Ersin Aka: Samet Aybaba'nın değeri Türk futbolunda bilinmedi

21.11.2023 - 18:23 | Son Güncellenme: 21.11.2023 - 18:30

Vanspor FK'nın yeni teknik direktörü Ersin Aka; Karşıyaka'dan ayrılık süreci, Van'ı tercih sebebi ve Hasan Arat'ın başkan olması durumunda sportif direktör olacak Samet Aybaba hakkında konuştu.

Ersin Aka: Samet Aybaba'nın değeri Türk futbolunda bilinmedi

AJANSSPOR-HABER

2. Lig takımı Vanspor FK ile sözleşme imzalayan teknik direktör Ersin Aka; anlaşma süreci, Karşıyaka'dan ayrılığının perde arkasını ve Samet Aybaba hakkında açıklamalarda bulundu.

"Karşıyaka'dan Kendi isteğimle ayrıldım"

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Ersin Aka, "Karşıyaka çok büyük bir camia, teklif gelince ben de çok istemiştim. Karşıyaka'da sezon öncesinde transfer çalışmalarımız devam ederken yönetim ayrıldı, yeni bir yönetim geldi. Yeni yönetimle birbirimize alışma sürecimiz oldu. Karşıyaka'da 9 hafta görev yaptık ve 7 hafta liderdik. Karşıyaka'da iyi bir takım bıraktık. Karşıyaka'dan Kendi isteğimle ayrıldım, güzel diyaloglar halinde ayrıldım. 

"Vanspor FK'da hedefimiz şampiyonluk"

Karşıyaka'dan ayrıldıktan sonra dinlenmek istiyordum ancak 2-3 ayrı dönemde Van FK'nın teklifi olmuştu, yeni bir teklif yaptılar. Şehir futbola ve başarıya aç, bu da tercih etmemin en önemli sebebi oldu. Van'da bugün ilk günüm, Van'da da kar yağışı var. Kariyerimizde bembeyaz bir sayfa açtık diyebilirim. (Gülerek) Vanspor FK'da hedefimiz şampiyonluk. Şehir, yönetim, oyuncularımız ve biz ekip olarak buna inanıyoruz" dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta üç sakatlık birden!
Habere Git

"Samet Aybaba ile Adana Demirspor'da farklı ve takımlarda çalıştım"

Beşiktaş'ta Hasan Arat'ın başkanlık koltuğuna oturması halinde Futbol Direktörü olacak olan Samet Aybaba hakkında ise Aka, "Samet Aybaba ile Adana Demirspor'da farklı ve takımlarda çalıştım. 1. Lig'de 2013-2014 sezonu Adana Demirspor için belki de 1. Lig'de örneği olmayan bir yıldı. Adana Demirspor'da o sezon U-21 takımından oyuncular transfer ettik. Beykan Şimşek, Tayfur Bingöl, Hakan Çinemre, Abdülkerim Bardakçı gibi isimleri transfer ettik. Yeni bir yapılanma oluşturduk, o dönem Play-Off'ta elendik. Takımımızı eleyen Antalyaspor, Süper Lig'e çıktı. 

Samet Aybaba detayı: İlkelerime uymaz dedi ve görevi reddetti!

Benim için çok değerli bir sezondu, en az şampiyonluk kadar değerliydi. Samet Aybaba benim için çok farklı. Samet Aybaba ile farklı dönemlerde farklı takımlarda çalıştım. Samet Aybaba, Türk futbolunda değerini bulamayan bir isim. Ersin Aka olarak kendisine çok şey borçluyum. Adana Demirspor'da Samet Aybaba, sportif direktördü ve takımımız 5 hafta çok kötü bir dönem geçirdi. O dönem yönetim, Samet Hoca'ya teknik direktörlük teklifi yaptı. Samet Hoca duruş sergiledi 'Asla ilkelerime uymaz, ben yıllarca teknik direktör olan sportif direktörleri eleştirdim. Bunu kendim yapmam' dedi ve görevi reddetti. 

"Samet Hoca, Beşiktaş'a Hasan Arat başkan olursa Futbol Direktörü olacak"

Adana Demirspor'da o dönem Samet Hoca teknik direktör olsa büyük olasılıkla şampiyonduk. Samet Hoca, Beşiktaş'a Hasan Arat başkan olursa Futbol Direktörü olacak. İnşallah onlar için ve Beşiktaş için hayırlısı olur. Samet Hoca ile Feda Sezonu'nda Beşiktaş'ta çalıştık. Beşiktaş'la anlaştığımızda dönemin yöneticileri "Bu sezon 6. olursak çok büyük başarı, gelecek yıl şampiyon oluruz" dedi. Beşiktaş'ta sezonu 3. bitirdik, görevden ayrıldık. Bizden sonra Slaven Bilic geldi, 2 sezon üst üste 3. oldu yollar ayrılmadı. Bu da farklı bir bakış açısı" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor ilgilenmişti! Barcelona devreye girdi...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler