Rıza Çalımbay, bundan sonra ne yapacak? Açıkladı!

19.09.2017 - 14:24 | Son Güncellenme: 19.09.2017 - 14:24

AJANSSPOR – Antalyaspor ile yolları ayrılan teknik direktör Rıza Çalımbay, yayıncı kuruluş BeIN Sports’a açıklamalar yaptı. Çalımbay’ın yaptığı açıklamalardan Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

Ayrılık süreci hakkında…

Perde arkasında aslında çok bir şey yok. Bazı konularda fikir ayrılığı oldu. Onları konuştuk. Fikirler biraz değişikti. Daha sonra da ayrıldık. Geçen sene mükemmel bir sezon geçirdik, huzur içinde çalıştık. Bu sene ise huzursuz bir şekilde çalıştık. Çok sıkıntılar yaşadık. Transfer ve futbolun dışındaki problemler üst noktaya gelince rahatsızlıklar oldu. Daha sonra konuştuk ve iyi bir şekilde ayrıldık.

Problem olan konular...

Bir kere transferler geç geldi. Hazır gelmediler. Hazır olmadıkları için de belli bir süre sonra oynamak istedi. Bazılarına şans verdik, bazılarına veremedik. Devamlı problem olan bir Eto’o konusu vardı. Bunlar tabi ki yıprattı. Çok sakat oyuncularımız oldu. Maçlara eksik çıktık. Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı oynadık. Sıkıntılı olmamıza rağmen bu maçları oynadık. Antalyaspor’un önü açık. Biz bunu avantaja çevirecekken, böyle bir durum oluştu. Konuştuk, anlaştık ve görevi bıraktık.

“Radikal kararlar alacaktık ama…”

Galatasaray maçı oynadık. Çok da iyi oynadık. Sezona iyi başladılar ama bizim maçta korner bile atmadılar. Benim istediğim şekilde oynadık. Kayserispor maçında beklemediğimiz bir gol yedik. Penaltıyı atsak maç değişecek. Kalecimiz de biz hata yaptı. Oynanan oyun beni tatmin etmedi. Isıran, baskı yapan bir takım istiyorum. Maalesef onu yapamadık. Takımın eksik olması, yeni arkadaşların hazır olmaması bizi etkiledi. Pazartesiden itibaren radikal kararlar alacaktık. Onu yapacaktım. Sonra işimize bakacaktık.

“Böyle bir karar doğru değil”

Geçen sezon 7.maçta görevi aldık ve 2 puandaydık. Biz 58 puan aldık ve sezonu çok iyi yerde bitirdik. Antalyaspor tarihinde olmayan şeyleri yaptık. Takımı daha iyi duruma getirmek varken, başka bir şeye karar vermek doğru değil. Maalesef böyle oldu. Hayırlısı olsun diyoruz. Yönetim böyle karar aldı biz de kararımızı aldık. Ortak noktada birleştik ve görevden ayrıldık.

Bundan sonraki planları üzerine…

Ben çalışmak istiyorum. Çünkü henüz sezon başı. Bu olaylar beni daha çok hırslandırıyor. Tabi ki çalışacağım. Belki şimdi değil, 1-2 hafta sonra. İyi bir teklif gelirse neden olmasın. Sorun yaşamadan çalışacağımız bir yerse para-pul önemli değil. Ona göre karar vereceğiz. Bence en mantıklısı milli maç arası. O dönem bir yerlere anlaşabilirsek olabilir. Bu 2 haftayı maç izleyerek geçireceğim. Daha sonra bir karar vermek gerekiyor. Antalyaspor’u aldığımda 7.haftada 2 puanı vardı. Böyle takımlarda çok çalıştım. Beni korkutmuyor. Sadece milli arayı çok iyi şekilde değerlendirmek lazım.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler