Rıza Çalımbay: Takımı çok iyi bir yere getirdik!

18.05.2018 - 20:51 | Son Güncellenme: 18.05.2018 - 20:51

Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay takımının başında son kez sahaya çıktı. 3-0 kazandıkları Karabükspor maçının ardından konuşan Çalımbay açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

“6 maçtan 4’ünü kesinlikle kazanmamız gerekirdi”

Bu maçı kesin almamız gerekiyordu. Daha öncede konuştuğumuz gibi oyun disiplinin olmazsa kazanamazsın. Maçın geneliğine bakarsak ikinci yarı oyuncu değişikliği işe yaradı. Net bir galibiyet aldık. Takımı çok iyi bir yere getirdik. Takıma biraz daha takviye yapıp, takımı daha iyi bir yere getirebilirdik. 6 maç berabere kaldık. Onlardan 4'ünü kesinlikle kazanmamız gerekirdi. Ama biz geldiğimizden bu yana güzel bir grafik çizdik. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Çok güzel ve zor günlerimiz de geçti.

“Atasözlerine göre hareket etseler sıkıntı yaşamazlar”

Bizim geldiğimiz dönem Trabzonspor'un en sıkıntılı dönemi. Her şeyden önce bu sıkıntıların giderilmesi gerekiyor. Bundan dolayı oyuncular çok etkileniyor. Maddi açıdan olan şeyleri halletmek gerekiyor. Bu yalnızca Trabzonspor'un değil bütün kulüplerin sıkıntısı. Oyuncuya paranı ödemediğin zaman ya da geciktirdiğin zaman mutlaka tepki geliyor. Kulüplerin çok akıllı hareket etmesi gerekiyor. Atasözlerine göre hareket etseler hiç sıkıntı yaşamazlar. Buna bir şey getirilmesi şart.

Rıza Çalımbay maçın ardından basın toplantısında ise şunları söyledi;

Trabzonspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, "Ben ve ekibim burada sıkıntılara rağmen güzel sezon geçirdiğimize inanıyoruz. Son maçımızı da böyle şekilde bitirdiğimiz için mutluyuz." dedi.

“Trabzonspor’da çalışmaktan dolayı mutlu oldum”

Çalımbay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, son maçlarını galibiyetle kapattıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Çok güzel bir sezon geçirdik. Zaman zaman sıkıntılar da yaşadık ama Trabzonspor'da çalışmaktan dolayı mutlu oldum." diye konuştu.

Futbol oynadığı dönemde Trabzon'a geldiğinde hep çok heyecanlandığını kaydeden Çalımbay, şöyle devam etti:

"Trabzon, benim için önemli bir yerdi. Anadolu'dan çıkmış, 3 büyüklerle yarışmış, iyi yerlere gelmiş, şampiyonluklar yaşamış bir takım. Buralarda bulunmak güzel şey. Sezon başı gelip başlamak çok farklı bir şey olurdu. O da bizim şanssızlığımız. Ben ve ekibim burada sıkıntılara rağmen güzel sezon geçirdiğimize inanıyoruz. Son maçımızı da böyle şekilde bitirdiğimiz için mutluyuz."

Camiaya teşekkür etti

Çalımbay, bu tür maçların kolay olmadığına dikkati çekerek, "Mücadele etmezsen, odaklanmazsan, oyun disiplininden koparsan bu maçlar zor olur. İkinci yarı oyuncu ve taktik değişiklikler işe yaradı, 3 gol bulduk. Camiaya, taraftarlara teşekkür ediyorum. Trabzonspor'a çok başarılar diliyorum. " değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler