Rizespor'dan Oğulcan için yeni açıklama: "Herkes verdiği kararın..."

02.07.2020 - 14:47 | Son Güncellenme: 02.07.2020 - 14:52

Çaykur Rizespor sportif direktörü Yılmaz Bal, gelecek sezon Galatasaray forması giymesi beklenen Oğulcan Çağlayan'ın ayrılığı hakkında konuştu. Rizespor hukuki girişimde ne zaman bulunacak? Oğulcan ile görüştü mü? Yılmaz Bal açıkladı.

Rizespor'dan Oğulcan için yeni açıklama: "Herkes verdiği kararın..."

Çaykur Rizespor sportif direktörü Yılmaz Bal, Konyaspor ile Süper Lig’in 30.haftasında oynayacakları maç öncesinde açıklamalar yaptı. Ligdeki hedefleri neler? Cüneyt Çakır konusunda bir tedirginlik yaşıyorlar mı? Sözleşmesini bitime 6 hafta kala fesheden ve Galatasaray’ın transfer gündeminde olan Oğulcan Çağlayan konusunda fikri ne? Yılmaz Bal, özel açıklamalar yaptı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Yılmaz Bal’ın açıklamaları şu şekilde:

Yılmaz Bal: ”Konyaspor maçı hayati bir maç”

Son oynadıkları ve 2-2 biten Denizlispor maçında aldıkları 1 puanı değerlendiren Yılmaz Bal, “Denizlispor maçında beklemediğimiz anda 2-0 geriye düştük. Ama oyuncularımız verdikleri reaksiyonla maçı galip bile bitirebilirdi. Talihsiz bir maç oldu. Sonuçta 1 puan aldık. Konyaspor maçı bizim için hayati önem taşıyor. Çok zor bir maça gidiyoruz. Onlar için de zor olacak. Pazar günü sahadan 3 puanla ayrılan taraf olmak istiyoruz” diye konuştu.

“Cüneyt Çakır’ın art niyetli olduğuna inanmak istemiyorum”

Konyaspor maçının hakemi Cüneyt Çakır ile ilgili herhangi bir tedirginlik yaşayıp yaşamadıkları sorusuna ise Bal şu yanıtı verdi:

“Hakemler görevlerini yapmaya çalışıyor. Elbette hata yapıyorlar. Hakemlerin art niyetli olduğunu düşünmek istemiyorum. Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçlarda Rizespor’un kazanamıyor olması yönünde bir istatistik var. Cüneyt Hoca ile maç kazanmakta zorlanmamız sebebiyle böyle bir ortam oluşmuş olabilir. Dediğim gibi art niyetli olduğunu düşünmek istemiyorum, inanmıyorum.”

“Yabancı kuralı ile ilgili her türlü düzenlemeye hazırız”

Gelecek sezondan itibaren yeni bir düzenleme yapılması beklenen yabancı kuralı konusunda ise Yılmaz Bal, ”Biz her türlü senaryoya açığız. Yabancı kuralı serbest bırakılmalı. Bu Rizespor’un değil, şahsi fikrim. İyi oyuncu ya da kötü oyuncu diye bakıyorum. Çünkü ülkemizde yetiştirilen oyuncular ortada. Yurt dışında oyuncularımız boy gösterebiliyor. Bana göre yabancı sorunu yok, oyuncu yetiştirme sıkıntısı yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Oğulcan Çağlayan konusu: “Olmaması gereken şeyler ama…”

Yılmaz Bal, Galatasaray ile gelecek sezon anlaştığı gündemde olan Oğulcan Çağlayan’ın durumu hakkında da konuştu.

Bal, “Oğulcan Çağlayan konusunda kulübümüz opsiyon hakkını kullandı. Oğulcan da avukatları aracılığıyla sözleşmeyi feshetti. Neler olacağını bekleyip görmek lazım. Takım açısından kötü oldu. Denizlispor maçı öncesi kentten ayrıldı. Biz planlama yaparken zorlanacağız. Sakatlıklar sebebiyle eksilmiştik. Kaleci Gökhan’dan mahrum durumdayız. Üzerine oyuncu kaybetme lüksümüz yoktu. Her takımın her oyuncuya ihtiyacı var. Futbolda olmaması gereken şeyler ama maalesef gerçekleşiyor” dedi.

“Herkes kendi verdiği kararın arkasında durmalı”

Öte yandan Bal hukuki haklarını kullanıp kullanmayacakları yönünde ise  “Oğulcan değer verdiğim bir oyuncu. Kendisini çok severim. İyi de bir oyuncu. Her zaman görüşüyoruz. Herkes kendini hakkını korumakla mükelleftir. Herkes kendi verdiği kararın arkasında durmalı” açıklamasını yaptı.

Oğulcan bu sezon kaç maçta oynadı?

Oğulcan Çağlayan, Rizespor’da bu sezon 24 maçta 1491 dakika süre aldı ve 4 gol 2 asistlik performans ortaya koydu. Oğulcan Çağlayan’ın sözleşmesindeki 1 yıllık opsiyonu Rizespor kullanmış, ancak; oyuncu takımdan ayrılmayı seçmişti.

Senin için hazırladığımız haberler