Rizespor'dan Oğulcan ve 'uğursuzluk' açıklaması!

16.06.2020 - 08:35 | Son Güncellenme: 16.06.2020 - 08:51

Çaykur Rizespor sahasında Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederek ligde rahat bir nefes aldı. Kulübün basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır bu maçla ilgili çok özel açıklamalar yaptı. 'Rizespor'un stadı uğursuz' yorumları için ne diyor? Oğulcan neden ilk 11'de maça başlamadı? Rizespor'dan açıklama...

Rizespor'dan Oğulcan ve 'uğursuzluk' açıklaması!

EMRAH KARALİNÇ - AJANSSPOR

Galatasaray karşısında elde ettiği 3 puanla ligde haftayı moralli kapatan Çaykur Rizespor'da basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır bu maç ve ligdeki hedefleri hakkında konuştu. Galatasaray galibiyeti için neler düşünüyor? Stadyumlarının uğursuz olduğu şeklindeki yorumlara ne cevap verdi? Oğulcan Çağlayan, Galatasaray'a karşı transferi sebebiyle bilerek mi ilk 11'de başlatılmadı? Hasan Yavuz Bakır, Ajansspor'un sorularını yanıtladı. İşte o özel röportaj:

"Galatasaray maçında aldığımız galibiyet 3 puandan fazlasıdır"

-Galatasaray galibiyeti için neler söylersiniz? Zorunlu ara sonrası iyi bir galibiyet oldu sizin için. Size göre kazanmayı nasıl başardınız?

Galatasaray maçı bizim açımızdan büyük önem taşımaktaydı. Beklenmedik sonuçlar aldık. Pandemi sürecinden olumsuz etkilendik. Bu zorunlu ara bir yandan işimize yaradı. Ünal Karaman, bu dönemi çok iyi geçirdi. Oyuncuların kendi sistemine alışmaları noktasında fayda sağladı. Galatasaray maçında aldığımız galibiyet 3 puandan fazlasıdır. İyi bir kadroya sahip takımı yenmek büyük önlem arz ediyor.

"Uğursuzluk değil, rastlantı"

-Rizespor'un stadı için 'uğursuz' benzetmesi yapan Galatasaray taraftarları var. Tabii ki yaşanan sakatlıklar sebebiyle bunu söylüyorlar. Bu yakıştırmaya kırıldınız mı?

Rizespor Stadyumu için Galatasaray'ın bir şanssızlığı var. Biz de yaşanan sakatlıklara gerçekten üzüldük. Rize şehri adına bu bir rastlantı oldu. Emre Akbaba ve diğer sakatlıkların stadımızda yaşanmasını bir tesadüf, rastlantı olarak görüyoruz. Galatasaray'a sakatlıklardan ötürü geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha iletmiş olalım.

"Oğulcan'ın ilk 11'de olmaması taktiksel bir tercih"

-Oğulcan'ın ilk 11'de olmaması çok konuşuldu. Galatasaray'a transferi bitti yorumları yapılıyor artık. Bu sebeple mi ilk 11'de yer almadı?

Oğulcan Çağlayan'ın ilk 11'de olmaması bir tercih meselesi. Teknik direktörümüz Ünal Karaman, 5 Mayıs'tan sonra oyunculardan hiç kopmadı, eve bile gitmedi. O sürede, tüm futbolcuları daha da yakından tanıdı. Oğulcan'ın Galatasaray maçında ilk 11'de olmaması taktiksel bir değişiklik. Zaten futbolcumuz sonradan oyuna girerek takımımıza katkı sağladı.

"Hak etmeden kazanmayı isteyen bir camia değiliz"

-Muslera'nın sakatlandığı pozisyonda Skoda'nun üzüntüsünü gördük. Daha önce Samudio da Emre Akbaba olayında 1 hafta uyuyamadığını söylemişti. Skoda, Muslera ile görüştü mü?

Muslera'nın sakatlık pozisyonundan sonra Skoda'nın üzülmemesi imkansız. Türkiye'de futbolu takip etmeyen insanlar bile Muslera için üzülmüşken, Milan Skoda üzülmez mi? Muslera, Türkiye'de sevilen bir oyuncu. Milan Skoda, çok üzüldü ve bir mesaj yayınlayarak üzüntüsünü de dile getirdi. Bunu ifade edeyim. Biz hiçbir zaman hak etmeden kazanmayı isteeyen bir camia olmadık. Kazanırken de başkasının hakkına girmek istemeyiz. Rizespor futbolda adaletin ve centilmenliğin önde olmasını isteyen ve bunu savunmaya devam edecek bir camiadır.

"Bir anlık sevinçle sarıldık ama test sonuçlarımız negatif"

- Siz yöneticiler olarak galibiyetin coşkusuyla birbirinize sarıldınız. Sosyal mesafe polemiği çok yapıldı... Hatta yayıncı kuruluşta maçı anlatan spiker de 'Sosyal mesafe unutuldu' dedi. Yöneticiler bildiğim kadarıyla testten geçti ve sorun da çıkmadı? Bu konu hakkındaki görüşünüz nedir?

Çok önemli bir galibiyetti. Biz alt sıraları hak etmiyoruz. Şanssızlıklar yaşamıştık. Pandemi öncesi alt sıralara düşmüştük. Galatasaray galibiyeti bizde ekstra bir sevinç yaşattı. Sosyal mesafeyi o anda dikkate almadık. Fakat; herkesin maçtan önce yapılan testi de negatif çıktı. Orada birbirine sarılan yöneticilerin test sonuçlarında sorun yok. Dolayısıyla sarılmamız kimseyi yanıltmasın.

"Maksimum puanı alarak ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz"

-Rizespor, kalan maçlar için umut depoladı sanıyorum. Kalan 7 maçta konsantrasyonunuz nasıl olacak?

Galatasaray karşısında kazandığımız 3 puanı bizim cephemizde bir telafi olarak görüyoruz. Kazanılması gereken maçlarımız var. En az 4 maç daha kazanmamız gerektiğini düşünüyoruz. 38 puana ulaşan takım biraz daha rahat nefes alabilir. Biz ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz. Biz, kritik potanın içinde olduğumuzun farkındayız. Kalan 7 maçta da maksimum puan almak istiyoruz. Ligden düşmek istemiyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler