Samatta golü kaçırdı, Fazıl Say yastığı fırlattı

01.03.2021 - 17:11 | Son Güncellenme: 01.03.2021 - 21:19

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda Trabzonspor'u 1-0 yendi. Fenerbahçe'nin kaçırdığı bir pozisyon ünlü piyanist Fazıl Say'ı adeta çileden çıkardı. Fazıl Say, Samatta'nın kaçırdığı gol sonrası nasıl bir tepki verdi? İşte yanıtı...

Samatta golü kaçırdı, Fazıl Say yastığı fırlattı

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig’de Fenerbahçe deplasmanda Trabzonspor’u Dimitris Pelkas’ın golü ile 1-0 yenerken karşılaşmayı izleyen sarı-lacivertlilere gönül vermiş olanlar 90 dakika boyunca yerinde duramadı. O isimlerden biri de ünlü piyanist Fazıl Say oldu. Say'ın gösterdiği tepki sosyal medyada gündem oldu. Detaylar haberimizde...

Fazıl Say elindeki yastığı fırlattı

Maçı heyecan içinde takip edenlerden biri de ünlü müzisyen Fazıl Say’dı. Fazıl Say maçı izlediği yerde Fenerbahçe 1-0 öndeyken karşılaşmanın son anlarında Mbwana Samatta’nın kaçırdığı gol sonrası oturduğu yerden kalkarak tepkisini göstererek elindeki yastığı fırlattı.

Ünlü piyanist gündem oldu

Fazıl Say’ın tepki görüntüleri sosyal medyaya düşerken Twitter’de TT (Trend Topic) oldu. Bilindiği üzere; Aston Villa’dan sezon sonuna kadar kiralanan Samatta için sarı-lacivertli kulüp zorunlu satın alma bedeli karşılığında 6 milyon Euro ödeyecek. Tanzanyalı oyuncu bu sezon 19 maça çıkarken 4 gol attı. 

Fenerbahçe, Fazıl Sayı'ın hayatında önemli bir yere sahip

Tuttuğu takımlarla ön plana çıkan sanatçılardan biri de Fazıl Say... Ünlü piyanistin hayatında Fenerbahçe ayrı bir yer tutuyor. Sarı-lacivertlilerin 100. yılında yani; 2007’de Fenerbahçe senfonisi albümünü çıkaran Say, bunu özel bir gece ile tanıtmıştı. Albümde söz ve bestesi Fazıl Say’a ait ’Fenerbahçe’ isimli eserin yanı sıra besteleri sanatçıya ait olan ’Akılla Konuşamam’, ’Anılar’ ve ’Coşku’ isimli parçalar ile L.V Betthoven’ın Korolu Fantezi op.80, 10. Yıl Marşı ve İstiklal Marşı gibi parçalar yer alıyor.

Pandemi öncesi maçları stadyumda da izliyordu

Ünlü piyanist Fenerbahçe’nin sahada gösterdiği performansa da sosyal medyada kayıtsız kalmıyor. Fazıl Say, sarı-lacivertli kulüpte yaşananları yakından takip ederek kendi twitter hesabı üzerinden sevinçlerini ve üzüntülerini gösteren paylaşımlar yapmayı ihmal etmiyor. Fazıl Say pandemiden önce Ülker Stadı’na giderek zaman zaman maçları yerinde takip ediyordu. 

10 parmağında 100 marifet olan bir isim: Fazıl Say...

Fazıl Say, 14 Ocak 1970'te Ankara'da dünyaya geldi. Babası, yazar ve müzikolog Ahmet Say, annesi eczacı Gürgün Say'dır. Dört yaşında piyanoya başlayan Say, Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Üstün Yetenekli Çocuklar için Özel Statüde öğrenim görerek 1987'de konservatuvarın piyano ve kompozisyon bölümlerini tamamladı. Çalışmalarını Alman bursuyla Düsseldorf Müzik Yüksek Okulu'nda sürdürdü. 1991'de konçerto solisti diplomasını alırken, 1992'de Berlin Tasarım Sanatları ve Müzik Akademisi'nde piyano ve oda müziği öğretmenliğine getirildi.

1994'te Genç Konser Solistleri Avrupa yarışmasında birincilik kazanan Say, 1995'te New York'ta yapılan kıtalararası yarışmanın da birincisi olarak konser kariyerine başladı. Öte yandan oratoryolar, piyano konçertoları, çeşitli formlarda orkestra, oda müziği ve piyano eserleri, şan ve piyano için şarkı bestelemeye başladı. Bu eserler arasında Nazım ve Metin Altıok Ağıtı başlıklı oratoryolar, 4 piyano konçertosu, Zürih Üniversitesi'nin siparişi üzerine Albert Einstein’ın anısına yazdığı orkestra eseri, Wolfgang Amadeus Mozart'ın 250. doğum yılında Viyana'daki kutlama komitesinin siparişi dolayısıyla bestelenen“Patara adlı bale müziği vardı.

Fazıl Say kariyeri boyunca New York Filarmoni, Sankt-Peterburg Filarmoni, Amsterdam Concertgebouw, Viyana Filarmoni, Çek Filarmoni, İsrail Filarmoni, Fransa Ulusal Orkestrası, Tokyo Senfoni gibi orkestralar eşliğinde konser verdi. 2007 Floransa Festivali'nin kapanış konserinde Zubin Mehta'nın yönettiği Floransa Orkestrası ile yirmi bin kişi tarafından izlenen bir açık hava konseri sundu. Yine 2007 yılında Montreux Caz Festivali'nde piyano jürisinin başkanlığını yapan Say'ın, Türk saz şairi Aşık Veysel'in "Kara Toprak" adlı halk şarkısından esinlenerek bestelediği piyano parçasını da içeren aynı başlıklı CD, Amerika Birleşik Devletleri'nde Billboard listelerinde 6. sıraya yükseldi.2008 yapımı Sivas '93 tiyatro oyununun müziklerinin bestesi de sanatçıya aittir.

Say, şiir ve edebiyata olan ilgisini sanatına da yansıttı. İlk Şarkılar (2013) ve Yeni Şarkılar albümleri bu ilginin bir ürünüydü. Albümlerde Serenad Bağcan solist olarak yer aldı ve ikili hem Türkiye'de hem de birçok ülkede konserler verdi. Sanatçı 2015 yılında Nazım Hikmet Korosu' nu kurarak genel müzik direktörlüğünü üstlendi. Koro 29 Ağustos 2015 tarihinde ilk konserini vermiş, Ankara'da Bilkent Odeon Konser Salonu'nda gerçekleşen bu konserde bestecinin Nazım Hikmet Oratoryosu'nu seslendirmiştir. 2008'de Avrupa Birliği tarafından "Kültür Elçisi" unvanıyla görevlendirildi.

Senin için hazırladığımız haberler