Ronaldo'ya doping kontrolü!

24.06.2017 - 20:26 | Son Güncellenme: 24.06.2017 - 20:26

AJANSSPOR DIŞ HABER - Portekiz Milli Takımı’nın yıldız ismi Cristiano Ronaldo, etkili performansını 2017 Konfederasyon Kupası’nda da sürdürdü.

Real Madridli yıldız oyuncu karşılaşmanın hemen ardından ise doping kontrolüne alındı. Doping kontrolünün Ronaldo’ya yapılmasının ardından sosyal medya da hareketlendi.

DOPİNG TESTLERİNİ KİM YAPIYOR...

Ajansspor’un yaptığı araştırmaya göre ; doping testleri büyük bir gizlilik içinde yapılıyor ve bu testleri yapan doktorlar, sporcuların yanından bir an olsun bile ayrılmıyor.

Ancak doping testlerinin her maçta yapılması uygun görülmüyor. Çünkü ; testin ekonomik olmayışının dışında sporcular için de rahatsız edici olması dikkat çekiyor.

Kurallar gereği doping kontrolü yapılacağı sporcuya bildirildiği andan itibaren söz konusu sporcu müsabaka alanını izinsiz bir şekilde terk edemiyor.

DOPİNG TESTİ YAPILACAĞI SIZDIRILABİLİR Mİ?

Uzmanlar, doping testinin yapılacağının bilinmesinin mümkün olabileceğini ancak; testi yapacak kişinin her daim gizli tutulduğunu ifade ediyor.

FUTBOLCUDAN ŞÜPHE DUYULURSA…

Kurallara göre hangi futbolcu olursa olsun eğer hakkında bir şüphe var ise doping kontrolüne tabi tutulabiliyor. Ancak doping kontrol görevlisi, maç sırasında şüphelendiği futbolcuyu kontrol etmek için maçı durduramıyor.

Doping kontrolü, ancak mücadelenin bitişinden sonra mümkün olabiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler