Rizespor'dan teknik direktör konusunda resmi açıklama!

13.09.2018 - 14:20 | Son Güncellenme: 13.09.2018 - 17:20

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, teknik direktör çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Radyospor'a konuşan Bakır, Bursaspor maçında da 3 puan hedeflediklerini vurguladı.

Rizespor'dan teknik direktör konusunda resmi açıklama!

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, teknik direktör konusuyla ilgili çalışmaları hakkında bilgiler verdi. “Yerli hocadan yana bir tavrımız var” diyen Bakır, Bursaspor ile oynayacakları maç öncesinde de değerlendirmelerde bulundu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hasan Yavuz Bakır’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Bursaspor maçıyla galibiyet serisine başlamak istiyoruz"

Bursaspor maçının sonucunu biz de merak ediyoruz. Kesinlikle kazanmak istiyoruz. Maça iyi hazırlandık. Geride kalan 4 haftada iyi oyunlar ortaya koyduk. Şanssız bir şekilde kaybettiğimiz maçlar oldu. 10 puanda olmamamız işten bile değildi. Bireysel hatalardan da puanlar kaybettik. Bursaspor maçıyla birlikte galibiyet serisine başlamak istiyoruz. Kadromuz buna müsait. İnşallah arzu ettiğimiz sonuçları alacağız. Oyuncularımız istekli ve arzulu. Bütün oyuncularımıza baktığımızda iyi bir kadro kalitemiz var. Umarım şanssızlığımız sona erecek ve Bursaspor’u yeneceğiz.

"Tavrımızı yerli hocadan yana kullanmayı tercih ediyoruz"

Albert Bunjaki ile herhangi bir görüşmemiz olmadı. Hiçbir bağlantımız, girişimimiz yok. İyi bir hoca ama biz daha önce de ifade etmiştik. Şu an yabancı hoca düşünmüyoruz. Tercihimizi yerli hocadan yana kullanmayı düşünüyoruz. Başkanımız da yerli hocalardan yana istekli olduğunu söyleyeyim. Başkanımız, genç yerli hocaların desteklenmesini istiyor. İbrahim Üzülmez de böyle bir düşünceyle gelmişti.

"Yerli hocaların desteklenmesi konusunda kararlılığımız var"

Türkiye’de genç teknik adamlar desteklenmeli. Bazen kötü sonuçlar alabiliyorsunuz. Yerli hocaların desteklenmesi konusunda kararlılığımızı sürdürüyoruz. Peşin hükümlü olmak istemiyoruz. Çünkü futbolda öyle şartlar gelişiyor ki dediğinizin tersi de olabiliyor. Çok zor durumda kalmadığımız sürece tavrımız da gönlümüz de yerli hocadan yanadır.

"Bu yılı atlatırsak Rizespor gelecek yıllar rahatlayacak"

Bu yıl bizim için en zor yıl. Bu yılı kazasız atlatırsak gelecek yıllar çok daha rahat olacak. Ligde kalıcı olmak istiyoruz. Altyapı tesislerimizin çalışmaları sürüyor, spor okulları konusunda kararlılığımız var. Yeni yıldızlar bulmak için de uğraş veriyoruz. Bütün bunları topladığımız zaman kısa vadede planlama yeni yıldızlar çıkarmak ve futbolla ilgili bütçesini dikkatli kullanmak. Önceki yıllarda birçok futbol kulübü hatalar yaptı. Çok ciddi rakamlar gitti ama fayda sağlamadı. Biz bunların önüne geçmek istiyoruz. Sıkı çalışıyoruz. Başarıya aç isimlerle takımı buluşturmak istiyoruz. İnşallah problem yaşamayız ve Rizespor önümüzdeki süreçte bu dönüşümün parçalarından biri olur.

Yerli adaylar arasından İrfan Buz ile görüştüler mi?

İrfan Buz çok değerli bir teknik adam. Aynı zamanda hemşerimiz. Ancak; şu anda İrfan Hoca ile görüşmüş değiliz. Elbette taraftarlarımız kendi evlatlarımıza da destek vermemizi bekliyor. Bizim teknik direktör konusunda belirli kriterlerimiz var. O kriterlere göre hareket ediyoruz. İrfan Buz’un da ciddi tecrübeleri var. Ama şu an için kendisiyle ilgili bir tasarrufumuz yok.

Senin için hazırladığımız haberler