Şafak Mahmutyazıcıoğlu'ndan açıklama

25.06.2019 - 18:09 | Son Güncellenme: 25.06.2019 - 18:09

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Vodafone Park'ta gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.

Mahmutyazıcıoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Adını anmayacağım malum bir vatandaşın, gazeteci demek istemiyorum gazeteci dersem size hakaret olur, bir iddiası üzerine buradayım. Beşiktaş zarar gördüğü için ben buradayım. Hodri meydan, istediği kanalda o isimle yayın yapmaya hazırım. Bunu kendisine de ilettik. Bugün buraya davet ettim. 'Tatildeyim' dedi. İsterse tatilden döndüğünde bu basın toplantısı yapalım dedik. Onu da kabul etmedi. Ben burada bir adama nasıl bir kumpas kurabilirim. Beşiktaşlı olmayan bir adam tarafından Beşiktaş irtibarsızlaştırılıyor. Bu saatten sonra Atilla Türker'in bir hükmü yoktur. 50 tane soru sormuş. Onu sorularının tamamını soran olursa cevap vereceğim.

Adam bir iddiada bulunuyor ben cevap vermiyorum. Her iftira için suç duyurusunda bulundum. 'Mevlana'nın sözünü söyledim' dedi. 'Adama bakarım adam mı diye...' Bu söz Atilla Türker'in Mevlana'nın değil 'bana adam değil' dedi. Ben de tazminat davasında açtım. Adam bir iddiada bulunuyor. 2-3 gün cevap vermiyoruz, sonra en yakınım soruyor neden cevap vermediğimi. Ben gidip dava açıyorum. Soruşturma numaralarıma kadar var. Başvurularımı sosyal medya hesaplarından da yayınladım. Gazeteci değilmiş artık hiçbir dediğine cevap vermem. Beşiktaş'ta iktidar mücadelesi var. Kimin yaptırdığını bunları biliyoruz.

Otopark skandalıyla başlayayım. Kulübe fatura kestiğim söylendi. Ben o zaman da söyledim. Fatura kesmedim. Makbuz görüntüsü geldi. Dedim ki "Yaşınız büyük, bu konu böyle gelişti" dedim. Bu parayı böyle amaçla almadığımı izah ettim. Doğrusu bu değil dedim. Bunu haber yapma dedim. 2012 yılında yönetici değilken tesislerin tahliyesi davası geldi. O zaman başkanla ilk tanışmamdı. Davayı inceleyeyim dedim. Ben profesyonelim dedim, avukatlık ücreti için sözleşme yaptık ve davaları kazandım. Daha sonra başkan dedi ki "Seni yönetime alayım". Hayalim gibi bir şeydi. O güne kadar 1 lira para almadım. Sonra yönetime aldı beni. Bu saatten sonra bu parayı almam dedim. O para kadar masrafımız var, o paradan ortağım hakkını alsın dedim.

Sadece masrafı alsın dedim ve aldı. Sözleşmedeki rakam ödenmişse ispat edilsin. Zaten SPK'ya açık bir şirket, her tarafta var o makbuz. Ortağım kendine düşen parayı ciddi iskontoyla aldı. Sinan Vardar ve Mete Vardar bile yapmadı. Belge dediğiniz şey SPK'da var. Olmayan belgeyi neden keseyim? Salak mıyım ben? Aziz Yıldırım da yönetici tokatladığı gün "Yılın Başkanı" seçilmişti. Yılın gazetecisi buraya gelir ve sorularını sorar.

Ekrem İmamoğlu maça geldiği gün itibariyle seçilmişti. Bugün itibariyle YSK'nın da seçtiği bir belediye başkanı. Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş'tan önce tanıdığım birisi. CHP'li bir aileden geliyorum. Konuyla ilgili açıklama yapayım. Atalay Demirbaş'ı çok kısa önce 1-1.5 yıl önce ortak arkadaşlarım vasıtasıyla tanıdım. Dosya bana bunun gereğini yap diye geldi. Çok değişik bir adam. Bunu size söyleyim. Bu durumun Beşiktaş kulübü ile alakası yok. Loca almak istedi. 50 nolu locanın sahibi benim. 25 kişilik locam var. Ben burada ağırlatırım dedim. Fakat taraftarlara yakın olduğu için Atalay'ın locasını kullandık. Kargaşa olsun istemedik. Gelmesini engelleme durumu yok. Gelecek tabii ki izleyecek. Başımızın üzerinde yeri var. Herhangi bir problem olmadı. 'Ekrem İmamoğlu'nu ben ağırladım' dedi. Sonra da 'locamı peşgeç çektiler' dedi. Biz Binali Yıldırım Beyi de ağırladık.

Şu anda o locayı satın aldım. Ömrüm ve param oldukça o locadan dışarı çıkmayacağım. O loca benim için çok anlam ifade ediyor. Tek yaptığımız şey; Ekrem Bey maça gelmek istedi biz de ağırladık. Taraftarı siz mi organize ettiniz dediler. Bizim öyle bir gücümüz olsa kendimize yönlendiririz. Bir kere 'Büyük Başkan' diye bağırdılar mı?

Her gün ne işim var diyorum. 2 tane meczup 3 tane iftara attı diye işimi bırakacak değilim. Ben hem kendime hem de onlara dünyayı dar ederim. Olmayan bir şey ben alamam. Arkadaş dediğiniz kişiler benim ailem. Ben kendim için sineye çekiyorum. Fakat onlara laf edildiğinde sineye çekemiyorum. Biz de hata olabilir fakat kasten bir şey olmaz. Barınamayacaklar da. Er meydanı burası geleceksin. Er meydanı kongre çıkacaksın aday olacaksın. Adam çıktı aday oldu binlerce oy oldu. Ancak Atilla Türker gibi adamlara menfaat sağlar. Menfaat sağlamak bir kahve ile bir gazoz ile olur. 30 m2 dairesi varmış. Biz de destek kampanyası düzenleyeceğiz.

Niye çıktım. Benim iki tane kızım var. Benim en büyük korkum onlar. Bir tanesi kızıma sorarsa; Biri baban Beşiktaş'ı mı soydu? derse, o da gelip bana bunu sorarsa ondan korkuyorum. Tek derdimiz Beşiktaş."

Senin için hazırladığımız haberler