Robinho: "Neymar'ın yolu Türkiye Ligi’nden geçebilir"

26.11.2019 - 21:03 | Son Güncellenme: 26.11.2019 - 21:07

Robinho: "Neymar'ın yolu Türkiye Ligi’nden geçebilir"

TFF Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir forması giyen Brezilyalı yıldız Robinho, beIN Sports'a açıklamalarda bulundu. Robinho'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde...

Bu bana annemin verdiği bir isimdi. Hep benden büyüklerle oynadığım için annem tarafından Robinho ismini aldım. Sivas'ın yeri benim için her zaman ayrı olacaktır. Sivasspor'a gelmeden önce başka transfer teklifi almadım. Bence doğru bir yoldayız. Tabii ki çok önemli oyuncular geçtiğimiz sene takımdalardı, bu sene aramızda değiller. Mesela bunlardan biri, eski takım kaptanımız Emre Belözoğlu. Çok önemli, çok yetenekli bir oyuncuydu. 

Futbol aslında bir ilham oyunu. Baktığınız zaman, ben de bu işe ilk başladığımda bana da ilham veren oyuncular olmuştu. Bunlardan biri Denilson’du, diğeri de Ronaldo’ydu. Aynı şekilde benim de diğer oyunculara ilham vermem normal. Bunların arasında dediğiniz gibi Mbappe de var, Neymar ve Hazard var. Dediğim gibi bunlar sürekli değişiyor. Sürekli bazı oyuncular diğerlerine ilham veriyor ve onlar da kariyerlerine devam ediyorlar. Neymar bence dünyanın en büyük oyuncularından birisi. Neden olmasın?

Futbol bu. İleride bir gün belki Neymar'ın da yolu Türkiye Ligi’nden geçebilir. Neymar'ın PSG'de de başarılı olmasını istiyorum. Real Madrid her zaman Real Madrid'dir.  Arda Turan, Emre Belözoğlu, Burak Yılmaz ve İrfan Can iyi oyuncular. Bunlarla oynamaktan zevk alıyorum. Falcao çok büyük bir oyuncu bu tartışılmaz. Bize karşı oynadığında gol atmasın, onun dışında diğer takımları gol atabilir. Türkiye’de çalıştığım teknik direktörlerin hepsinden bir şeyler öğrendiğimi düşünüyorum

Bence çok iyi teknik direktörlerle çalıştım. Şu anda çalıştığımız Okan Hoca da çok iyi bir teknik direktör. İtalya'da ve İspanya'da çok önemli hocalarla çalıştım, birisinin ismini vermek haksızlık olur. Brezilya Milli Takımı iyi bir takım ama geliştirmemiz lazım. 

Brezilya Milli Takımı'nın her turnuvada olma ve kazanma şansı vardır. Brezilya Milli Takımı'nın artısı çok kuvvetli bir ofans yapısına sahip, eksi yönü ise takımdaki oyuncuların birbirini çok fazla tanımaması. Robinho'nun birlikte oynadığı oyunculardan oluşturduğu en iyi 11:

Dida, Cafu, Nesta, Cannavaro, Roberto Carlos, Kaka, Zidane, Neymar, Ronaldo, Ronaldinho, Ibrahimovic

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler