Portekiz - Kuzey Makedonya - 2-0 (Maç Sonucu- Özet)

29.03.2022 - 23:10 | Son Güncellenme: 30.03.2022 - 00:36

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Türkiye'yi geçerek Kuzey Makedonya ile karşılaşan Portekiz, 2-0 kazanarak, Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. İşte detaylar.

Portekiz - Kuzey Makedonya - 2-0 (Maç Sonucu- Özet)

AJANSSPOR - HABER

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off finalinde Portekiz ile Kuzey Makedonya karşı karşıya geldi. Zorlu mücadeleyi Portekiz 2-0 kazanarak, Katar biletini elde etti.

İlk golde Manchester esintisi

Portekiz'in kaydettiği tek golde Manchester United imzası vardı. Premier Lig ekibinin iki futbolcusu Cristiano Ronaldo ile Bruno Fernandes, işbirliği içinde Kuzey Makedonya ağlarını sarstı. 32. dakikada ceza alanı önüne topu getiren Ronaldo, sağ çaprazdan koşu yapan Fernandes'e pas attı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Fernandes, topu ağlara gönderdi.

Dünya Kupası biletinde Bruno imzası

Portekiz'in, Kuzey Makedonya karşısında bulduğu iki gol de Bruno Fernandes'ten geldi. Premier Lig oyuncularının işbirliği ile gelen Dünya Kupası biletinde ilk golde Bruno'ya asisti yapan Ronaldo'ydu. İkinci golde ise yine Premier Lig ekiplerinden Liverpool oyuncusu Jota, asisti yapan isim oldu.

Ronaldo ile son dans

Portekiz, Cristiano Ronaldo ile son Dünya Kupası heyecanına hazırlanıyor. Kuzey Makedonya karşısında alınan 2-0'lık galibiyet ile Katar bileti alan Portekizliler'in, 37 yaşına gelen süper starını da dev arenada son defa izleyecekleri düşünülüyor.

19 yılda 185 maç, 115 gol

İlk kez 20 Ağustos 2003 tarihindeki 1-0 galibiyet ile sonuçlanan Kazakistan maçı ile A Milli olan Cristiano Ronaldo, 19 yıllık serüvende tam 185 karşılaşmada görev aldı. Çıktığı maçlarda 115 kez gol sevinci yaşayan süperstar, 41 defa da takım arkadaşlarına son pası veren isim oldu.

"Bırakmak istersem bırakırım"

Kuzey Makedonya maçından önce basın toplantısına katılan Cristiano Ronaldo, bir gazetecinin yönelttiği emeklilik sorusuna tepki gösterdi. Ronaldo, "Bana sürekli aynı soruları soruyorsunuz. Oynamak istersem oynarım. Sorumlu benim, nokta. Geleceğime karar verecek olan benim. Daha fazla oynamak istersem oynarım. Bırakmak istersem de bırakırım" dedi.

Yarı finalde Millilerimiz'i geçti

Portekiz, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off yarı finalinde Milli Takımımız ile karşı karşıya gelmiş, Porto'da oynanan maçı 3-1 kazanmıştı. Bu galibiyet ile Dünya Kupası'na veda eden Ay-Yıldızlılar, Konya'da İtalya ile hazırlık maçı yaptı. Portekiz ise finalde Kuzey Makedonya ile karşılaştı.

90+2'de gelen final

Kuzey Makedonya ise son Avrupa Şampiyonu'nu eleyerek, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off finaline katılmaya hak kazandı. İtalya tarafından maç boyunca kalesinde baskı gören Makedonlar, 90+2'de buldukları gol ile Portekiz'in karşısına çıkmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler