Şampiyonlar Ligi’nde büyük gün geldi

03.06.2017 - 05:30 | Son Güncellenme: 03.06.2017 - 05:30

Şampiyonlar Ligi’nde büyük gün geldi

Avrupa’nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu Şampiyonlar Ligi’nde büyük gün geldi, çattı. Devler Ligi’ndeki şampiyonluk maçında İspanyol ekibi Real Madrid, İtalyan temsilcisi Juventus’la kozlarını paylaşacak. Galler’in Başkent’i Cardiff’teki Milenyum Stadı’nda oynanacak mücadele saat 21.45’te başlayacak. Her iki takımda da önemli bir eksik ya da cezalı bulunmuyor. Bu kupayı geçen sezon Atletico Madrid’i finalde yenerek kazanan Real’in toplamda 11 şampiyonluğu bulunuyor. Rekoru elinde bulunduran Real Madrid, eğer bu akşam mutlu sona ulaşırsa, bu kupayı tarihte üst üste iki kez kazanan ilk takım unvanını ele geçirecek. En son 2015’te final oynayan ve Barcelona’ya kaybeden Juventus, bu kupayı 2 kez kazanmayı başardı.

Final karşılaşmasında Alman hakem Felix Brych düdük çalacak. Brych’ın yardımcılıklarını Mark Borsch ve Stefan Lupp yapacak. Maçın dördüncü hakemlik görevini ise Sırp Milorad Mazic üstlenecek.

Juventus-Real Madrid maçı hangi kanalda saat kaçta?

Juventus ile Real madrid arasındaki Şampiyonlar Ligi Finali yarın akşam saat 21:45'de Galler'de oynanacak. Cardiff'in maçlarını oynadığı Millennium Stadı, büyük finale ev sahipliği yapacak. Maç TRT 1'den şifresiz olarak yayınlanacak. 

Juventus-Real Madrid maçı hangi kanalda saat kaçta?

Juventus ile Real madrid arasındaki Şampiyonlar Ligi Finali yarın akşam saat 21:45'de Galler'de oynanacak. Cardiff'in maçlarını oynadığı Millennium Stadı, büyük finale ev sahipliği yapacak. Maç TRT 1'den şifresiz olarak yayınlanacak. 

Juventus-Real Madrid muhtemel 11'ler:

Juventus: Buffon Barzagli Bonucci Chiellini Alves Pjanic Khedira Sandro Mandzukic Dybala Higuain

Real Madrid: Navas Carvajal Ramos Varane Marcelo Casemiro Kroos Modric Isco Ronaldo Benzema

REAL MADRID

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus ile karşılaşacak Real Madrid, finale gelene kadar sadece bir maç kaybetti. Zinedine Zidane teknik direktörlüğündeki Real Madrid, doğrudan grup aşamasında katıldığı Avrupa’nın bir numaralı kupasında finale kadar yaptığı 12 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetlik performans sergiledi. İspanya ekibi, bu maçlarda rakip fileleri 32 kez havalandırdı, kalesinde 17 gol gördü.

Real Madrid, F Grubu’nda Almanya’nın Borussia Dortmund, Polonya’nın Legia Varşova ve Portekiz’in Sporting Lizbon takımlarıyla mücadele etti. Grubunu Borussia Dortmund’un ardından 12 puanla ikinci sırada tamamlayan Madrid ekibi, son 16 turunda İtalya’dan Napoli, çeyrek finalde Almanya’dan Bayern Münih, yarı finalde ise İspanya’dan Atletico Madrid’i eleyerek adını finale yazdırmayı başardı. İspanyol ekibini Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon yenen tek takım, yarı final rövanşında 2-1’lik sonuçla ev sahibi Atletico Madrid oldu.

1.2 milyar Euro’luk mücadele

1995-96’da kupayı kaldıran Siyah-Beyazlılar, artık şeytanın bacağını kırmak istiyor. Elbette her iki takımda da büyük yıldızlar bulunuyor. İki ekibin toplam kadro değeri 1.2 milyar Euro (4.7 milyar TL) civarında bulunuyor. Real’de tüm gözler Cristiano Ronaldo’nun üzerinde olacak. Bu arenada 10 golü bulunan Ronaldo, en az iki gol atıp, ezeli rakibi Lionel Messi’yi geçerek gol krallığını da ele geçirmeye çalışacak. Diğer tarafta yükselen yıldız Paulo Dybala olacak. 23 yaşındaki Arjantinli yıldız, Devler Ligi’nde rakip fileleri 4 kez salladı. İki yıldızın bu akşam yapacakları, maçın da kaderini direkt etkileyecek.

Güvenlik sebebiyle stat kapanacak

Yaklaşık 1 milyar insanın televizyondan takip edeceği Şampiyonlar Ligi finalinde güvenlik önlemlerinin de artırılacağı öğrenildi. Maç için 3 bin güvenlik görevlisi hazır bulunacak. Üstü kapanabilen 75 bin kişilik stat, tarihe de geçecek. Havadan yapılabilecek herhangi bir saldırıya karşı stadın çatısı kapatılacak.

Efsaneler ‘Buffon’ diyor!

Barcelona ve Real Madrid’in efsane kaptanları Xavi Hernandez ve İker Casillas, Juventus kalecisi Gianligi Buffon’u kupayı kaldırırken görmek istiyor. Barça efsanesi Xavi, “Buffon’u o kupayı kaldırırkan görmeyi çok isterim” derken, Real’in eski kaptanı Casillas ise “Buffon 39 yaşında ve böyle bir kaleci kupayı kaldırmadan kariyerini bitirmemeli” dedi.

Motivasyon kaynağı ‘300 Spartalı’

Real Madrid’in teknik direktörü Zinedine Zidane, takımını final karşılaşmasına motive etmek için farklı bir yol seçti. Fransız futbol adamı, Spartalılar ve Persler arasındaki savaşın konu edildiği “300” filminden repkliler kullanarak, İspanyol ekibini maça hazırladı. 

Los Galacticos 500’ün peşinde

Real Madrid, finalde Juventus ağlarına bir gol göndermesi durumunda Şampiyonlar Ligi tarihinde 500. gole ulaşan ilk kulüp olmayı başaracak. 499 golle Devler Ligi tarihinin en golcü kulübü olan Los Galacticos’u, 459 golle bir başka İspanyol takımı Barcelona takip ediyor. Üçüncülükte ise 415 kez ağları sarsan Bayern Münih yer alıyor.

Ronaldo sonradan açıldı

Real Madrid’in UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki en golcü ismi, önceki sezonlardaki gibi Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo oldu. Grup aşamasında 2 golün ardından 6 maç suskun kalarak eleştiri oklarını üzerine çeken 32 yaşındaki Ronaldo, sonraki turlarda yükselişe geçti. Çeyrek finalde Bayern Münih’e iki maçta 5, yarı finalde Atletico Madrid’e 3 gol atan Portekizli oyuncu, turnuvadaki toplam gol sayısını 10’a çıkardı. Gol krallığı yarışında da ikinci sıraya çıkarak iddialı konuma gelen Ronaldo, finalde ağları sarsması halinde 11 gollü Barcelonalı Lionel Messi’yi yakalayacak.

Başkent ekibinde Karim Benzema 5, Alvaro Morata 3, Gareth Bale, Marco Asensio ve Raphael Varane 2, Sergio Ramos, Casemiro, Toni Kroos, Lucas Vazquez, Mateo Kovacic ve Isco birer gol kaydetti. Eflatun-beyazlıların turnuvadaki diğer gollerini ise Legia Varşov’dan Tomasz Jodlowiec ile Napolili Dries Mertens kendi kalesine attı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki maçları... Real Madrid’in UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale gelene kadar yaptığı maçlar ve sonuçları şöyle:

Tur Maç Sonuçlar
F Grubu Real Madrid-Sporting Lizbon 2-1, 2-1
F Grubu Real Madrid-Borussia Dortmund 2-2, 2-2
F Grubu Real Madrid-Legia Varşova 5-1, 3-3
Son 16 Real Madrid-Napoli 3-1, 3-1
Çeyrek final Real Madrid-Bayern Münih 2-1, 4-2
Yarı final Real Madrid-Atletico Madrid 3-0, 1-2

Real Madrid’in Avrupa kadrosunda şu futbolcular yer alıyor:

Kaleci
1 Keylor Navas 11- 0
13 Kiko Casilla 1- 0
25 Ruben Yanez - -
Defans
2 Dani Carvajal 10- 0
3 Pepe 3- 0
4 Sergio Ramos 10 1
5 Raphael Varane 9- 2
6 Nacho 4- 0
12 Marcelo 10 0
15 Fabio Coentrao 2 -0
23 Danilo 3- 0
Orta saha
8 Toni Kroos 11- 1
10 James Rodriguez 6- 0
14 Casemiro 8- 1
16 Mateo Kovacic 6- 1
17 Lucas Vazquez 10- 1
19 Luka Modric 10- 0
20 Marco Asensio 7- 2
22 Isco 5- 1
Forvet
7 Cristiano Ronaldo 12 -10
9 Karim Benzema 12- 5
11 Gareth Bale 7- 2
18 Mariano Diaz 1- 0
21 Alvaro Morata 8- 3

Not: O (Oynadığı maç), G (Attığı gol sayısı)

JUVENTUS

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde yarın Real Madrid ile karşılaşacak Juventus, finale gelene kadar maç kaybetmedi. Juventus, çıktığı 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik elde etti. İtalya temsilcisi bu maçlarda 21 gol attı, kalesinde ise 3 gol gördü. Massimiliano Allegri teknik direktörlüğünde doğrudan katıldığı UEFA Şampiyonlar Ligi’nde H Grubu’nda yer alan Juventus, Sevilla’nın yanı sıra Dinamo Zagreb ve Olympique Lyon ile mücadele etti.

Grup aşamasını 14 puanla lider bitiren Allegri’nin öğrencileri, son 16 turunda Portekiz’den Porto, çeyrek finalde İspanya’dan Barcelona ve yarı finalde Fransa’dan Monaco takımlarını saf dışı bırakarak finale yükseldi.

En golcüsü Higuain

İtalyan ekibinin bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki en golcü futbolcusu Arjantinli Gonzalo Higuain oldu. Higuain’in 5 gol kaydettiği Juventus’da Paulo Dybala 4, Dani Alves 3, Mario Mandzukic 2, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Daniele Rugani, Miralem Pjanic, Claudio Marchisio, Juan Cuadrado ve Marko Pjaca birer gol buldu.

Juventus’un Şampiyonlar Ligi’nde finale gelene kadar yaptığı maçlar

Tur Maç Sonuçlar
H Grubu Juventus - Dinamo Zagreb 2-0, 4-0
H Grubu Juventus - Sevilla 3-1, 0-0
H Grubu Juventus - Olympique Lyon 1-1, 1-0
Son 16 Juventus - Porto 1-0, 2-0
Çeyrek final Juventus-Barcelona 3-0, 0-0
Yarı final Juventus - Monaco 2-0, 2-1

Juventus’un Avrupa kadrosunda şu futbolcular yer alıyor:

Kaleci:
Savunma:
3 Giorgio Chiellini 8- 1
4 Medhi Benatia 5- 0
12 Alex Sandro 10- 0
15 Andrea Barzagli 10- 0
19 Leonardo Bonucci 10- 1
23 Dani Alves 11 -3
24 Daniele Rugani 2- 1
26 Stephan Lichtsteiner 1 -0
Orta saha:
5 Miralem Pjanic 11- 1
6 Sami Khedira 10- 0
8 Claudio Marchisio 7- 1
18 Mario Lemina 6- 0
22 Kwadwo Asamoah 3- 0
27 Stefano Sturaro 4- 0
28 Tomás Rincon 3- 0
14 Federico Mattiello 0- 0
Forvet:
7 Juan Cuadrado 11- 1
9 Gonzalo Higuain 11- 5
17 Mario Mandzukic 10- 2
20 Marko Pjaca 4- 1
21 Paulo Dybala 10- 4

Not: O (Oynadığı maç), G (Attığı gol sayısı)

Juventus ile Real Madrid’in Avrupa’da 19. randevusu

Şampiyonlar Ligi finaline çıkacak İtalyan ekibi Juventus ile İspanyol temsilcisi Real Madrid, Avrupa kupalarında 19. kez karşılaşacak. Galler’in başkenti Cardiff’te yarın oynanacak final maçı öncesi, iki takımın Avrupa kupalarındaki randevularda birbirlerine üstünlüğü bulunmuyor. Taraflar, önceki 18 randevuda 8’er kez galip geldi ve 2 maç da beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda Juventus’un 21 golüne, Real Madrid 18 golle karşılık verdi.

Juventus ve Real Madrid’in ikinci finali

Juventus ve Real Madrid, tarihlerinde ikinci kez UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelecek. Taraflar arasındaki bir önceki final maçı, 1998’de Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da oynandı. Söz konusu finalde Real Madrid, Predrag Mijatovic’in golüyle 1-0 galip gelerek kupayı kazandı.

Bir önceki karşılaşma 2015’te

İki takımın Avrupa kupalarındaki bir önceki karşılaşması, 2015’te gerçekleşti. Takımların iki yıl önce karşılaştığı Şampiyonlar Ligi yarı finalinde tur atlayan taraf, Juventus oldu. İlk maçta sahasında 2-1 galip gelen İtalyan ekibi, rövanştaki 1-1’lik skorla adını finale yazdırdı.

Real Madrid, İtalyan takımlarına karşı üstün

Real Madrid’in Avrupa kupalarında İtalyan ekipleriyle oynadığı maçlarda üstünlüğü dikkati çekiyor. Juventus maçı ile Avrupa kupalarında İtalyan takımlarıyla 70. kez karşılaşacak Real Madrid, önceki randevularda rakiplerine karşı 33 kez galip geldi. Avrupa’da İtalyan takımlarıyla 11 kez berabere kalan eflatun-beyazlılar, 25 defa da sahadan mağlup ayrıldı. Bu maçlarda 104 gol kaydeden Real Madrid, kalesinde 87 gole engel olamadı.

Juventus’un Avrupa’da İspanyollar ile 54. randevusu

Juventus, Avrupa kupalarında İspanyol takımlarıyla 54. kez karşılaşacak. Önceki 53 karşılaşmada 19 galibiyet, 14 beraberlik elde eden siyah-beyazlılar, 20 mücadelede ise mağlup olmaktan kurtulamadı. Bu karşılaşmalarda 61 gol atan Juventus, kalesinde 55 gol gördü.(Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler