Sakat oyuncuların son durumu! "2 bin 500 kişilik stattaki maç TFF'nin sorunu"

25.10.2023 - 15:54 | Son Güncellenme: 25.10.2023 - 15:59

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Ludogorets maçı öncesi sakat oyuncuların durumuyla ilgili ve Pendikspor maçının oynanacağı statla ilgili soruları yanıtladı.

Sakat oyuncuların son durumu! "2 bin 500 kişilik stattaki maç TFF'nin sorunu"

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Ludogorets maçı öncesi sakat oyuncuların durumuyla ilgili ve Pendikspor maçının oynanacağı statla ilgili soruları yanıtladı. Kartal, "Oyuncuların sakatığı kas sakatlığından kaynaklanmıyor. Saha dışıyla ilgilenmiyoruz ve 2 bin 500 kişilik stat TFF'nin sorunu" dedi.

Ludogorets maçı öncesi soruları yanıtlayan İsmail Kartal'a "Süper Lig'de saha dışı olayların çok konuşulduğu bir dönemdeyiz. Oyuncularınızı Süper Lig ve Avrupa Ligi'nde aynı şekilde mi hazırlıyorsunuz?" sorusun soruldu. İsmail Kartal, "Daha önce de söyledim. Süper Lig'de ve Avrupa Kupaları'nda maç maç düşünüyoruz. Geriye dönük hiçbir şeye bakmıyoruz. Önümüzdeki maç hangisiyle o maça konsantre oluyoruz. Saha dışıyla ilgilen miyoruz?" açıklamasını yaptı.

"Serdar Aziz 5-6 hafta yok"

Sakat oyuncuların durumuyla ilgili olarak İsmail Kartal, "Emre Mor takım antrenmanlarına başladı. Serdar Aziz ameliyat oldu. İyi durumda. 5-6 hafta içerisinde aramıza dönecek. Diğer sakatlıklarla ilgili Livakovic maçta kurtarış yaparken ayağını direğe vurdu. Onda da herhangi bir sorun yok. Yarınki maçta oynayabilir" dedi.  

Sakatlık önleyici yapay zekayla çalıştıklarının hatırlatılması üzerine tecrübeli teknik adam, "Sakatlık ikiye ayrılır. Bir kas, iki oyun içerisinde darbe sakatlığı. Emre Mor darbe sakatlığından, Livakovic direğe çarptı darbe sakatlığı, Serdar Aziz antrenmanda darbe sakatlığı. Kas sakatlıklarını önleyici bir şekilde yapay zekayı kullanıyoruz. Termal kamerayla oyuncuların vücutlarında ne kadar yorgun olduğunu antrenman öncesi tespit ediyoruz. Bizim kas sakatlığıyla ilgili problemimiz yok. Tamamen darbeler, çarpışmalar... 10-14 günlük sakatlıklar sakatlık diye geçmez. Bunun fazlası literatüre sakatlık diye geçer" ifadelerini kullandı. 

"Bizim değil TFF'nin sorunu"

Fenerbahçe'nin Pendikspor maçının 2 bin 500 kişi kapasiteli stadyumda oynanacak olmasıyla ilgili olarak ise Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Bu konuda benim düşünecek durumum yok. Bunun kararını TFF verecek. 2 bin 500 kişi kapasiteli stada sahip bir takım Süper Lig'e çıkıyorsa stadının zemininin, her şeyinin hazır olması gerekir ki herkes eşit şartlarda futbol oynasın. Bizim sorunumuz değil. Pendikspor'un, yönetimin ve TFF'nin sorunu. Biz mecburen gidip orada oynayacağız. Daha iyi zeminde oynamayı tabii ki herkes ister. Hasıl diğer takımlar stadımızda o coşkuyu sinerjiyi alıyorsa futbol oynamak istiyorsa her gittiğimiz yerde futbolumuzu en iyi şekilde oynamak istiyoruz" değerlendirmesini yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler