Rıza Çalımbay açıkladı: "Emre ve Mert..."

04.05.2020 - 17:47 | Son Güncellenme: 04.05.2020 - 17:57

Rıza Çalımbay açıkladı: "Emre ve Mert..."

Emre Kılınç ve Mert Hakan takımdan ayrılacak mı? TFF'nin protokolleri uygulanabilir mi?

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın açıklamaları şu şekilde:

Protokollerin %90'ı uygulanamaz!

TFF'ye sitem eden Çalımbay, söz konusu protokollerin uygulanamayacağını savundu:

"Bu kabusun sona ermesini bekliyoruz. Bütün oyuncular tedirgin. Nasıl bir karar alınır bilmiyorum. Bu süreçte bizlerin görüşlerini almadılar. Bizler de fikirlerimizi söyleyebilirdik. Biz oynanasın istiyoruz ancak burada risk olmamalı. Risk 0 olmalı oynamak için. Ben protokollere baktım. Protokollerin %90'ı uygulanamaz. Soyunma odasında en fazla 3 oyuncu olsun diyorlar biz bunu zaten yaptık. Buna benzer şeyler var ancak bunu bizlerle konuşsalar daha doğru kararlar alınabilirdi."

En küçük bir risk varsa bile maçlar oynanmamalı!

Liglerin devam kararını TFF'nin vereceğini söyleyen Çalımbay sözlerine şu şekilde devam etti:

"Burada en küçük risk varsa bile ligler oynanmamalı. Biz oynamak istiyoruz ancak risk olmazsa. Oyuncular tedirginse ve gitmek istemiyorsa bu lig tadsız tuzsuz bir lig olur. Bu süreçte oyuncularımız aileleriyle olmak istiyor. Bu söylediklerimiz bazen yanlış anlaşılıyor. Vakalar varken oynamak zor olur. Burada en önemli nokta işin psikolojik tarafı. Bu 8 maç çok çabuk bir şekilde bitirilse daha iyiydi. Maçlar iptal olduğunda vaka sayısı çok azdı. Risk varsa oynanmamalı ancak risk yoksa biz seve seve oynarız. Biz 1 aydır çalışıyoruz. İptal kararı alındığı günden beri çalışıyoruz. Temassız antrenman zor bir şey. Tesislerde temas oluyor. Futbolun temassız oynanma şansı yok. Ortam iyileştikten sonra maçlar oynanırsa daha keyifli olur. Şu anda Sağlık Bakanı ve bilim insanları mükemmel şekilde çalışıyorlar. İyiye gidiş söz konusu. Burada futbolcular dışında görevliler de var. Burada oynanma dışında bir şey olur mu bilemiyorum. Bu TFF'nin vereceği bir karar."

Emre ve Mert açıklaması!

İsimleri Galatasaray'la anılan Mert Hakan ve Emre Kılın için de konuşan Rıza Çalımbay, şunları söyledi:

"Bana Mert ve Emre'yi soruyorlar. Ben onların gidebileceğini söyledim. Biz onların önünü açacağız. Bu oyuncular hakettiler. Erdoğan giderse sıkıntı yaşarız. Erdoğan'ı tutarız ancak diğer oyuncular gidebilir. Mert Hakan çok haketti. Mert'i tutmamız doğru olmaz. Benim onlardan istediğim kalan maçları en iyi oynamaları. Onların transfer detaylarını çok bilmiyorum. Emre yurt dışında da oynayabilir. Duyduğuma göre 2 oyuncu için de yurt dışından teklifler var."

Senin için hazırladığımız haberler