Salih Uçan kalacak mı?

02.06.2015 - 12:12 | Son Güncellenme: 02.06.2015 - 12:26

Serie A ekibi Roma’da forma giyen milli futbolcu Salih Uçan, iki sezonluğuna kiralık olarak geldiği başkent Roma'da mutlu olduğunu ve gelecek sezon da takımdaki yerini almak istediğinin mesajını verdi.

Genç oyuncu; sezon başında Amerika'da yapılan hazırlıklarda çok formda olduğunu, iyi başladığını ancak daha sonra sezon başladıktan sonra  milli takım kampından geçirdiği sakatlık nedeniyle 7 maç takımından ayrı kaldığını ve yakaladığı performansın düştüğünün gözlendiğini hatırlatarak; antrenman seviyesi yüksek olan bir dönemde takımının oynadıkları maçın çoğunu kazandığını hatırlattı.

TRT Spor'dan Dündar Keşaplı'ya konuşan Salih, takımdaki yüksek tempolu antrenmanlara karşılık kendisinin sakat oluşu nedeniyle formunda düşüklük olduğunu, adaptasyon döneminin dil sorunu nedeniyle uzun sürdüğünü ve bir süre sıkıntılı günler yaşadığını ifade etti.

Salih, "Kısaca farklı dönemlerde geçirdiğim sakatlıkların bilançosu pek olumlu sonuç getirmedi ve  kariyerim boyunca en uzun sakatlığı da Roma'da yaşadım" diye konuştu.

Ancak takım arkadaşlarının kendisine moral verip destek olduğunu da hatırlatan Uçan, "Yeni bir ülkede ve alışma döneminde aksilik ve aksaklıkların olabileceğini söylediler. Neredeyse iki aya yakın antrenmanlardan uzak kaldım ve takımımız UEFA ve İtalya kupasından elendi. Bu önemli maçlarda isterdim ki takımdaki yerimi alayım ama ne yazık ki olmadı" şeklinde konuştu,

Salih Uçan şöyle devam etti: "Sakatlık dönemi geçtikten sonra ilk maçım Cesena maçı oldu ve ilk 11'de başladığım maçta hocamız bana 60 dakika oynama şansı tanıdı. İyi bir performans sergiledim. İlk sezonda kendime koyduğum bir hedef vardı; o da 15 maç oynamaktı ancak yakamı bırakmayan şanssızlıklar nedeniyle; düşen motivasyonum ve formum bu sezonu 4 maç oynayarak kapatmama kadar getirdi" 

Serie A'nın son haftasındaki Roma-Palermo maçında teknik direktör Garcia'nın kendisine ilk 11'de oynama şansı verdiğini hatırlatan Uçan, "90 dakika oynadığım bu maçta; uzun süre antrenman eksiliğimin olması ve maç oynamayışım nedeniyle  maçın ikinci devresinin ortasında zorlandım, bir ara ayağıma kramp girmeye başladı. Ancak yenildiğimiz maçta, yine de bu kadar şanssızlıklara, antrenman ve maç eksiliğine rağmen  maçın kendi açımdan olumsuz geçtiğini söyleyemem. En azından pozisyon gelişiminde kendimi geliştirdiğimi fark ettim" dedi.

Genç futbolcu, maçın ardından başını okşayan Roma Kulübü Genel Direktörü Mauro Baldissoni’nin kendisini tebrik ettiğini ve “İyi oynadın maçta. Çok da fazla oynamıyordun, tempon da iyi değildi ama senin adına iyi geçti. Aferin” dediğini ifade etti.

“Garcia, iyi bir hoca”
Bu ara  takımı çalıştıran Fransız hocayla ilgili de açıklamalarda bulunan Uçan; Rudi Garcia’nın kendisine ve takıma karşı olan tavrının iyi olduğunu, oyuncularıyla iyi iletişim kurduğunu ve oyuncuların psikolojisinden anladığını belirterek, “Neşeli bir insan. Yeri geldiğinde sert de bir insan ama zaman zaman espriyle, gülerek antrenmanları bitirdiği oluyor. Örnek   vermek gerekirse "Haydi bugün antrenmanda eğlenelim" diyerek bizleri motive etmesi de, bizleri motive ediyor" şeklinde konuştu

Yapılan antrenmanlarda da iyi olduğunu sözlerine ekleyen Salih Uçan, "Mesela bazen takım yorgun oluyor, zor bir maça çıkıyoruz. Bir gün sonrasında izin de verebiliyor hoca. Bir gün sonrasında sabah sadece bir eğlence antrenmanı yapıp, bitirdiğimiz de oluyor. Bence iyi bir hoca” ifadelerini kullandı.

Kariyerine başladığı Marmarisspor’dan, gelişme kaydettiği Bucaspor ve Fenerbahçe de olmak üzere hedeflerinde kademe kademe ilerlediğinden bahseden Salih Uçan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Fenerbahçe’ye geldiğimde orta sahasında yok yoktu. 10-15 maç oynasam iyi diyordum ama ben Türkiye Kupası’nda çok iyi performans gösterdim. Aykut Hoca bana güvendi. Sezon sonunda 27 maça falan çıktım. Sonra A Milli Takımı hedefledim. Fatih Hoca, A Milli Takım’a çağırdı. Şimdi Roma’ya transfer oldum. Tekrar bir yol başladı benim için. Şimdi hedefim, Roma'da kalıp oynamaya devam etmektir"

Fenerbahçe’nin yeni sportif direktörünün bir İtalyan olduğu anımsatılan genç yıldız, "Aziz Başkan herhâlde araştırmıştır, yapmıştır. Fazla tanımadığım için bir şey diyemiyorum ama İtalyan sportif direktörlerin iyi olduğu söyleniyor" diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Bu arada Türk basınında Fenerbahçe’nin yeni hocasının da İtalyan olma ihtimalininin gündeme getirilmesi üzerine Salih Uçan, “Mancini ve Prandelli son dönemlerde Türkiye’ye gelen iki önemli isimdi ve fazla başarılı olamadılar ama bu demek değil ki yeni gelen hoca da başarılı olamayacak. Çünkü Türkiye, her şeye açık, her şey olabilir" diye konuştu.

Eski takımı Fenerbahçe’nin gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde play-off turuna kalması durumunda; Roma’nın ezeli rakibi Lazio ile eşleşme ihtimalinin olduğu da anımsatılan Uçan, gülerek, “2 sene önce Lazio’yu elemiştik” diyerek, Fenerbahçe’nin Lazio’yu yine yenebileceğini geçmişten örnekle dile getirdi.

Fenerbahçe’den takım arkadaşlarıyla  sık sık görüşüp sohbet ettiğini dile getiren Uçan, Roma’ya gelmeden bir dönem Inter’de forma giyen sarı-lacivertli takımdaki kaptanı Emre Belözoğlu’nun kendisine İtalya konusunda çok yardımcı olduğunu ve özellikle dil öğrenmesi tavsiyesinde bulunduğunu anlattı.

Salih Uçan, sakatlığı nedeniyle İtalya'da derbi maçlarında oynama şansı olmadığını, buraya gelmeden Türkiye’de Galatasaray’a karşı 2 ya da 3 kez oynama şansı bulduğunu ve derbide oynamanın  güzel bir his olduğunu belirterek, “Bayağı heyecanlıydım tabii, derbiyi yaşamak güzeldi" ifadesini kullandı.

İtalya’da derbilerde konuk takım taraftarına yasak konmadığını ancak Türkiye’de taraftarlar için derbilerde deplasman yasağı olduğu ve bu konudaki yorumu sorulan Romalı genç oyuncu, “Deplasmanda taraftarın gelmesi gerekiyor bence. Biz mesela Lazio ile aynı stadı paylaşıyoruz. Lazio ev sahibiydi son derbide. Mapou ve Iturbe golü attılar ve taraftara doğru koştular. Bu çok güzel bir duygu. Deplasmanda öne geçiyorsun ve taraftarın çok seviniyor. Türkiye’de böyle bir şey yok. Keşke olsa” yanıtını verdi.

Uçan, Türkiye’deki taraftarların daha sağduyulu olması ve gerilim yaratma yerine maçları daha sportmence izlemesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye’den hangi futbolcuların İtalyan liginde oynayabileceği sualini de Uçan, “Çok futbolcu var. Mehmet Topal, Caner, Selçuk İnan da oynar” şeklinde yanıtladı.

Senin için hazırladığımız haberler