Rizespor'dan Aatif transferi hakkında açıklama: "Gelecek sezon..."

17.01.2019 - 14:36 | Son Güncellenme: 17.01.2019 - 17:36

Rizespor'dan Aatif transferi hakkında açıklama: "Gelecek sezon..."

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’un Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, ikinci yarıdaki beklentilerini anlattı. Aatif Chahechouhe’un Rizespor’a transfer sürecini de değerlendiren Bakır, ”Eğer karşılıklı bir memnuniyet söz konusu olursa, kendisiyle gelecek sezon da devam etmek isteriz” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hasan Yavuz Bakır’ın açıklamaları şu şekilde;

"İkinci yarıda oyuncularımız daha formda olacak"

Devre arası kampını iyi değerlendirdik. Okan Buruk göreve sezon başında gelmemişti. Şimdi takımla daha çok çalışma fırsatı buldu. Kendi oyun sistemini daha da iyi anlatma fırsatı buldu. İlk yarıda verim ve performans anlamında istediğimiz seviyede olmayan oyuncularımız formda olacak.

"Yaptığımız transferler bizi umutlandırıyor"

Yaptığımız transferler de bizleri umutlandırıyor. Zorlu bir yarış olacak. Bütün şehir olarak mücadele edeceğiz ve ilk yarıdaki şanssızlıkları unutturmak istiyoruz. Hem iyi futbol izlettirmek hem de Süper Lig’de kalmak istiyoruz.

Aatif Chahechouhe nasıl ikna edildi?

Aatif Chahechouhe’nun transferi zor bir süreç oldu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç bu girişimimize destek verdi, katkı sağladı. Bizim için önemli bir oyuncu. Önemli bir beklenti. Kalitesi belli bir futbolcu. Bizim de ona ihtiyacımız vardı. Biraz kararsız kaldı. Takımın içinde bulunduğu durum kafasını karıştırdı. Başkanımız ve sportif direktörümüz görüştü. Kabul etti. Sezon sonuna kadar bizimle olacak.

"Karşılıklı memnuniyet olursa Aatif ile gelecek sezon da devam ederiz"

Aatif Chahechouhe’nun yeteneği önemli. İlk yarıda sıkıntılar yaşadık. Hücumda etkili olacağını düşünüyoruz. Fenerbahçe’de kadro dışı kaldığı dönemlerde de iyi bir dönem geçirdi. Bunu araştırdık ve öğrendik. Güzel bir beraberlik olacağını düşünüyorum. Rizespor camiasına hayırlı olsun.  Oyuncunun sezon sonundaki durumunu da konuştuk. Karşılıklı bir memnuniyet olursa gelecek sezon da Aatif Chahechouhe ile devam ederiz.

"Oynayabileceği takımlara gitmeyip yedek oturmak isteyen oyuncular risk"

Takımlarında forma giymeyen bazı oyuncular arasından transfer aşamasında, ”Rizespor’a gelmek istemiyorum” diyenler oldu. İçinde bulunduğumuz konumdan ötürü böyle bir gerekçe gösterdiler. Oynayamayan futbolcuların, oynayabileceği yerde olmayıp yedek oturmayı göze almalarını Türk futbolu adına bir risk olarak görüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler