Rıza Çalımbay'dan Fenerbahçe, Mert Hakan ve Emre açıklaması!

10.12.2019 - 17:05 | Son Güncellenme: 10.12.2019 - 17:12

Rıza Çalımbay'dan Fenerbahçe, Mert Hakan ve Emre açıklaması!

Demir Grup Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe ile iç sahada oynayacakları maç öncesi hedeflerini açıkladı. Şampiyonluk konusunda temkinli konuşan Rıza Çalımbay, Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç’ın geleceği hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Mert Hakan ve Emre Kılınç, Sivasspor’dan ayrılacak mı? Sivasspor, devre arasında kaç transfer yapacak? Bu sorular ve çok daha fazlası Radyospor’da yanıt buldu.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Rıza Çalımbay’ın açıklamaları şu şekilde:

Mert Hakan, Fenerbahçe maçında oynayabilecek mi?

Mert Hakan sakat. Adalesinde ufak bir yırtık var. 2 gün antrenmana çıkmayacak. Koşu yapacak. Perşembe gününden sonra antrenmanlara başlayacak. Rybalka var. Hakan Arslan’ın cezalı olması büyük bir dezavantaj oldu. Onun dışında eksiğimiz yok. Mert Hakan için tedbiren böyle bir karar aldım. Yüksek ihtimalle Fenerbahçe maçında oynayabilir.

Rıza Çalımbay: "Malatyaspor maçını kazandığımız için mutluyuz"

Malatyaspor kadro olarak çok iyi. Sezon başında kadroyu kurarlarken, ligi ve Avrupa’yı düşünerek böyle bir kadro kurdular. Şanssızlıklar yaşadılar. Zor bir deplasmandı. Oyunu değiştirecek futbolcuları vardı. Takımı iyi tanıyoruz. Pozisyonları değerlendirdik. Hatalarımız da oldu ama güzel bir galibiyetle döndük. Kazandığımız için mutluyuz.

Rıza Çalımbay: "Fenerbahçe maçında atak oynayacağız"

Biz iç sahada da dışarıda da galibiyet için oynuyoruz. Büyük takımların da öyle düşüncesi var. Başka bir şey düşünmezler. Büyük takımlar şampiyonluk parolasıyla yola çıkıyor. Ona göre bütçe yapıyorlar. Bizim öyle bir şansımız yok. Biz güzel bir hava yakaladık. Bunu devam ettirmek zorundayız. Fenerbahçe de atak oynayacak biz de atak oynayacak.

"Hakan Arslan'ın yerine kimi oynatacağıma henüz karar vermedim"

Fenerbahçe maçı çok güzel bir lig maçı olacak. Hakan Arslan’ın oynamaması dezavantaj. Fakat; yerine oynatacak oyuncumuz da hakkını verecektir. Yatabare yokken Kone’yi oynattık. Çok iyiydi. Hakan Arslan’ın yerine kimi oynatacağıma henüz karar vermedim. İyi mücadele edecek bir futbolcumuzu oynatacağız. Fenerbahçe karşısında çok dikkatli hareket etmeliyiz. Kalan maçları iyi şekilde bitirmemiz gerek.

Rıza Çalımbay:" Fenerbahçe maçında bazı tedbirler almamız gerekiyor"

Fenerbahçe’de her oyuncu etkili. Defanstan ileriye kadar öyle. Biz de öyleyiz. Tabi ki Fenerbahçe’ye karşı tedbirler almamız gerekiyor. Biz her takıma karşı nasıl oynuyorsak, Fenerbahçe maçında da öyle oynayacağız.

Mert Hakan ve Emre Kılınç için transfer teklifi var mı?

Mert Hakan ile de Emre Kılınç ile de konuşuyoruz. Tüm takımla konuşuyoruz. Ama futbolcular gazeteyi açtığında kendiyle ilgili haber görüyorlar. Kafaları karışık olabilir. Kalan maçlara konsantre etmeye çalışıyoruz. İkisi de futbolu çok seviyor. Kazanma istekleri her zaman var. Mert Hakan ve Emre ilgili transfer teklifi ulaşmış değil. Bizim kadromuz belli. Kadroyu bozmak istemiyoruz. Arkadaşlarımızı iyi şekilde motive etmemiz gerekiyor.

Rıza Çalımbay: "Transfer durumu, Mert ve Emre'nin durumuna göre şekillenecek"

Ocak ayında çok büyük takviye yapamayız. En fazla 1-2 transfer olabilir. Takımdaki dengeleri bozmamak gerekiyor. Çok iyi bir yönetimimiz var. Ödemeler zamanında yapılıyor, ödeniyor. Büyük transferler yapmaya kalkarsak dengeler bozulabilir. Emre ve Mert Hakan’ın durumuna göre hareket ederiz. Giderlerse mutlaka bir şeyler yapmamız gerekiyor. Tabi ki oyuncularımızın şu anda gitmesini istemiyorum. Sezon bitince sözleşmeleri bitiyor. Büyük kulüplerin de para verip 6 ay önceden alacağını düşünmüyorum. Bence oyuncuların sezon başı gitmeleri daha mantıklı. 

Rıza Çalımbay'dan taraftara destek mesajı

Hava koşulları nasıl olur bilemiyorum. Şu anda hava güzel. Bir sıkıntı yok. Yağış olursa da sorun olmaz. Bir başarı yakalanacaksa zaten taraftarların da gelmesi gerekiyor. Taraftar gelmezse maçlar coşkulu olmaz. Taraftar her zaman itici bir güçtür. Fenerbahçe maçına ilgi olur. Ama her maça olması gerekiyor diye düşünüyorum. Kendi sahanda taraftar ilgi gösterince iyi bir atmosfer yakalayabiliyorsun. Takım potansiyelinin üstüne çıkabiliyor.

Rıza Çalımbay, şampiyonluğa inanıyor mu?

Tabi ki herkes şampiyon olmak ister. Ama bir de gerçekler var. Lig uzun bir maraton. Ayrıca puan farkı da çok fazla yok. Şampiyon olmak çok kolay değil. Oyununuz çok iyi olmalı. Cezalı, sakatınız olmayacak. Çok iyi bir kadronuz olacak. Şu anda düşündüğümüz kalan maçları kazanmak ve daha sonra da ligin ikinci yarısında iyi şekilde hazırlanmak.

Rıza Çalımbay: "Ozan Kabak'ın piyasa değerini artırması çok normal"

Ozan Kabak, Galatasaray’da şans buldu. Eksikler olmasaydı belki şans bulamayacaktı. Gençlere şans vermek gerekiyor. Ben de futbolculuk döneminde şans bulmuştum ve oynamaya devam ettim. Ozan Kabak, üstüne koyarak gidiyor. Piyasa değerini artırması bence çok normal. Cengiz, Ozan, Yusuf gibi isimlerin Avrupa’ya gitmesi iyi oldu. Okay da umutlu olduğumu söyleyeyim. Pırlanta gibi çocuklar, iyi futbolcular.

Senin için hazırladığımız haberler