Rizespor'dan Fenerbahçe, Muriç ve hakem açıklaması!

27.12.2019 - 11:23 | Son Güncellenme: 27.12.2019 - 11:23

Rizespor'dan Fenerbahçe, Muriç ve hakem açıklaması!

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, Fenerbahçe ile oynayacakları Süper Lig maçı öncesi Radyospor’a çok özel açıklamalar yaptı. 3 puan hedeflediklerinin altını çizen Bakır, Vedat Muriç’in Rizespor’a gol atması konusunda ne düşündüklerini ve maçın hakemiyle ilgili kaygı duyup duymadıklarına da açıklık getirdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Hasan Yavuz Bakır’ın açıklamaları şu şekilde:

Hasan Yavuz Bakır: "Yeni Malatyaspor galibiyeti özgüven açısından çok önemliydi"

Bütün umudumuz ligin ilk yarısını 23 puanla bitirmek. Yeni Malatyaspor maçı bizim için önemliydi. Son haftalarda kötü oynamamamıza rağmen puan kayıpları yaşadık. Zor bir süreç geçirdik. Malatyaspor maçında iyi bir oyunla kazandık. Elde ettiğimiz galibiyet takımımızın özgüveni açısından da önemliydi. Değerli bir sonuç aldık ve güzel bir oyunla kazandık. Bunu devam ettirmek istiyoruz.

Hasan Yavuz Bakır: "Rehavetin bize pahalıya patlayacağının farkındayız"

Yeni Malatyaspor maçı sonrası soyunma odasında herkes çok keyifliydi. Hocamız şanssız maçlar sonrası stresliydi. Onu attı. Soyunma odasında olağandışı bir şey yaşanmadı. Zorlu maçtan sonra kazanmanın verdiği sakinlikle soyunma odasında bir süre bekledi. Takımımızda negatif bir şey yoktu. Sadece sevinç vardı. Futbolcularımızın moral bozukluğu vardı, demoralize olmuşlardı. Bunu attık. Aldığımız sadece 1 galibiyet. Futbol asla rehaveti kaldırmaz. Taraftarlarımız bunun farkında olduğumuzu bilsinler. Rehavetin bize pahalıya patlayacağının farkındayız.

Hasan Yavuz Bakır: "Fenerbahçe maçını kazanmak istiyoruz"

Fenerbahçe maçında daha özgüvenli bir takım sahada olacak. Futbolcularımız çok istekli. Futbolcular böyle maçlarda daha motive oluyor. Biz kazanmak istiyoruz. Talihsiz maçlar yaşadık ve hakem hatalarına maruz kaldık. Daha fazla puan toplayabilirdik. Fenerbahçe maçını kazanmak istiyoruz.

Vedat Muriç, Rizespor'a gol atarsa tepkiniz ne olur?

Vedat Muriç’i çok seviyoruz. Değer verdiğimiz bir oyuncu. Rizespor başardığı işler önemli. Gittikten sonra da Rize ile diyaloğu devam ediyor. Vedat Muriç bize gol atar ve sevinirse biz olumsuz bakmayız. Ama taraftarlarımız gol sevincinin dozuna göre tepki gösterebilir. Vedat çok karakterli bir oyuncu. Özel bir insan. Ayrıca biz Vedat’a gol attırmamak için bütün gücümüzle çaba sarf edeceğiz. Vedat Muriç ne yapacağını bilen, profesyonel bir futbolcu.

Hasan Yavuz Bakır: "Bize yakışmayan dile açıklamalar yapmak istemiyoruz"

Taraftarlarımız hakemler konusunda bize baskı yapıyor. Konuşmak çok kolay. Türkiye’de herkes sert açıklamalar yapıyor. Bizim amacımız Rizespor’a fayda sağlayacak işleri yapmak. Düzgün bir dille, adaletin sağlanmasının lazım olduğunu söylüyoruz. Biz futbol yöneticileriyiz. Bize yakışmayan dilde açıklamalar yapmak istemiyoruz. Futbolu yönetenlerin duyarlı olması lazım. Böyle düşünüyoruz.

Hasan Yavuz Bakır: "Hata varsa futbolu yönetenler gereğini yapmalı"

Sosyal medyada eski hakem Bünyamin Gezer’in, ‘Rizespor, Fırat Aydınus’a tepki göstermedi, Aydınus maç aldı’ şeklinde ifadeleri olduğu söyleniyor. Bu ifadeler üzerinden taraftarlarımız bize tepki gösteriyor. Böyle bir açıklama olduğunu düşünmüyorum. Biz, “Hata varsa futbolu yönetenler gereğini yapmalı. Bağırmayla, çağırmayla bir yere varamayız” diyoruz.

Hasan Yavuz Bakır: "Halil Umut Meler konusunda endişeliyiz"

Hakem Halil Umut Meler’e karşı bir önyargımız yok. Çünkü bu insani olmaz. Futbolun insani boyutlarının öne çıkmasını istiyoruz. Fakat; son 9 maçımızın 6’sını kaybetmişiz, 2’sinde berabere kalmışız ve 1’ini kazanmışız. Bu maçların çoğunda aleyhimize hata yapılmış. Tabi ki bu bizi endişelendiriyor. Futbolu yöneten isimlerin, adaleti dağıtma noktasında daha fazla çaba sarf etmesi gerekiyor. Bu istatistiklerin sadece tesadüf olduğunu düşünmek istiyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler