Sakat denildi, 1 hafta geçmeden maça çıktı!

17.01.2021 - 17:32 | Son Güncellenme: 17.01.2021 - 17:40

Yeni Malatyaspor'un Ganalı orta saha oyuncusu Afriyie Acquah, Rizespor karşılaşmasında ikinci yarıda oyuna girdi. Futbolcu için normalde 2-4 hafta arası sahalardan uzak kalması öngörülüyordu. Peki, Acquah nasıl oldu da bir anda iyileşti ve sahalara döndü? İşte detaylar...

Sakat denildi, 1 hafta geçmeden maça çıktı!

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'da forma giyen Ganalı orta saha oyuncusu Afriyie Acquah, Çaykur Rizespor maçının ikinci yarısında görev alarak birçok kişiyi şaşırttı. İşte Acquah ile ilgili detaylar...

İtalya Ligi sonrası Türkiye'ye geldi

Afriyie Acquah, İtalyan futbolunu takip edenlerin yakından tanıdığı isimlerden biri. Palermo, Parma, Sampdoria, Torino ve Empoli ekiplerinde oynayan Acquah, geçen sezon Yeni Malatyaspor'a transfer oldu.

Acquah'ın performansı

Geride bıraktığımız sezon 30 maçta 1 gol 3 asistlik performans sergileyen Ganalı oyuncu, bu sezon da Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası hesaba katıldığında 18 maçta 3 gol üretti.

Kaptanlık bandını yere atmıştı

7. haftada Yeni Malatyaspor'un Beşiktaş'a 1-0 kaybettiği maçta oyundan alınırken tepki gösteren Acquah, daha önce de kaptanlık pazubandını yere atarak teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun tepkisini çekmişti. 

Hamzaoğlu, "Oyuncularımızın dikkat etmesi lazım. Afriyie Acquah kaptanlık pazubandını yere attı. Bakalım bir daha kaptanlık bandını takabiliyor mu?" demişti. Acquah ile ilgili yaşanan sıkıntı büyük bir krize dönüşmeden yönetim devreye girmişti.

"Kötü niyet yok, hırsı sebebiyle yapıyor"

Yöneticiler, "Afriyie Acquah bizim için değerli bir oyuncu. Bazen agresif davranışları oluyor. Afriyie Acquah'ın bu davranışlarında bir kötü niyet aramıyoruz. Futbolcu kazanma hırsı sebebiyle bazen abartılı davranabiliyor. Tabii ki böyle davranışlarda bulunmaması gerekiyor" açıklamasını yapmıştı.

Acquah sakatlandı: 2-4 hafta arası yok!

Bundan sadece 5 gün önce kulüp doktoru Hakan Ayaz, 28 yaşındaki futbolcunun iç yan bağlarında 1. derece zorlanma ve dizinde ödem tespit edildiğini ve tedavisine başlanan futbolcunun 2-4 hafta arası sahalardan uzak kalacağını söylemişti. 

Tedaviye jet hızıyla yanıt verdi, sahalara döndü

Ancak; çok daha uzun bir süre sahalardan uzak kalacağı açıklanan futbolcu şaşırtıcı bir şekilde beklenenden çok daha kısa bir süre içinde sahalara döndü. Rizespor maçına yedeklerde başlayan futbolcu, karşılaşmanın 46. dakikasında Semih Kaya'nın yerine oyuna girdi.

Senin için hazırladığımız haberler