asisti var onu oynatıyor Aykut Kocaman bunu görmüyor mu? Böyle oyuncularla oynamasa bugün yaptığı baskıyı kuramazdı.

Valbuena çok top kaybı yapabilen bir oyuncu ama Fenerbahçe'nin top kaybına tahammülü yok.

Antrenörlerin B planı olacak ve Abdullah Avcı bu plana geçtiği 2. golü yedi bütün şanssızlığı da buydu. Mahmut'u geriye çekti ama golü yiyince bu plan çöktü. 

Fenerbahçe'de herkes rakibe basıyor ama Başakşehir'de Barcelona gibi oynamakta ısrar ediyor ve Emre Belözoğlu yok!

2945 dakikadır mağlup olmuyorsun ve bu maçın sonunda kaybediyorsun. 

Fenerbahçe seyircisi, bu oyuncular taraftarı istiyor sen stadı doldur artık. Bir 45 bin taraftar gelmeli artık, bu takım bunu hak ediyor.

Aykut Kocaman, Valbuena gibi oyuncularla istediğim oyunu oynayamıyorum diyor. 

Fenerbahçe bu kadar baskılı bir oyunu kendi evinde bile kolay kolay oynayamaz, herkes topa ve rakibe baskı yaptı ve rakibin oyununu bozdular.

Başakşehir geç hamle yaptı ve golü yedi. Abdullah Avcı beraberlik kötü değil diye düşündü 4 stoper vardı bugün sahada, böyle olunca kaybetti.

Fenerbahçe, kaybetseydi demoralize olacaktı ve muhtemelen Aykut Kocaman olmadan gelecek sezonun planlarına geçecekti.

Galatasaray, yarın bence lider olacak, kolay bir fikstürleri var ve bu fikstürden ciddi bir puan avantajıyla çıkması gerekiyor. Beşiktaş ve Fenerbahçe geliyor artık. Başakşehir kopmaz onlarda bu işin içinde olacaklar.

Fenerbahçe, Başakşehir'le beraber kendi evinde en az seyirciye oynayan takım. Artık Volkan Demirel'in çağrısını geri çevirmezler maça gelirler herhalde.

Tudor, çok büyük bir kredi kaybetmiş büyük bir fark atıp sonra kaybettiler. Ama Fatih Terim'le bu puanları kaybetmezler. Tudor büyük bir kredi tüketmiş.

Fenerbahçe oynatmadan oynayarak kazandı, Abdullah Avcı haklı Fenerbahçe oynatmadı ama oynadı ve 2-0 kazandı. Zaten futbolda rakibi oynatmazsan kazandığın bir oyun oldu artık. Takımda Messi yoksa herkesi çalımlayıp gidemiyorsan oynayamadığında kaybediyorsun.

Senin için hazırladığımız haberler