Ronnie O’Sullivan 6. kez Dünya Şampiyonu

16.08.2020 - 22:16 | Son Güncellenme: 16.08.2020 - 22:25

Ronnie O’Sullivan son dakika haberleri.. Ronnie O’Sullivan 6. kez Dünya Şampiyonu

Ronnie O'Sullivan, finalde rakibi Kyren Wilson'ı 18-8 mağlup ederek Dünya Snooker Şampiyonası'nda 6. şampiyonluğuna ulaştı.

Ronnie O’Sullivan kimdir?

Geçmişten günümüze her spor dalının kendisiyle özdeşleştiği belli başlı oyuncular vardır. Snooker dendiğinde bugüne kadar akla gelen ilk isim ise, gerek oyun tarzı gerekse de özel hayatı ile her zaman Ronnie O’Sullivan olmuştur. Snooker nedir diyerek bu spora merak saranların birçoğu, ilk olarak Ronnie O’Sullivan ile tanışmıştır. 5 Aralık 1975 tarihinde doğan Ronnie, 1992 yılında profesyonel olmuştur. Ronnie’yi diğer snooker oyuncularından ayıran en büyük özelliği olan oyunu hızlı bir şekilde oynaması, onun The Rocket adıyla anılmasını sağlamıştır. Ronnie O’Sullivan’ın 1992 yılında başlayan kariyeri inişli çıkışlı da olsa, birçok başarı ve rekor ile doludur. Ronnie O’Sullivan tüm bu başarılarının ve rekorlarının yanında yapmış olduğu açıklamalar, oyun içindeki davranışları, aldığı cezalar ve özel hayatı ile de her daim ön planda olmuştur.

Ronnie O’Sullivan’ın Kariyeri

Ronnie O’Sullivan’ın kariyeri 1992 yılında profesyonel olarak başlamıştır. Ronnie O’Sullivan profesyonel olduktan sonraki ilk büyük başarısını, 1993 yılında kazandığı Birleşik Krallık Şampiyonası ile elde etmiştir. Finalde Stephen Hendry’i 10-6 yenerek şampiyon olan Ronnie, bu başarısıyla bir sıralama turnuvası kazanan en genç oyuncu olmuştur. Genç şampiyon Ronnie;

1995 yılına gelindiğinde ise Ronnie, bir sıralama turnuvası olmamasına rağmen Snooker’ın en prestijli turnuvalarından biri olan Masters Turnuvasını, finalde bir diğer Snooker efsanesi John Higgins’i 9-3 yenerek kazanmayı başarmıştır.

1997 yılında Ronnie ikinci Birleşik Krallık şampiyonluğunu kazanırken, 1997 Dünya Snooker Şampiyonasının ilk turunda kırılması güç bir rekora imza atmıştır. Ronnie, Mick Price ile oynadığı karşılaşmada 5 dakika 20 saniyede maksimum seri (147) yapmayı başarmıştır. Bu maksimum seri bugüne kadar yapılan en hızlı maksimum seri olarak tarihe geçmiştir.

Ronnie O’Sullivan’ın kariyerinin en büyük ilk başarısı ise, 2001 yılında kazandığı dünya şampiyonluğudur. Finalde John Higgins’i 18-14 yenen Ronnie, kariyerinin ilk dünya şampiyonluğunu kazanmış ve bu şampiyonluğu o dönem hapiste olan babasına adamıştır. Ronnie’nin ilk dünya şampiyonluğu sevinci;

2001 yılında Birleşik Krallık şampiyonasını 3. kez kazanmayı başaran Ronnie, böylelikle kariyerinin ilk yıllarında en önemli turnuvalara adını şampiyon olarak yazdırmıştır.

2000’li Yıllarda Ronnie

2000’li yıllara Dünya ve Birleşik Krallık Şampiyonlukları ile başlayan Ronnie, bu dönemlerde birçok başarıya daha imza atmıştır. 2004 yılında Dünya Şampiyonası finalinde Graeme Dott’ı 18-8 yenen Ronnie, 2. Dünya Şampiyonluğunu kazanmıştır. 2. Dünya Şampiyonluğunu kazanan Ronnie;

Senin için hazırladığımız haberler