Salih Uçan: "Beşiktaş'ı tercih ettim çünkü..."

05.07.2021 - 17:54 | Son Güncellenme: 06.07.2021 - 00:50

Beşiktaş'ın yeni transferi Salih Uçan siyah-beyazlı takımda sezonun ilk antrenmanı öncesi açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Salih Uçan: "Beşiktaş'ı tercih ettim çünkü..."

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş'ın yeni transferi Salih Uçan, sezonun ilk antrenmanı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Salih, "Yeni sezonla ilgili oynayabildiğim kadar maç oynamak, takımıma destek olmak, gol katkısı vermek, asist katkısı vermek istiyorum. Onun dışında sadece skor olarak değil mücadele olarak da analiz olarak da her şeyin en güzelini başarabilmeyi umut ediyorum" dedi. 

'Sakatlığımı tamamen atlattım'

Siyah-beyazlıların yeni orta saha oyuncusu sakatlığı hakkında, "Şu anda bir şeyim kalmadı, sadece bir iz bulunuyor. Zaten 1 ay sonra geçecek bir durumdu. Bir ayı da atlattık ve hiçbir ağrım yok" açıklamasını yaptı.

Salih Uçan'dan Şampiyonlar Ligi sözleri

Salih Uçan, "Şampiyonlar Ligi senin için ayrı bir motivasyon kaynağı oluyor mu?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Heyecan verici. Çok güzel olacak benim için de. Daha önce Roma formasıyla oynamıştım Şampiyonlar Ligi'nde. Beşiktaş ikinci olacak. İnşallah oynarım, takıma katkı sağlarım. Şampiyonlar Ligi çok güzel bir arena. İnşallah kafamız dik bir şekilde o maçlara çıkar, güzel sonuçlar elde eder ve ülkemizi de gururlandırırız."

Orta sahadaki rekabetten çekinmiyor

Salih Uçan, "Atiba, Josef, Oğuzhan, Ljajic gibi oyuncularla yarışa gireceksin. Bu durumu nasıl değerlendirirsin?" sorusuna, "Çok değerli isimler hepsi. Beşiktaş'a katkı vermiş, şampiyonluk yaşamış oyuncular. Onlarla birlikte forma yarışına girmek, mücadele etmek, takım arkadaşı olmak benim için de çok güzel. Daha önce de kariyerimde dünya yıldızı diyebileceğim birçok  futbolcu arkadaşlarım oldu. Takımda forma için beraber savaştık, mücadele ettik. Bu isimlerle beraber de mücadele edecek olmak bana hem mutluluk sağlıyor hem de arkadaşlık ve profesyonelliklerini göreceğim için kendimi şanslı hissediyorum" yanıtını verdi.

Neden Galatasaray yerine Beşiktaş'ı seçti?

"Transferde Galatasaray da seni istiyordu. Beşiktaş'ı tercih etmendeki sebep neydi?" diye sorulan Salih Uçan şunları söyledi: "Transfer süreci kolay olmadı. Alanya'da çok güzel 2 sene geçirdim ve serbest kaldım. Diğer takımlar evet beni istedi, buradan onlara da çok teşekkür ediyorum. Ama Beşiktaş'ı tercih etmemde çok sebep vardı. Hatta geriye gidersek, Bucaspor zamanında da beni istemişlerdi. O zaman olmamıştı. Kısmet bu zamanaymış. Hem Beşiktaş olması, Şampiyonlar Ligi olması, Sergen hoca olması benim için bir erken oldu. O yüzden tercih ettim."

Salih Uçan Beşiktaş'ta 8 numarayı giyecek

Beşiktaş'ta 8 numaralı formayı giyeceğini söyleyen Salih Uçan, "Futbol kariyerimin ilk başlangıcı Bucaspor'dan itibaren memleketimin plakası olan 48 numarayı tercih ettim. Bayağı da o formayla maçlara çıktım, mücadele ettim. Ama Alanyaspor'da bir değişiklik olsun istedim ve 8 numarayı giydim. 8 numaranın da bana yakıştığını düşünüyorum, uğurlu geldiğini hissediyorum. Beşiktaş'ta da 8 numaralı formayla devam edeceğim" bilgisini paylaştı.

'En çok 8 numarada rahat ediyorum'

Yetenekli orta saha oyuncusu saha içinde oynamayı tercih ettiği pozisyon konusunda, "Ben defansın önünde 6 numara da oynadım. Hem çift yönlü 8 numara da oynadım. Zaman zaman da 10 numara oynadım. Kendimi en iyi hissettiğim yer 8 numara. Ben mücadele etmeyi seven bir oyuncuyum, top kapmayı da seviyorum. Bu yüzden de 8 numarayı daha çok seviyorum. Kendime daha çok yakıştırıyorum. O yüzden en çok 8 numarada rahat ediyorum" yorumunu yaptı.

'Pozisyonuma Sergen Yalçın karar verecek'

Salih Uçan, "Sergen hocayla görüştün mü?" sorusunu "Mevki açısından Sergen hocayla bir konuşmamız olmadı. Sadece menajerim Ömer Uzun'a aktarılan hocanın beni istediği, takımda görmek istediği ve faydalanabileceği bir oyuncu olduğumu söylediği... Zaten benim menajerime ilettiler. Onun dışında antrenmanlara başlarız, hazırlık maçları oynarız artık gerisini hocayla konuşuruz. O karar verir" diyerek cevapladı. 

'İlk hedefim Beşiktaş'ta formayı kapmak'

Salih Uçan gelecek hedeflerini ise şöyle anlattı: "Hemen Beşiktaş formasını sahiplenmek, en baştan oynamak ve ilk 11 oyuncusu olmak hedefim. Aldığım yerden bırakmak değil aldığım yerden sonuna kadar götürmek istiyorum. Sergen hoca da tabii ki transferde etkiliydi benim için. 2013'te Sergen hocanın benimlen ilgili çok güzel bir yorumu vardı. O da beni etkiledi açıkçası. Dediğim gibi ilk hedefim formayı kapıp vermemek, devam etmek, şampiyonluk kazanmak, elimden geldiğince Beşiktaş formasına güzel hizmet etmek istiyorum."

Adem Ljajic ile Roma'da beraber oynadı

Salih Uçan son olarak Roma'dan eski takım arkadaşı Adem Ljajic hakkında "Evet, Adem Roma'dan takım arkadaşım. Daha henüz görmedim kendisini. Herhalde yarın katılacak ya da katılmıştır bilmiyorum. Adem çok karakterli ve iyi bir çocuk. Burada yeniden buluşmamız güzel oldu" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler