Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay: Oyuncularımızda kırgınlık vardı

13.12.2023 - 19:49 | Son Güncellenme: 13.12.2023 - 20:32

UEFA Konferans Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş'ta yarın deplasmanda oynanacak Lugano maçı öncesi teknik direktör Rıza Çalımbay ve kaleci Ersin Destanoğlu açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay: Oyuncularımızda kırgınlık vardı

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş'ın UEFA Konferans Ligi'nde yarındeplasmanda oynayacağı Lugo maçı öncesi teknik direktör Rıza Çalımbay ve kaleci Ersin Destoğlu açkılamalarda bulundu.

Ersin Destanoğlu: "Kazanıp dönmek istedik"

Grupta bir iddiaları olmamasına rağmen yarın kazanarak İstanbul'a dönmek istediklerini söyleyen Ersin Destanoğlu "Buraya iddaalı şekilde gelmek isterdik. Ama maalesef grupta işler istediğimiz gibi gitmedi. Yarın maçımızı oynayıp, kazanıp dönmek istiyoruz" dedi.

Ersin Destanoğlu: "İyi giden bir durum yok"

Kadroda yer alan genç oyuncular hakkında konuşan kaleci "Onları burada görmekten mutluluk duyuyorum. Ne kadar genç arkadaşımız burada olursa kulübümüzün geleceği adına güzel şeylerin yakın olacağını düşünüyorum. Gençlerin Beşiktaş'ta başarılar yakalaması çok önemli. Şansları iyi değerlendirirlerse iyi yerlere gelebilirler. Aynı dörtlüyle, değişen maksimum 5-6 oyuncuyla oynamak avantaj olur. Bu kadar değişen 4'lüyle oynamak dezavantaj. Ama kimlerin değiştiği önemli değil. Sahaya çıkıp elimizden geleni yapmalıyız. İyi giden bir durum yok. Maçlara çıkıp elimizden geleni yapmamız lazım" dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan sakatlık açıklaması! 7 oyuncu Lugano maçında yok
Habere Git

Rıza Çalımbay: "Gençlerden mutlaka yararlanacağız"

Takımdaki genç oyunculara fırsat vermeleri hakkında konuşan Rıza Çalımbay "Arkadaşlarımıza şans vereceğiz. Ben de altyapıdan yetişmiş biriyim. Sakaryaspor maçında oynattık, bundan sonra da oynatacağız. Kalan maçlarımızda da kullanacağız. Çünkü 5 arkadaşımız kadro dışı. Sakatlarımız da var. İhtiyaçtan ziyade iyi oldukları için buraya çağırıyoruz arkadaşlarımızı. Mutlaka yararlanacağız" dedi.

Rıza Çalımbay: "Şu an transferden önemli olan..."

Devre arası transferleri düşünmek için henüz erken olduğunu söyleyen teknik direktör "Samet abi ve Feyyaz arkadaşımız geldi. Tabii ki kendilerine göre gerekeni yaptılar. Devre arasını konuşmak erken. Konuşuyoruz. Özellikle Samet abi, Feyyaz, ben. Araştırmalar başladı. Teknik direktör olarak neler alınacağını söylüyorum. Ama konuşmak şu an erken. Önümüzde 3 maç var. Onları iyi bitirmemiz gerekiyor. Şu an transferden önemli olan bu maçları kazanmak" dedi.

Rıza Çalımbay: "Oyuncularda kırgınlık vardı"

Oyuncularla ilişkilerindeki gelişimini anlatan Çalımbay "Oyuncularla sürekli konuşuyoruz. Maçlardan önce, kampa girdiğimiz zaman tek tek konuşuyoruz. Onlar da geldiğimizde biraz kırgınlık, üzgünlük vardı. Ondan sonra daha iyi olmaya başladı. 2 galibiyet alındı. Eskiye göre biraz daha iyi şekle geldi. Devre arasında da kısa da olsa iyi bir şekilde ligin ikinci yarısına başlarız" dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş stoperini Süper Lig'de buldu! Devre arasında...
Habere Git

Rıza Çalımbay: "Kamp planımızı yaptık"

Devre arası kamp planlamalarından bahseden Çalımbay "Kamp planlamamızı yaptık. Tabii ki gidecektik. Çok kısa 5 gün olarak düşündük. Ondan önce federasyonu aradık. Bizim ikinci yarıdaki ilk maçımızın tarihi belli mi diye sorduk. Fenerbahçe ve Galatasaray Süper Kupa oynadığı için bizim maçımızı Pazardan Cumartesiye alındı. Bu yüzden gitmeye gerek duymadık. Futbolcular şöyle yaptı, antrenörler istemedi filan deniyor. Öyle bir şeye izin vermeyiz. Böyle bir şey yok. Gerçek olan benim bu söylediğim" dedi.

Rıza Çalımbay: "Yönetim araştırarak karar verdi"

Hafta içi 5 ismi kadro dışpı bırakmaları hakkında konuşan deneyimli çalıştırıcı "Yemek yemek gayet doğal. 5 arkadaşımızın gitmesiyle yeni bir hava yakalandı demek doğru değil. Yönetim böyle bir karar aldı. Yönetim de böyle bir şeyi düşünürken boşa düşünmedi. Bir şey olmadan da yapmamıştır. Araştırılıp böyle bir karar verildi. Yemek de çok güzel geçti" dedi.

Rıza Çalımbay: "Buraya iddialı bir şekilde gelmek isterdik"

Ellerindeki kadro ile mümkün olan en iyi futbolu oynamak istediklerini söyleyen Çalımbay “Buraya iddialı bir şekilde gelmek isterdik ama maalesef biz yokken elenmiş bir takımız. Bütün amacımız maçı kazanmak. Başka bir düşüncemiz yok. Eksik de olsak, başka bir şey de olsa hedefimiz her zaman kazanmak. Elimizdeki kadronun en iyisiyle oynayacağız.” dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta flaş saç ekimi iddiası! Vincent Aboubakar...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler