Rıza Çalımbay dönemi başladı! Yanal ve transfer açıklaması!

18.10.2017 - 11:52 | Son Güncellenme: 18.10.2017 - 11:52

Rıza Çalımbay dönemi başladı! Yanal ve transfer açıklaması!

AJANSSPOR - Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay kendi için düzenlenen imza töreninde konuştu. Bordo-mavili ekibin sezon sonuna kadar anlaşma sağladığı deneyimli çalıştırıcının yaptığı açıklamaları Ajansspor olarak canlı aktardık.İşte o sözler :

Trabzonspor gibi bir camiaya geldiğim için çok mutluyum. Hedefi olan çok iyi bir camiamız. Ekibimize ve futbolcu arkadaşlarımıza güveniyorum. İyi işler yapacağımızı düşünüyorum. 2 gün sonra maç oynayacağız. Bizi tek sıkan arada göreve gelmiş olmamız. Ben geçmişte de böyle sonradan giderek çalıştım. Bizim için tek sıkıntı zaman. Onu da en iyi şekilde atlatıp Trabzonspor’u layık olduğu yere getirmek için uğraşacağız. Takımın yanında mutlaka taraftarlar olmalı. Trabzonspor taraftarlarını çok iyi bilirim. Onların ne kadar katkıda bulunduğunu biliyorum. Taraftar 1.adamdır. Onlara çok ihtiyacımıız var. Kritik maçlar var. Oynayacağımız maçların telafisi yok.

Yönetim, futbolcu ve taraftarlarla kenetlenirsek gerçek yerimize kavuşuruz. Elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Camiayı çok iyi biliyorum. Beklentileri de biliyorum. Tek şanssızlığımız sonradan gelmek. Sezon başında çalışınca farklı oluyor. Bunu en asgariye indirmek istiyoruz. Malatyaspor ve Galatasaray maçlarına iyi hazırlanmamız gerekiyor.

Benim ekibim belli. Trabzon’dan da bir arkadaşımızı almak istiyoruz. O arkadaşımızın da bize çok faydalı olacağını düşünüyorum. Başkan geldikten sonra belli olacak. Ona göre takıma katmak istiyoruz.

Bireysel olarak baktığınızda iyi bir kadro var. Her bölgenin oyuncusu var. Zaman zaman sıkıntılar olacak. Oynamayacak arkadaşlarımız olacak. Ersun Hoca çalıştığında da aynı şey vardı. Kim formda ise o arkadaşları oynatmaya çalışacağız. 1-2 maçı gördükten sonra kararımızı vereceğiz. Takım için her şeyini veren arkadaşları oynatacağız ve hedefimizi anlatacağız. Hırslı ve istekli olmalarını isteyeceğiz. Her şeyden önce takım oyunu oynayacağız. İç sahadaki maçlarda da taraftarıyla beraber olan bir takım olmak istiyoruz.

Sezon başında Antalyaspor’daydım. Teknik adam değişiklikleri olur. Önemli olan takımı iyi yere getirmek. Düşüncemiz belli. Daha ligin başı sayılır. Bir sürü maç var. Herkesin birbiriyle oynayacağı maçlar var. Lige havlu attık diye bir şey yok. Kaybolan havayı yakalamak gerek. Bir tek Rıza Çalımbay ve ekibi değil, herkes taşın altına elini koymalı. Burada başarılı olacağımızı düşünüyorum. Futbolcu arkadaşlarımız kendi kapasitelerine gelmeli. Oyuncular bu değil. Hem çalışarak hem de konuşarak bunları yapmak gerekiyor. Hedefimiz en iyi yere gitmek. Bir an önce Malatya maçını en iyi şekilde bitirmek gerekiyor.

Ayrıldıktan sonra beni Şenol Güneş aradı. Burada iyi şeylerin olmaması için bir neden yok. Trabzon da bir futbol kenti. Ben başkanla da konuştum. Kendisi yurt dışındaydı. Gece 2’de konuştuk. Bir araya geldik ve daha sonra konuşmalarımız bitti. Her türlü şeyi konuştuk. Daha önce programlanmış bir şeyden gelemedi. Yoksa başkanımız da burada olmayı istediğini söyledi.

Bir puan farkı var. Ama bir an önce bu işe konsantre olmak gerek. Artık herkesin işin ciddiyetini görmesi gerekiyor. Telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Ligin ilk yarısında puanlar almak gerekiyor. Belki devre arasında transfer olacak. Başkan ile de konuşacağız. İkinci yarıya muhteşem başlamak gerekiyor. Girdiğim sorumluluğu biliyorum. İşimizin zor olduğunu da biliyoruz. Benim bir korkum yok. Sadece zaman kısa. Geldim ve 2 gün sonra maç oynayacağım. Trabzonspor’un nasıl bir kadroya sahip olduğunu biliyorum ama içeriden görmek farklı. İlk oynayacağımız maçlar çok önemli. Hem takımı tanımak hem de kazanmamız açısından önemli. Puan kaybı artık bizi gerilere götürür. O açıdan da iyi oynamamız ve çalışmamız gerekiyor. Bugün değil de yarın gelsem yine maça çıkardım. Hiç düşünmeden yine maça çıkardım.

Taraftarlarımızın mutlaka bizi desteklemesi gerekiyor. Malatya, kupa maçı ve Galatasaray maçı elbette önemli. Galatasaray da en iyi futbol oynayan takımlardan biri. Antalyaspor’da görev yaparken Galatasaray bize karşı puan kaybetmişti. Arkadaşlarımızın kapasitesinin en üst seviyeye çıkması gerekiyor. Oyuncularımız geçmişi unutmalı. En önemlisi taraftar desteği. Oyuncuların hırsı ve arzusu olmalı. Bir bütün halinde olmamız gerekiyor. Herkesin buna ihtiyacı var.

Senin için hazırladığımız haberler