"Sabri'den sonra Cafu gibi bir oyuncu"

17.07.2017 - 11:27 | Son Güncellenme: 17.07.2017 - 11:27

"Sabri'den sonra Cafu gibi bir oyuncu"

AJANSSPOR - Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, Türkiye'nin "Premium" içerikli spor kanalı olan S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında gündemi değerlendirdi. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı programda konuşan Ertül, çarpıcı tespitlerde bulundu.

Ertül’ün Sabah Sporu Extra programında yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Yasemin Can ve Mizgin Ay'ın madalya kazanması

"Kenarda bir milli takım 11'i hazırladım. Şu şekilde: Muslera, Mariano, Kjaer, Pepe, Adriano, Atiba, Kucka, Valbuena, Quaresma, Feghouli, Van Persie. Bunu tavsiye ediyorum. Bu takım Almanya'yı yense ne kadar mutlu olabilirsek, Yasemin'in kazandığı altın madalya da beni o kadar mutlu ediyor. Bu bronz kızımızın adı Yasemin. Kenya doğumlu. Üzerinde sadece bayrak var. Parayla satın alınmış bir şampiyonluk.

Mizgin Ay ise her karesiyle bir Türk. Yasemin 150 tane altın kazansın, ben Mizgin'in bir bronzuna değişmem. Kaç yıdır gelmiş, kaç madalya kazanmış zerre kadar umdumda değil. Mizgin Ay, Batman'dan çıkmış ailecek mevsimlik işçiler Mizgin de mevsimlik işçi olarak çalışıyor.

Bir gün Muhsin Soysal, kişisel antrenör olarak o bölgede seçme yapıyor. Mizgin 10 yaşında ve 8.13 koşuyor. 'Herhalde yanlış ölçtüm.' diyor. Tekrar koşunca da bu sefer 8.00 koşuyor. Bir bakıyor, 'Ayakların ne kadar büyük.' diyor. 33 numara giyen kız, olmadığı için 38 giymiş. 14 yaşına kadar antrenmana alıyor. 14 yaşından sonra da bunu geçen daha yok.

Mizgin'in bir bronzu Yasemin'in 500 altını eder. Başlatmasınlar Yasemin'in altınından! Türk sporundan bahsedeceklerse Mizgin'i konuşsunlar."

"Fenerbahçe'nin 3-4 transfere..."

"Aykut Kocaman takım halinde bu kadrounun kötü olmadığını ve onarma gerektiğini söylüyor. Kocaman, 'Benim aklımdaki takımı kurmam 3-4 yıl sürer.' diyemiyor. Rakibi boğan, atak üstüne atak yapan, ileri giden bir takımı söylemek kolay ama kurmak kolay değil. Hele de elindeki kadro buna uygun değilse. 'Benden bir şey beklemeyin.' diyemiyor. Van Persie pozisyonu da dahil, Kjaer de gitmeden Fenerbahçe'nin 3-4 transfere ihtiyacı var. Avrupa ve hepsinden de önemlisi lig. Zaten hazır bir Beşiktaş var. Transfer yapan Galatasaray ve Trabzonspor var. Üzerine koyan Başakşehir var."

"Fenerbahçe 1 milyon euroluk satış yapmazsa..."

"Fenerbahçe; Mehmet Ekici,  Kameni, Dirar ve Valbuena'yı aldı. Mehmet'i saymıyorum bonservisinden dolayı. 17 Temmuz itibarıyla Fenerbahçe aleyhine 1 milyon euroluk fark var. Fenerbahçe şu andan itibaren minimum 1 milyon euroluk satış yapmazsa, Valbuena veya Dirar Avrupa'da oynayamayacak. Fenerbahçe satış yapacak ki aynı anda bu oyuncuları oynatabilsin. Böyle bir tablo içerisinde Aykut Kocaman'a kim ne diyebilir? Bu kadro ne kadar yapabilirse, o kadar. Bu çelişkiler karşısında çaresizdir Aykut Kocaman.

Bunun hesabını 2018'de kongrede sorsunlar. 'Bu defansif orta saha fazla defansif.' diyor. Bu da senin atağını başlamadan öldürüyor. Adam da, 'Benim hamle yapacak durumum yok.' diyor. Kompakt bir takım gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra Konya'da da oynarsın, Barcelona'da da oynarsın."

Elif Elmas, Fenerbahçe'ye katkı sağlar mı?

"Elif Elmas, Makedonya'nın en iyi oyuncularından biri olarak gösteriliyor. Geleceğe yapılmış bir yatırım. Fenerbahçe'nin buradan bir şeyler kazanma ihtimali nedir? Fenerbahçe'de bu yaş grubunda kimler oynuyor? Mesela Savaş vardı. Türkiye Kupası maçlarında oynadı. A Takım'da oynamak yerine Atiker Konyaspor'u tercih etti. Bu çocuğu işleyebilecek miyiz? Fenerbahçe altyapısı beni heyecanlandırmıyor.

Makedon wonderkid bir oyuncu. Burada daha da kötü olur mu diye beni endileşendiriyor. Merih de Portekiz'e gitti. Bu oyuncular olsa Elif'in aynı yaş grubunda olduğu isimler olabilirdi. Gençlere en çok önem veren isim olarak da Pereira diyorlardı. Herhalde, Mourinho gibi olmak istedi ama sen o değilsin. Keşke Pereira kendi rezil edeceğine, Fenerbahçe altyapısında hoca olsaydı. Millet Mehmet-Josef'e isyan ederken, Aykut Kocaman bu gence şans verebilecek mi?"

"Şenol Güneş yüzde 100 haklı"

"Gignac müthiş bir adam. 10 tane Aboubakar eder. Marcelo ayrılınca; Tosic-Pepe ile yedekleri Mitrovic-Atınç oldu. Amaç hem stopere hem de forvete üst düzey isimler almak. Ama ikisinden biri alınacaksa da Şenol Güneş, 'Siz forveti alın.' diyor. Şenol Güneş yüzde 100 haklı."

Beşiktaş'ın Çin seyahati

"Çin iş yapmaya gidenlerin bile lanet ettiği bir yer. Havası kanserojen, yolu uzak. Çin katlanılan bir yer. Sporcular da para için gidiyor. Çin'de çok büyük bir pazar var. İki şampiyonlukla Beşiktaş, Manchester United mı oldu? Türkiye'de doyamadı da forma satmaya! Biz daha oraya gelemedik. Şenol Güneş, sezonun peşinde. Yönetim ve teknik heyetin beklentisinde çelişki var. Bence Şenol Güneş haklı. Yönetimin tamamen iş bilmezliği. Beşiktaş'ın önceliği santrafor. Sonrasında da stoper ve kanat. Üçünü de yaparsa zaten Fenerbahçe ve Galatasaray'a geçmiş olsun."

"Imbula, Atiba olur mu?"

"Birçok pozisyonda olması ve iki yönlü oynayabilmesi yönünden Asamoah ismi hiç geçmedi. Imbula ofansif yönü sınırlı bir isim. Tolga'nın istikrarsızlığını kapatacak, De Jong'un veteranlaşmasını kapatacak yırtıcı bir isim. Imbula, Atiba olur mu? Emin değilim açıkcası. De Jong'u zaten saymaya bile gerek yok. Ama bu isimler çok büyük heyecan vermiyor."

"Sabri'den sonra Cafu gibi bir oyuncu"

"Sabri'den sonra Cafu gibi bir oyuncu. Ama Galatasaray taraftarının konuştuğu Tudor ve Dursun Özbek. Imbula da son anda olmazsa dert değil. Donk transferi daha çok ses getirmişti. Östersunds'u 3-0 yenerse Tudor ile devam. Elenirse de Tudor gidecek. Tudor'un kalıcılığı Östersunds'a göre ise futbol aklının olmadığının göstergesidir. Daha sonra Östersunds'tan daha iyi takımlar da gelecek. 1-0 yenip de elenirsen o zaman hocanın arkasında duracaksın. Taraftar baskısıyla kulüp yönetilmez. Mariano'nun en büyük şansı Sabri'den sonra geliyor olması. İyi ve tecrübeli bir sağ bek. La Liga gibi bir yerde ofansif katkı veren bekler arasında ilk 5 içerisinde. Sneijder'i göndererek zaten iki türlü de kaybedildi. Kimse o zaman bu isimleri heyecan olarak görmüyor."

"Burak'ı Arda'nın yancısı olarak..."

"Burak Yılmaz, Trabzonspor'a rekabet getirir mi? Getirir. Üçüncü bölgede iyi bir transfer. Maliyeti de düşük olacaksa Rodallega ve N'doye olan bölgeye iyi bir transfer. Burak'ı Arda'nın yancısı olarak biliyoruz. Bütün statlarda ıslıklanacak. Kucka da iyi biri isim. İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan sonra zirve grubu bir takım haline geldiler. Trabzonspor'u iyi günler bekliyor ama personel 3 aydır maaş alamıyor. Yokluktan telefon satıyor. Başarı için her yol mübah mı? Personelinin maaşını ödemeyen, yerine başka yere para harcayan başkandan hayır gelmez."

Wimbledon şampiyonu Federer

"Federer 35 yaşında bir isim. Sakatlandı ve arkasında makineler. Burada mesela Ozan Tufan'a ne mesaj var... 35 yaşında bir adam. Parayı düşünen adam başarılı olamaz."

YASAL UYARI : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler