Rummenigge'den seyircisiz maç açıklaması!

21.04.2020 - 11:59 | Son Güncellenme: 21.04.2020 - 11:59

Almanya Ligi'nde kalan haftaların seyircisiz maçlarla devam edeceği gündemde. Bayern Münih'in CEO'su Karl-Heinz Rummenigge'den ligin akıbetiyle ilgili olarak açıklama geldi.

Koronavirüs sebebiyle Almanya'da da futbola zorunlu olarak ara verilmişti. Bundesliga'da maçların yeniden başlaması için çalışmalar devam ediyor. Almanya'da seyircisiz oynanması planlanan maçlarla birlikte yeniden futbola dönüleceğinin sinyallerini yetkililer veriyor.

DIŞ HABER/AJANSSPOR

Almanya'da liglerin tekrar başlaması için geri sayım

Eyalet başbakanları Armin Laschet ve Markus Söder, Bundesliga'nın 9 Mayıs'tan itibaren tekrar başlayabileceği yönündeki sinyalleri verir vermez, Bayern Münih CEO'su Karl-Heinz Rummenigge'den açıklama geldi.

Rummenigge: "Çok olumlu bir sinyal olarak görüyorum"

Karl-Heinz Rummenigge, "Bavyera başbakanı Markus Söder ve Kuzey Ren-Vestfalya Başbakanı Armin Laschet'in ifadelerini, Bundesliga'da maçların yeniden başlaması adına çok olumlu bir sinyal olarak görüyorum. Tabii ki sağlık açısından riski en aza indirmek için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Politikacıların, tıbbi anlamda gereklilikleri de vurgulaması önemli" diye konuştu.

Rummenigge'den DFL'ye övgü

Rummenigge, Almanya Futbol Ligi yönetimine de övgüde bulundu. Rummenigge, DFL'nin bu zorlu haftalarda iyi bir hazırlık çalışması yaptığımnda dikkati çekerek, "Christian Seifert ile yönetimine, organizasyonel ve tıbbi durumları dikkate alarak hazırladıkları mükemmel konsept için teşekkür ederim. Bu kavram, politikanın olumlu ve güvenilir bir şekilde değerlendirilmesinin temelidir" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler