Şampiyonlar Ligi 21 yılın ardından ilk kez Ronaldo, Messi ve Benzemasız

19.09.2023 - 21:33 | Son Güncellenme: 19.09.2023 - 22:03

2002-2003’ten bu yana ilk kez Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ve Karim Benzema, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer almayacak.

Şampiyonlar Ligi 21 yılın ardından ilk kez Ronaldo, Messi ve Benzemasız

Dünyaca ünlü futbolculardan Cristiano Ronaldo ve Karim Benzema, Suudi Arabistan’a Lionel Messi ise Amerika’ya transfer oldu. Bu yılki Şampiyonlar Ligi yıllar sonra ilk kez bu isimler olmadan başladı.

21 yılın ardından bir ilk

Bu yıl UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bir ilk yaşandı. Turnuvada defalarca forma terleten yıldız futbolculardan Cristiano Ronaldo, Karim Benzema ve Lionel Messi bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde yer almayacak. Geçtiğimiz ay PSG'den Al-Hilal'e transfer olan Neymar da bu sene turnuvada forma giymeyecek önemli oyuncular arasında bulunuyor. 

Benzema da Ronaldo'yu takip etti

Cristiano Ronaldo  Premier Lig ekiplerinden Manchester United ile yollarını ayırdıktan sonra ocak ayında Suudi Arabistan'dan Al-Nassr'a transfer oldu. Ronaldo'nun Suudi Arabistan Pro Ligi'ne katılması ise büyük bir transfer akımı başlattı. Avrupa'nın önde gelen kulüplerinden birçok oyuncu Suudi Arabistan'a transfer oldu. Rotasını Arap Yarımadası ülkesine çeviren futbolculardan biri ise Karim Benzemaydı. Benzema, Temmuz ayında Real Madrid'den bedelsiz olarak Al-Ittihad Club'a transfer oldu. 

Messi, Arabistan'ı tercih etmedi

Lionel Messi de transfer sezonunda birçok ünlü futbolcu gibi yeni bir sözleşmeye imza attı. Paris Saint-Germain'den ayrılmak istediği konuşulan ünlü futbolcunun da Ronaldo gibi Suudi Arabistan'a transfer olacağı iddia edildi. Messi ise beklenenin aksine Pro Ligi'ne değil Amerikan Futbol Ligi MLS'e transfer oldu. Inter Miami'ye bonservis bedeli olmadan katılan Messi, Amerikalı ekip için 2025'e kadar forma terletecek. 

Artık Neymar da yok

Şampiyonlar Ligi'nde bu yıl ilk kez Benzema, Ronaldo ve Messi yer almayacak. Bu ünlü futbolculara ek olarak artık Neymar da Avrupa'da forma giymiyor. Brezilyalı forvet geçtiğimiz ay 90 milyon Euro bonservis bedeli ile PSG'den Al-Hilal'e transfer oldu. 

Şampiyonlar Ligi'nde ilk gol Simakan'dan

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nin ilk golü Leipzig'in 23 yaşındaki savunma oyuncusu Mohamed Simakan'dan geldi. Genç futbolcu Young Boys karşısındaki mücadelenin 3. dakikasında fileleri havalandırarak sezonun açılışını yaptı. Leipzig, Young Boys'u 3-1 mağlup etti. 

Senin için hazırladığımız haberler