Şampiyonlar Ligi tarihine geçmişti, Leipzig'e hoca oldu!

29.04.2021 - 11:47 | Son Güncellenme: 29.04.2021 - 11:50

Julian Nagelsmann’ı Bayern Münih’e gönderen RB Leipzig 48 saat geçmeden yeni teknik direktörünü açıkladı. Alman ekibi, Red Bull Salzburg’un ABD’li teknik adamı Jesse Marsch’ı göreve getirdi.

Şampiyonlar Ligi tarihine geçmişti, Leipzig'e hoca oldu!

Mert ELAM-AJANSSPOR

Son dönemde Almanya’da büyük bir teknik direktör sirkülasyonu yaşanıyor. Zirve grubundaki takımlar bir bir yeni hocalarla anlaşırken Nagelsmann’ı Bayern Münih’e gönderen RB Leipzig de aradan uzun bir zaman geçmeden yeni hocasını kamuoyunu duyurdu.

Alman ekibi, Avusturya temsilcisi Red Bull Salzburg’u çalıştıran Jesse Marsch ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. ABD’li teknik adam, 2018-19 sezonunda RB Leipzig’de teknik direktör Ralf Rangnick’in yardımcılığını yapmıştı. 

Salzburg’la ilk senesinde (2019-20) lig-kupa dublesi yapan Marsch Şampiyonlar Ligi’nde boy gösteren ilk ABD’li teknik direktör olmuştu.

Jesse Marsch kimdir?

2010’da futbolculuğu bıraktıktan sonra ABD Milli Takımı’nda antrenörlük yapmaya başlayan 47 yaşındaki isim, Ocak 2015’te Red Bull organizasyonunun ABD’deki temsilcisi New York Red Bulls’ta göreve getirildi. Orada geçirdiği 3.5 senenin ardından 1 sene Leipzig’de yardımcı antrenörlük yaptı. 2019’dan bu yana ise Salzburg’u çalıştırıyordu. 

Onun yönetimindeki Salzburg, Avusturya Bundesliga'da bitime 4 maç kala 6 puan farkla lider konumda. Kupa finalinde ise 1 Mayıs Cumartesi günü LASK Linz’le karşılaşacaklar.

Senin için hazırladığımız haberler