Rıza Çalımbay'dan Petrocup ve transfer açıklaması: "Robin Yalçın'ın kalmasını istemiştik"

24.07.2021 - 12:38 | Son Güncellenme: 24.07.2021 - 15:58

Sivasspor haberleri. Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, deplasmanda yendikleri Petrocup ve transfer gündemine dair açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Rıza Çalımbay'dan Petrocup ve transfer açıklaması: "Robin Yalçın'ın kalmasını istemiştik"

Nazım TÜRKNAS / Volkan YILMAZ

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Radyospor'da yayınlanan Üçleme programında gündeme dair özel açıklamalarda bulundu. 

"İstediğimiz sonucu aldık"

Petrocup maçı hakkında konuşan Rıza Çalımbay; "Zaman zaman zorlansak da istediğimiz sonuçla ayrıldık. Bu, 2 maçtan oluşan bir tur. 2. Maçta da taraftarımızın desteğiyle turlayacağız inşallah" dedi.

Transfer açıklaması

Transfer durumunu kısaca değerlendiren tecrübeli teknik adam, orta sahaya 1 takviye daha olacağını iletti. Çalımbay; "Şu anda gönderilen bölgelere takviye oldu ama orta sahaya yurt dışından yabancı oyuncu alınacak gibi duruyor. Gönül ister ki ülkemizden olsun ama dışardan alınacak. Kasetlerini yeni izledik ve kararımızı verdik. Bernard Mensah da Kayseri'nin malı zaten, onu bırakmazlar" şeklinde konuştu. 

"Pedro Henrique transferi çok iyi oldu"

Pedro Henrique'yi kendi isteğiyle aldıklarını belirten Çalımbay, ayrıca Kayseri'den bir transfer yapıldığı için de çok mutlu olduğunu aktardı. Çalımbay, "Ben Kayseri'den oyuncu aldığımız için çok mutluyum. Çünkü geçmişten gelen bir gerginlik, problem var iki takım arasında. O yüzden Pedro Henrique transferi çok iyi oldu. Zaten benim de geçen sezondan istediğim bir isimdi. Kayseri de bağlantıyı kesince, biz girdik devreye" diye konuştu. 

Sezona hazırlık döneminde bir hazırlık maçı oynamayı çok istediklerini belirten Rıza hoca, "Biz hazırlık maçı oynamayı çok istiyorduk ama zaman kalmıyor maalesef. O yüzden şu an oynadıklarımız hem hazırlık oluyor, hem de resmi maç oluyor bizim için" ifadelerini kullandı.

Oturmuş takım = Başarı

Başarının sırlarından birisi olarak "oturmuş takım" felsefesine değinen Rıza Çalımbay, "Önemli olan takımın iskeletini oturtmaktır. Ben Beşiktaş'ta oynarken, oturmuş bir kadroyduk. Kime sorsanız o Beşiktaş 11'ini sayarlardı. Şu anda da Sivas'ta ne mutlu bize ki sayıyorsunuz isimleri teker teker. Biliyorsunuz, 19 maç nâmağlup devam ediyorduk. Avrupa'da Inter ile çekişiyorduk, onlar kaybedince Avrupa'da tek kaldık biz. Bu yüzden, böyle bir kadroyu bozarsanız çok sorun yaşayabilirsiniz. Biz tüm oyuncularımıza alternatif ayarlayarak, bu şekilde devam etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Robin Yalçın konusu

Takımdan ayrılan Robin Yalçın hakkında da değerlendirmede bulunan tecrübeli çalıştırıcı, "Biz Robin Yalçın'ı kadromuza yazıyorduk, takımda kalıyor diye. Sonra Robin'in eşi istemeyince, gitmek zorunda kaldı. Biz kalmasını istemiştik. Kendisini ben getirmiştim ve joker gibi kullanmıştık. Böyle olunca, zorla tutacak bir durumumuz yok" dedi. 

"Stoper sıkıntısı yok"

Stoper transferi ile ilgili sık sık soru alan Rıza hoca, bu bölgeye daha fazla takviye olmayacağını şu şekilde belirtti: "Stoperde şu an hiçbir sıkıntımız yok. Yenilerle beraber yeterli durumdayız, fazlası yok şuan iyiyiz. Bu bölgeye transfer yapmayacağız.”

Bu sezon da geçen sezonlar da olduğu gibi parlatabilecekleri isimleri takviye ettiklerini hatırlatan Çalımbay, bu durumu şöyle aktardı:


"N'doye'u alacaktık ancak bizi çok bekletince vazgeçtik"

"Faslı oyuncu Benaser bizim gündemimizde yok. Eğer paranız varsa, istediğiniz oyuncuyu alabilirsiniz. Biz sezon başında N'doye'u alacaktık ancak bizi çok bekletince vazgeçtik. Ben şimdi bakıyorum Galatasaray Fenerbahçe, Beşiktaş'ın 1 oyuncuya verdikleri parayla biz takım kuruyoruz. Gradel'i veya Fajr’ı kimse bilmezdi, biz getirdik şimdi herkes isimlerini söylüyor. Şu an aldığımız isimler de böyle olacak."

"Kenetlenin" mesajı verdi.

Gelecek sezon takımı daha iyi yerlere getirmek istediklerini belirten Rıza Çalımbay, camiaya "kenetlenin" mesajı verdi. Çalımbay, "Yenilmezlik serimiz var diye bir üstünlüğümüz yok. Bizim amacımız takımı daha iyi yerlere getirmek. Benim de bu yoldaki tek korkum sakatlık. Onun dışında hiçbir korkumuz yok. Biz kenetlenebiliyoruz takım olarak, çevremiz de kenetlenirse bunu başaracağız" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler