THY EuroLeague'de Fenerbahçe play-off 4. Maçında Olympiakos'u Ağırlayacak

05.05.2023 - 15:41 | Son Güncellenme: 05.05.2023 - 16:22

EuroLeague play-off serisi 4. maçında Fenerbahçe Beko evinde Olympiakos'u konuk ediyor. Sarı-Lacivertliler'de hedef maçı kazanıp seriyi 5. maça taşımak...

THY EuroLeague'de Fenerbahçe play-off 4. Maçında Olympiakos'u Ağırlayacak

AJANSSPOR-Burak ALACA

Türk Hava Yolları EuroLeague'de Fenerbahçe Beko 2-1 geride olduğu seriye dengeyi getirmek için Yunan ekibi Olympiakos'u bu akşam Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda konuk edecek. 

Son saniyede yıkıldık

Serinin geçtiğimiz Çarşamba günü oynanan 3. maçında Fenerbahçe eski oyuncusu Kostas Sloukas'ın son saniye attığı üçlük ile 72-71 maçtan mağlup ayrıldı ve 2-1 geriye düştü. Daha sonrasında yakın çekimi ortaya çıkan şutta can sıkıcı bir ayrıntı ortaya çıktı.

Panathinaikos Başkanı dikkat çekti

Olympiakos'un ezeli rakibi Panathinaikos BC'nin başkanı Dimitris Giannakopoulos maç sonu sosyal medyadan paylaştığı gönderide; Kostas Sloukas'ın topu aldığında "switch" savunmasından (adam değişim) çıktığı sırada yaptığı steps'in bariz göründüğü bir kesit paylaştı.

İlgini Çekebilir
Şampiyon Fenerbahçe'nin bayrağı köprüye asıldı!
Habere Git

EuroLeague'in tavrı olumsuz

Fenerbahçe kulübü EuroLeague'e pozisyon özelinde henüz bir itirazda bulunmadı. Buna benzer bir hadise 30 Aralık'ta oynanan Kızılyıldız-Barcelona maçında yaşanmış, maçı uzatmaya götüren üçlüğü atan Barcelona'lı Nikola Mirotic'in pozisyon öncesi ayağının çizginin dışına taştığı saptanmıştı. Bu görüntülerin ardından EuroLeague yönetimi hakem hatasını kabul etse de maçı tescil etmişti.

Hedef 9 Mayıs'ta Pire'de olmak

Fenerbahçe bugün oynanacak maçı kazanması durumunda seriyi 2-2'ye getirecek ve Final Four'a çıkacak takım 9 Mayıs'ta Olympiakos'un evi Pire Barış ve Dostluk Salonu'nda oynanacak 5. maçın ardından belli olacak.

İlgini Çekebilir
Eski dost Sloukas Fener'i son saniyede yıktı!
Habere Git

Normal sezon formatına dönülebilir

Fenerbahçe serinin kaderini tayin edeceği maçta geçtiğimiz karşılaşmadan farklı olarak eski formata dönebilir. Forvet ikilisi Nigel Hayes-Davis ve Dyshawn Pierre'den gerekli şut ve sırtı dönük oyun katkısını alamayan Sarı-Lacivertliler, Olympiakos'un çizginin içine gömülen savunması nedeniyle takımın dinamosu Jonathan Motley'den katkı almakta zorlanmıştı. Fenerbahçe, bugün iki forvetin göstereceği performansa bağlı olarak Olympiakos pota altını Motley ile yıpratma formulünü sahaya koyabilir. 

Kısalar hayata döndü

Fenerbahçe'de serinin ilk iki maçında kısa rotasyonunun temel isimlerinden olan Nick Calathes ve Tyler Dorsey vasatı aşamamış, ikinci maçta X-Faktör olarak Carsen Edwards devreye girmişti. Serinin kaybedilen 3. maçında ise Tyler Dorsey 21 sayı ile takımın skor yükünü sırtlarken; Nick Calathes hem top yönlendirme hem savunma anlamında önemli katkı verdi ve kritik anlarda önemli üç sayı isabetleri kaydetti.

Guduric performansını maça yayamadı

Kazanılan 2. maçta Fenerbahçe adına etkili bir performans sergileyen Sırp yıldız Marko Guduric, 3. maçta ise oyuna ağırlığını koyamadı. 27 yaşındaki top yönlendirici bitime 3.8 saniye kala Kostas Papanikolau üzerinden oynadığı birebirler takımını öne geçiren basketi atsa da maçın genelinde takıma katkı veremedi.

İlgini Çekebilir
Kanarya, Ataşehir'i cehenneme çevirecek!
Habere Git

Fenerbahçe Beko-Olympiakos maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Saatler 20.45'i gösterirken ilk hava atışı yapılacak zorlu karşılaşma S Sport ve S Sport Plus ekranlarından naklen yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler