Roman Abramovich, Chelsea'yi hayır kurumuna devretti!

26.02.2022 - 22:05 | Son Güncellenme: 27.02.2022 - 08:58

Chelsea'nin Rus sahibi Roman Abramovich, kulübün yönetimini yine kulübe bağlı olan Chelsea hayır kurumunun mütevelli heyetine devrettiğini açıkladı. İşte detaylar...

 Roman Abramovich, Chelsea'yi hayır kurumuna devretti!

AJANSSPOR HABER

Chelsea'nın sahibi Rus milyarder, Roman Abramovich, kulübün idaresini Chelsea Hayır Vakfı'nın mütevelli heyetine bıraktığını açıkladı. İşte detaylar...

Rusya'nın Ukrayna'ya girmesi ismi Chelsea ile özdeşleşen miyarder Roman Abramovich'i de zor durumda bıraktı. Abromovich, yaptığı yazılı açıklamayla kulüp yönetimini Chelsea Vakfı'na devrettiğini söyledi.

"Kulübün çıkarlarını düşünerek hareket ediyorum"

Abramovich, yaklaşık 20 yıldır sahibi olduğu kulübün başarılı olmasını sağlamak ve geleceğini inşa etmek için hep pozitif ve koruyucu bir rol oynadığını vurguladı. Her zaman kulübün çıkarlarını düşünerek karar aldığını belirten Rus milyarder, "Bu nedenle bugün Chelsea Fc'nin yönetimini Chelsea Vakfı'nın mütevelli heyetine devrediyorum. Bunun klüp, oyuncular, teknik kadro ve taraftarların çıkarları için en iyisi olduğuna inanıyorum" dedi.

20 yılda 22 kupa

Roman Abramovich başkanlığında Chelsea, 20 yılda 22 kupanın sahibi oldu. Rus milyarderin sahibi olduğu İngiliz ekibi 5 Premier Lig şampiyonluğu 10 Yerel Kupa şampiyonluğu elde etti. Diğer kupaları ise şu şekilde: 

 

Şampiyonlar Ligi x2
UEFA Avrupa Ligi x2
UEFA Süper Kupası x2

FIFA Dünya Kulüpler Kupası x1

Senin için hazırladığımız haberler