Sabri Ugan'dan öğrencilere tavsiyeler

15.11.2017 - 18:04 | Son Güncellenme: 15.11.2017 - 18:04


RADYOSPOR Programcısı Sabri Ugan, İstanbul Kartal'da bulunan Egebilim Koleji'nde yaklaşık 300 öğrenci ile buluşurken, radyoculuktan televizyonculuğa kadar edindiği tecrübeleri ve anıları aktardı.

4 BÜYÜK TAKIM İÇİN SAHNEDE GOL ANLATTI

Şampiyonlar Ligi'nin unutulmaz seslerinden birisi olan Sabri Ugan, öğrencilerin fubola dair sorularını da  yanıtladı. Sahnede 4 büyük takımın eski oyuncularının isimlerini kullanarak canlı gol anlatımı yapan Sabri Ugan, öğrencilerin büyük ilgisini topladı.

"RADYOSPOR'A OLAN İLGİNİZ BİZİ MOTİVE ETTİ"

Sabri Ugan salonda öğrencilerden aldığı geri dönüşler sonrası "Radyospor'un sizler tarafından da yoğun şekilde  dinleniyor olmasından dolayı çok mutlu oldum. Bizi motive ettiniz" dedi.

Ahmet Konanç'ın moderatörlüğünü yaptığı panel, Egebilim Koleji kurucusu Sedat Güven'in ve öğrencilerin, Sabri  Ugan'a verdiği plaketle sona erdi.

Tecrübeli spikerin öğrencilere yaptığı açıklamalar ise şöyleydi:

"Türk teknik adamlar yabancı dil eksikliği nedenyile yurt dışında çalışma imkanı yeterince bulamıyor. Oysa  teknik anlamda yabancı meslektaşlarındak eksikleri pek yok. Hatta fazlaları bile var yer yer... Bunu, ülkemizin tecrübeli teknik adamlarından Hikmet Karaman da itiraf etti. Bir canlı yayında "Eğer İngilizcem iyi  derecede olsaydı, Premier ligde takım çalıştırırdım" dedi. Bugün burada Egebilim Koleji'nin öğrencilerine  söyleyebileceğim en kıymetli şey, İngilizce'yi çok iyi öğrenin, ikinci yabancı dili de zorlayın şeklinde olur."

"YETENEK YETMEZ ÇOK ÇALIŞACAKSINIZ"

"Çok Şampiyonlar ligi maçı anlattım. Anlattığım her golün birbirinden farklı değeri var benim için. Yetenek  önemli ama bir alanda başarılı olmak istiyorsanız yetenek yetmez, çok çalışacaksınız. Ben hayatım boyunca bunu
yaptım. Radyospor gibi kıymetli bir mecrada hafta içi her gün sabahları Isınma Turu isimli bir program  yapıyorum ve her programa ciddi şekilde hazırlanıyorum. hepimiz Ronaldo'yu Mess'yi hayranlıkla izliyoruz ama
şunu bilin, gerçekten saatlerce çalışıyorlar."

"Mutlaka sporu hayatınızın ortasına koyun. Spor yaptıkça derslerinizde daha başarılı olacağınızı göreceksiniz.  Öğretmenlerimize sesleniyorum, lütfen öğrencilerinize en az matematik öğrettiğiniz kadar spor konusunda da
eğitim ve imkan verin."

"Güzel konuşmak, kendinizi doğru ifade etmek çok önemli. Bunun için de çalışın. Mezuniyetlerinizin ardından  hepinizi iş hayatları bekliyor. Eğitiminiz iyi olabilir ama bunu karşı tarafa sunabilmek de önemli."

--------------------------------
SABRİ UGAN KİMDİR?

24 Mayıs 1963’te Adapazarı’nda doğdu. İlk orta ve Lise öğrenimini İskenderun Demir Çelik Lisesi’nde tamamladı.
1980 yılında zamanın adıyla Bolu Sevk ve İdarecilik Yüksek Okulu’nu kazandı. 1984 yılında değişen ismiyle Bolu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu.

1985 yılında Sakarya Gazetesi’nde mesleğe “Muhabir” olarak başladı ve 1991 yılına kadar aynı gazetenin spor müdürlüğünü yaptı.

1992 – 1994 yılları arasında Adapazarı Belediye Radyosu ART’de programcı-sunucu olarak görev aldı ve Sevgi Devrialemi, Düş Tatili, Cadı Kazanı gibi programları hazırlayıp sundu. Spor haberleriyle birlikte Sakaryaspor‘un maçlarını canlı olarak anlattı.

1994 Kasım ayında İstanbul Kanal 6‘da editör olarak başladı, ardından spikerliğe geçiş yaptı.

1996 yılında aldığı teklifi değerlendirip Star Tv‘ye transfer oldu.
Süper Lig, Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi‘nde Türk takımlarının birçok galibiyetini Sabri Ugan‘dan dinledik.

Futbol dışında basketbol, voleybol, boks, kick box, tenis maçları anlattı.

Yerinden anlattığı ilk maç; 14-Mayıs-1997’de – Hollanda‘nın Rotterdam kentinde oynanan Avrupa Kupa Galipleri Kupası Finali, Barcelona-Paris Sn.Germain karşılaşmasıdır.

Şampiyonlar Ligi‘nde; Bayern Münih – M. United (Nou Camp) , Porto – Monaco (Gelsenkirshen) , Milan – Liverpool (Atina) ve İnter – Bayern Münih (Bernabeu) olmak üzere 4 final anlattı.

“Arda Turan Aslan Yürekli Kaptan” adını taşıyan, yayımlanmış bir kitabı bulunmaktadır.

Aktif meslek yaşantısını yavaşlatmayı tercih eden Sabri Ugan, haftaiçi her sabah, Radyospor’da 10.00 – 11.30 saatleri arasında Sabri Ugan’la Isınma Turu programıyla futbolu ve hayatı sevenlere sesleniyor.

Sporu anlatmakla yetinmeyen Sabri Ugan aktif olarak futboldan voleybola, tramplen atlamadan kayağa kadar birçok sporu aktif olarak yapıyor.
Sabri Ugan kendisini, herşeyin ötesinde, 18 yaşındaki Doruk’un babası olarak tanımlıyor..

Senin için hazırladığımız haberler