"Rol modelim Şenol Hoca"

30.04.2017 - 08:37 | Son Güncellenme: 30.04.2017 - 08:37

Fitbol Dergisi için Teknik Direktör Şenol Güneş’i kaleme alan Oğuzhan Özyakup, “Sadece saha içinde değil, saha dışında da rol model aldığım biri oldu Şenol Hoca. Benim daha olgun ve yetişkin biri olmamda payı çok büyüktür. Umarım uzun yıllar birlikte çalışırız” yorumunu yaptı.

Şenol Güneş Beşiktaş’ın başına geçtikten sonra performansını ikiye katlayan ve kaptanlığa kadar yükselen Oğuzhan Özyakup, tecrübeli teknik adama övgü yağdırdı. Fitbol Dergisi için Güneş’i anlattığı çok özel bir yazı kaleme alan siyah-beyazlı futbolcu, deneyimli hoca göreve başladıktan sonra hem saha içinde hem de saha dışında çok farklı bir kimliğe büründüğüne vurgu yaptı.

Oğuzhan, “Feda senesinden bugüne kadar sayısız anılarım vardır Beşiktaş’ta. Bütün anılar arasında benim için en özel ve kariyerimde her zaman hatırlayacağım ise hiç şüphesiz geçen sene yaşadığımız şampiyonluktur. Bu şampiyonluğun ayak sesleri Feda senesinden beri duyulmaya başlamıştı belki, ama deneyimimiz, takım olmamız ve sonucunda elde ettiğimiz başarımız Şenol Hocamızın önderliğinde oldu. Şenol Hoca ile geçirdiğimiz sezon başı kampında takım olarak, o senenin bu sene olduğuna yürekten inanmıştık zaten” ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş’in her şartta kazanmaya odaklı bir teknik adam olduğunun altını çizen milli futbolcu şöyle devam etti:

“Şenol Hoca sezon başı kampından itibaren bana çok güvendi ve güvenini her fırsatta dile getirdi. Onun bana güveniyle, hem saha içinde hem saha dışında daha çok sorumluluk almaya başladım. Benim daha olgun ve yetişkin biri olmamda payı çok büyüktür. Ben de çok çalışarak onun bana olan inancını boşa çıkarmadığıma inanıyorum. Şenol Hocam ile geçirdiğim sene kariyerimin en iyi sezonu oldu ve yaşadığımız şampiyonluk da her zaman hayatımın en özel şampiyonluğu olacak.

Hocamızın bize öğrettiği en önemli şeylerden biri, her maçı kazanma isteği ve hırsıdır. İster hazırlık maçı ister şampiyonluk maçı isterse Avrupa Kupası olsun aynı hırs ve azimle oynama isteğini bize aşıladı. Bu istek ve azimle, iyi futbol oynama mottosuyla çıktığımız her maç sadece Beşiktaşlıları değil, tüm sporseverlerin takdirini topladı.”

Oğuzhan yazısını şöyle tamamladı: “Sadece saha içinde değil, saha dışında da insan olarak rol model aldığım biri oldu Şenol Hoca. Kendisinden sadece futbola dair değil hayata dair yeni bir şeyler öğrenme fırsatı buldum. Umarım uzun yıllar da birlikte çalışırız. Hayat ne gösterir belli olmaz ama Şenol Hocam benim hayatımda her zaman çok ayrı bir yerde duracak.”(Milliyet)

 

Senin için hazırladığımız haberler