Rizespor'dan yeni açıklama: "Vedat Muriç için yeni transfer teklifi gelirse..."

05.07.2019 - 14:26 | Son Güncellenme: 05.07.2019 - 17:26

Rizespor'dan yeni açıklama: "Vedat Muriç için yeni transfer teklifi gelirse..."

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, golcü futbolcu Vedat Muriç’in geleceğiyle ilgili açıklamalar yaptı. Bakır, futbolcunun takımda kalmasının kendilerine her zamanki gibi güç katacağını ifade ederken, ”Biz Vedat Muriç’i satmıyoruz demedik. Şu an şartlar oluşmuş değil. Beklentilerimizin altında. Rizespor’un menfaatleri içeren yeni bir teklif gelince tabi ki yeniden masaya oturulabilir” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hasan Yavuz Bakır’ın açıklamaları şu şekilde:

Hasan Yavuz Bakır: "Taraftar alkışlasın diye kulübün geleceğini riske atacak şeyler yapmayız"

Çalışmalarımız iyi gidiyor. Transfer çalışmalarımızı sürdürürken, kulübün geleceğini sıkıntıya sokmayacak şekilde bitireceğiz. Mali anlamda şartlar çok zor. Transfer yapmak, taraftara şirin görünmek çok kolay. Taraftar alkışlasın diye kulübün geleceğini sıkıntıya sokamayız. Fakat; taraftarlarımız daha rahat bir sezon geçireceğimizi görecekler. Bunun için uğraş veriyoruz.

"Vedat Muriç gibi değerli bir oyuncuyu yok pahasına veremeyiz"

Biz başından beri neyi savunuyoruz? Vedat Muriç altın değerinde bir oyuncu. Karakteri ve yeteneğiyle 10 numara bir isim. Takımda kalması bizleri çok mutlu eder. Vedat ile ilgili talepler var. Türkiye’den ve yurt dışından talepler oldu. Birden fazla kulüp vardı. Biz, Vedat’ı transfer etmek isteyen kulüplerin Rizespor’un mali menfaatlerini oluşturmak zorunda olduğunu söyledik. Bu olursa Vedat’ın önünü elbette açarız dedik. Vedat gibi değerli bir oyuncuyu yok pahasına veremeyiz. Dün de bugün de aynı şeyi söylüyoruz.

"Vedat’ı isteyenler var diye kulübün menfaatlerini boşa çıkaramayız"

Vedat Muriç başkanımızla görüştü. Tekliflerin her iki tarafın menfaatleriyle örtüşmediğini ve transferin gerçekleşmeyeceğini söyledi. 1 ay önceki duruşumuz bugün de devam ediyor. Birileri farklı yorumlar yapabilir. Biz ne istediğimizi, neyi savunduğumuzu biliyoruz. Vedat’ı isteyenler var diye kulübün menfaatlerini boşa çıkaramayız.

"Koşullar Rizespor'un menfaatleriyle örtüşmüyor"

Vedat gibi oyuncu almak için 5-6 milyon Euro bonservis rakamları konuşuluyor. Vedat’ı verip neden zarar edelim? Vedat kalırsa saha içinde başarımız olur. Koşullar Rizespor’un menfaatlerini içermiyor. Şu an itibarıyla koşullar bizim kulübümüzün menfaatlerini içermiyor. Durum budur.

Rizespor'a Vedat için yeni bir teklif gelirse ne yapmayı düşünüyorlar?

Rizespor’un menfaatleri içeren yeni bir teklif gelince tabi ki yeniden masaya oturulabilir. Bugünkü teklifler beklentilerimizin uzağında. Bugün itibarıyla konuşmanın bir anlamı olmadığını söylüyoruz. Biz Vedat’ı satmıyoruz demedi başkanımız. Beklentilerimiz oluşmadı ve transfer şu an için gerçekleşmedi.

Rizespor taraftarlarına transfer müjdesi!

Son aşamaya geldiğimiz oyuncular var. Yarın bir transfer açıklayabiliriz. Pazar günü başka bir transfer olabilir. Takımımız toplanıyor ve birçok mevkide eksiğimiz var. Türkiye’deki menajerler de transfer döneminin sönük geçtiğini fark etmeliler. Kulüplerin mali problemleri ortada. Futbolcuların ve menajerlerin çok para hayallerine saygı duyuyoruz. Onlar da bizim kulübü koruma hayalimize saygı duyması gerekiyor. Bu gemiyi hep beraber korumamız lazım.

Senin için hazırladığımız haberler