Rizespor Başkanı Hasan Kartal'dan flaş açıklama: 'Deli miyim ben?'

29.05.2019 - 13:53 | Son Güncellenme: 29.05.2019 - 16:53

Rizespor Başkanı Hasan Kartal'dan flaş açıklama: 'Deli miyim ben?'

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Fenerbahçe'nin transfer listesinde yer aldığı iddia edilen Vedat Muriç hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Kartal, teknik direktör Okan Buruk'la bugün ya da yarın görüşeceklerini açıkladı.

Kartal, Galatasaray maçında müsabaka temsilcisine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 11 gün hak mahrumiyeti ve 12.500 TL para cezası almasıyla ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı:

"11 gün hak mahrumiyeti ve 12.500 TL para cezası aldım. Aslında bu ceza haksız bir ceza. 12.500 TL'yi hakemin ödemesi gerekiyor"

 

Okan Buruk devam edecek mi?

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, "İkinci yarıda transferlerde yanılmadık. Hocamızla birlikte gelen oyuncularımız entegre oldular ve başarı geldi. Rizeli'nin yapısı biraz farklıdır, onlarla kaynaşmak gerekiyor, aynı duyguları paylaşmak gerekiyor, biz de bunu başardık. Şu anda stadyumda yer olmuyor. Yeni bir stadyum planı yok. Stadyumda sistemi biraz daha iyi oturtmak lazım. Okan Buruk konusu bugün veya yarın netleşir. Bizim için başkan ve hoca önemli değil. Önemli olan birlik ve beraberliğin bozulmamasıdır. Rizespor'da bir sistem kurmamız lazım. Sistem olursa hoca ve başkan değişse de Rizespor zarar görmez. Hoca konusuna ben pek takılmıyorum" ifadelerini kullandı ve ekledi:

Vedat Muriç'in transferinde son durum

"Vedat Muriç için bir bonservis miktarı belirlemedik. Vedat'ı isteyenler var, bizde kalsa çok başarılı olur. Vedat'ın transferinde kimle görüşüp bu işi noktalayacağız bunu bilmiyorum. Ali Koç'la görüşürüz fakat Vedat konusuyla ilgili uzun vadeli görüşmedik. Fenerbahçe'nin Vedat'a ilgisinin olduğunu biliyorum. Kiralık oyuncularımızdan devam edeceklerimiz var. Bunlar görüşmelerimiz neticesinde şekillenecek. Biz 12 puanla ilk yarıyı bitirdik, kulübü riske sokmamak için alacağımız oyuncuları yarım sezonluk aldık. Bunun da sebebi küme düştüğümüzde takımımızı zarara sokmamaktı"

Yılmaz Bal, Aatif'la görüşecek!

"Aatif konusunu bilmiyorum. Sportif direktörümüz Yılmaz Bal, Aatif ve diğer oyuncularımızla görüşecek. İsmail Köybaşı ve Barış Alıcı'nın transferi hakkında bir bilgim yok. 2010'da Etimesgut Belediyespor'a başkan oldum, Yılmaz Bal'la birlikte o takımı amatörden 2. Lig'e kadar çıkarttık, Yılmaz benim çocuğum gibidir. Yılmaz Bal'a güvendiğim için onunla devam ederiz ve başarılı oluruz diye düşünüyorum"

'Nihat Özdemir'in TFF başkanı olmasını isterim'

"Nihat Özdemir'le hem iş dünyasından hem de futbol dünyasından tanışırız. Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği'ndeki söylemlerini uygulayacaksa başarılı olacaktır. Nihat Özdemir umarım o söylemlerin arkasında durur. Ben, Nihat Özdemir'in TFF başkanı olmasını isterim"

'Yabancı hakem olmalı'

"11 gün hak mahrumiyeti ve 12.500 TL para cezası aldım. Aslında bu ceza haksız bir ceza. 12.500 TL'yi hakemin ödemesi gerekiyor. Benim açıklamalarımı görüyorsunuz ben ılımlı bir insanım. Bağırtana ve çağırtana bakacaksınız, bu tamamen haksız bir ceza. Ben durup dururken birine mi bağırdım? Deli miyim ben? Deli olanın kim olduğunu tüm spor kamuoyu gördü. Türk futbolunda yabancı futbolcudan ziyade yabancı hakem olmalı"

Senin için hazırladığımız haberler