Rıza Çalımbay'dan Emre Kılınç ve Mert Hakan açıklaması: "Çok teklif var..."

01.12.2019 - 00:59 | Son Güncellenme: 01.12.2019 - 00:59

TFF Süper Lig ekiplerinden Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Mert Hakan, Emre Kılınç ve takımın durumu hakkında A Spor'a açıklamalarda bulundu.

Çalımbay'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Kazandığınız maçlara baktığınız zaman hak ediyorsunuz"

Gidişata baktığınız zaman, kazandığınız maçlara baktığınız zaman hak ediyorsunuz. Oynadığımız oyun olsun. Hemen hemen her maç gol attık. İçeride olsun dışarıda olsun iyi oynuyoruz. Bazı takımların hazır olmamasından dolayı biz de bulunduğumuz konumu hak ediyoruz. Hazır olmamak derken diğer Avrupa kupalarına giden takımlar, Milli Takım ve oturmamış kadrolar bunun gibi değişik şeylerden dolayı. Bunu demek istedim. Biz maç maç bakıyoruz. Beklentimiz tabii her maçı kazanmak. Zor olduğunu biliyoruz. Şampiyon olmak istiyorsak ve iyi bir yerde olmak istiyorsak üstüne çıkmak zorundayız. Biz maç maç bakıyoruz onun için. Tek hedefimiz şu an Malatya maçını mükemmel şekilde bitirmek.

Transfer söylentileri rahatsız ediyor mu?

Tabii oyuncularımıza gelen teklifler oluyor ve bu da normal. Sözleşmeleri de sezon sonu bitiyor ve tekliflerin gelmesi güzel. Şu an tek onların düşünceleri oynadığı maçlar. İyi oynuyorlar. Özellikle Mert Hakan ve Emre...Mert Hakan, ve Emre'ye çok teklif geliyor. Onlara çok teklif geliyor. Etkilendirmemeye çalışıyorum. Tabii onlarda görüyor. İkisi de futbolu çok seviyor. Sahada ne var ne yok veriyorlar. Tek amaçları futbol oynamak. Onun için bu söylentiler beni etkilemiyor.Takımın içinde çok iyi bir arkadaşlık var, iyi bir yönetimimiz var. Hiçbir maddi sıkıntısı yok takımın. Çalışma ortası çok iyi. Herkes kendin de ne varsa veriyorlar. Karakterli bir takıma sahibiz. Benim içim rahat. Devre arası ne olur bilemiyorum. Çünkü gitmek isteyenin de hakkıdır İyi bir başarı yakaladılar.

"Mert ve Emre'nin gitme durumu varsa transfer yapabiliriz"

Benim gördüğüm arkadaşların hiçbir şeyden etkilenmediği hatta üstüne koyuyorlar. O yüzden memnunum. Amacımız ligi iyi bir yerde bitirmek. Lideriz ama aradaki puan farkı az. Şu 4 maça final gözüyle bakıyoruz. Önce bu maçlara bakalım. Tabii ki hedefimiz ilk 5 içinde yer almak. Takımdaki dengeyi bozmak istemiyorum. Belki bir oyuncu transferi olabilir. Eğer Mert ve Emre'nin gitme durumu varsa transfer yapabiliriz. Şu anda çok iyi bir takım yakaladık. Beni en çok memnun eden oyuncular sonradan giren oyuncular. Cezalı ve sakat oyuncu olursa bir ancak böyle sıkıntı yaşarız.

Hava açısından fazla sıkıntı yok. Rahatlıkla antrenman yapabiliyoruz. Mert Hakan 8 numara da oynayabiliyor. Ama kesinlikle 8 numara da oynayacak oyuncu değil. 10 numara oynadığında daha başarılı. Asist yapıyor, gol atıyor. Ama 8'e aldığın zaman kısıtlıyorsun. Ön libero bulmam gerekiyordu Fatih'i oynattım. Müthiş de oynuyor. Hakan Arslan, Türkiye'de gole giden oyuncuların başında geliyor. Öyle bir değişim oldu. Mert Hakan da şu an serbest oynuyor ve iyi oynuyor.

Senin için hazırladığımız haberler