ManU Yıldızı Cristiano Ronaldo'nun Jordan Peterson Paylaşımı Tepki Çekti

12.09.2022 - 00:13 | Son Güncellenme: 12.09.2022 - 00:20

Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ın süperstarı Cristiano Ronaldo'nun Jordan Peterson'la yaptığı paylaşım tepki çekti.

ManU Yıldızı Cristiano Ronaldo'nun Jordan Peterson Paylaşımı Tepki Çekti

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Manchester United’ın Portekizli süperstarı Cristiano Ronaldo’nun Instagram üzerinden Kanadalı Psikolog Jordan Peterson ile yaptığı ve açıklamasına "Seni görmek güzel arkadaşım! Yakında görüşürüz" yazdığı paylaşımı tepki çekti. Bazı kullanıcılar Ronaldo’nun paylaşımının bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

Hayranları memnun olmadı

Ronaldo'nun, Jordan Peterson ile yaptığı paylaşım hayranlarını memnun etmedi. Kullanıcılar hem Instagram hem de Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlar ile yıldız futbolcuya tepki gösterdi. Söz konusu paylaşıma gelen tepkilerden bazıları ise şu şekilde:

  • "Gerçekten mirasını lekeliyor"
  • "Vay canına, şimdi kaybol Ronaldo"
  • "Kaç etkileyici genç adamın bu geceyi Jordan Peterson videolarını izleyerek boşa harcadığını bir düşünün"
  • "Neden herkes Ronaldo gibi yetkin birinin Peterson’ın harika bulmasına şaşırdı ki?"

Paylaşım neden tepki çekti?

Kanadalı Psikolog Jordan Peterson, geçtiğimiz yıllarda Covid-19 aşıları, trans bireyler ve erkeklik üzerine söylemleri yüzünden tepki çekmişti. Ronaldo’nun Peterson ile paylaşım yapması üzerine ise hayranlar, Peterson’ın popülarite kazanabileceğini ve dikkat çekeceğini söyleyerek tepki gösterdiler. Ayrıca bazı hayranlar Ronaldo’nun Peterson gibi biri ile arkadaş olmasının tam bir hayal kırıklığı olduğunu da ifade ettiler.

Twitter, hesabı askıya aldı

Jordan Peterson’ın 2017’de Kanadalı transseksüel oyuncu Elliot Page hakkındaki paylaşımları yüzünden Twitter hesabı askıya alınmıştı. Yaptığı paylaşımda Elliot Page’in hem adını yanlış yazan hem de Kanadalı oyuncunun cinsiyetini kadın olarak belirten Peterson şunları yazmıştı: "Gururun ne zaman günah olduğunu hatırlıyor musun? Ve Ellen Page (Elliot Page) az önce suça teşebbüs eden bir hekim tarafından göğüslerini aldırdı."

"Önce beni öldürmeniz gerek"

Psikolog Peterson geçen yıl ise Covid-19 aşısı olması için önce kendisini öldürmeleri gerektiğini söylemişti. Kanadalı psikoloğun bu söylemi birçok kişinin tepki göstermesine neden oldu. Geçen yıl Aralık ayında Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun ülkedeki hasta vatandaş sayısının arttığını belirterek insanları aşı olmaya çağırması üzerine ise Peterson Covid-19 aşısı olduğunu doğruladı.

"Erkek ruhu saldırı altında"

Kendisini "siyasi doğruculuğa karşı bir profesör" olarak tanımlayan Peterson erkek ruhunun saldırı altında olduğunu söylemiş ve tarih boyunca kadınların ezildiği düşüncesinin dehşet veren bir teori olduğunu iddia etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler