FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nden Galatasaraylı Sadık Emir Kabaca'ya Ödül

13.05.2023 - 15:53 | Son Güncellenme: 13.05.2023 - 16:19

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray Nef forması giyen milli oyuncumuz Sadık Emir Kabaca, "Sezonun En İyi Genç Oyuncusu" seçildi.

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nden Galatasaraylı Sadık Emir Kabaca'ya Ödül

AJANSSPOR-HABER

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde sezonun ödüllerini kazanan isimler açıklandı. Galatasaray Nef forması giyen Sadık Emir Kabaca "2022-2023 Sezonunun En İyi Genç Oyuncusu" ödülüne layık görüldü.

Yaşından büyük oynadı

Galatasaray Nef'in son 16 turunda sona eren macerasında 12 maçta forma giyen 22 yaşındaki genç yıldız maç başı ortalama 24 dakika süre alırken; 9.4 sayıi 3.8 ribaunt, 1.3 asist ve 0.8 top çalma ortalamaları ile göz doldurdu.

Anadolu Efes ilgileniyor

İtalyan gazeteci Luca D'Alessandro bir süre önce bildirdiği haberde, 22 yaşındaki milli forvet ile EuroLeague'deki temsilcimiz Anadolu Efes'in ciddi anlamda ilgilendiğini belirtmişti.

İlgini Çekebilir
Sadık Emir Kabaca: "Milli Takım’da oynamak çok gurur verici"
Habere Git

İlk sezonda kazanan Furkan Korkmaz olmuştu

NBA ekibi Philadelphia 76Ers'ın formasını terleten milli oyuncumuz Furkan Korkmaz, 20 yaşındayken Banvit formasıyla FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin düzenlendiği ilk sezon olan 2016-2017'de en iyi genç oyuncu ödülünün ilk sahibi olmuştu.

Şampiyonluğun kıyısından döndüler

O dönem Furkan Korkmaz'ın formasını giydiği Banvit finale kadar tırmandı fakat burada İspanyol ekibi Tenerife'ye mağlup olarak turnuvanın ilk şampiyonu olma unvanını alamadı. Korkmaz o sezonu 9.3 sayı ve 2.3 asist ortalamaları ile tamamlamıştı.
 
 
 
 
 
 

Senin için hazırladığımız haberler