Saldırganı durduran Josef de Souza ne kadar ceza alacak?

05.09.2022 - 00:39 | Son Güncellenme: 05.09.2022 - 00:47

Ankaragücü- Beşiktaş maçında oyunculara saldıran taraftarı durduran Josef de Souza, kırmızı kart gördü. Peki kaç maç ceza alacak ve kırmızı iptal mi edilecek? Detaylar...

Saldırganı durduran Josef de Souza ne kadar ceza alacak?

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş'ın deplasmanda 3-2 kazandığı Ankaragücü karşılaşması gergin anlara sahne oldu. Siyah beyazlıların sakatlıktan çıktıktan sonra bu sezon ilk kez şans bulan Brezilyalı oyuncusu Josef de Souza maç bittikten sonra hakem Mete Kalkavan'dan kırmızı kart gördü.

Saldırganı durdurduğu için hakem oyundan attı

Josef De Souza, takım arkadaşları Cenk Tosun ve Salih Uçan'a uçan tekme atan saldırganı boynundan yakalayarak vurdu ve yere düşürdü. Bunu gören hakem Mete Kalkavan, Brezilyalı oyuncuya kırmızı kart gösterdi.

Josef de Souza ne kadar ceza alacak?

Josef de Souza'nın Futbol Disiplin Talimatı'nın Kavga başlıklı 45. maddesinden PFDK'ya sevk edilmesi bekleniyor. Söz konusu madde şöyle: MADDE 45 – KAVGA Bir kavgaya karışan ve fiilleri daha ağır bir cezayı gerektirmeyen futbolculara 3 ila 5 müsabakadan men cezası verilir. 

Tahrikten indirim yapılabilir

Saldırganın yaptıklarının PFDK tarafından tahrik olarak değerlendirilmesi büyük olasılık olarak gözüküyor. Futbol disiplin Talimatı'nın 12. maddesi şöyle: HAKSIZ TAHRİK (1) Fiilin haksız tahrik sonucu işlenmesi halinde cezada indirim yapılır. (2) Disiplin Kurulu, haksız tahrikin derecesini dikkate alarak, verilecek cezayı üçte birine kadar indirebilir.

Josef de Souza 1 maç olmayacak

Josef de Souza'ın kurallar dahilinde 1 maç ceza alması bekleniyor. Bu da gelecek hefta Başakşehir maçında Brezilyalı futbolcusu kadroda yer alamayacak.

Sakatlık yüzünden ilk kez süre almıştı

Sezon başında ağır bir sakatlık geçiren Josef de Souza bu sezon Süper Lig'de Ankaragücü maçına kadar forma giyememişti. İkinci yarıda oyuna giren Brezilyalı futbolcu cezalı duruma düşmüş oldu.

Beşiktaş'tan Josef de Souza paylaşımı

Maçın ardından saldrgana yaptığı müdahale için kirmizi kart gören Josef de Souza'ya Beşiktaş'tan destek geldi. Siyah beyazlılar Brezilyalı futbolcuyu etiketleyerek ve fotoğrafını kullanarak 'kaptan' paylaşımı yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler