Dinamo Moskova, son hafta şampiyonluğu kaptırdı!

25.05.2024 - 20:10 | Son Güncellenme: 25.05.2024 - 20:20

Rusya Premier Lig’inde son haftaya Zenit’in 2 puan önünde giren Dinamo Moskova, deplasmanda Krasnodar’a mağlup oldu ve şampiyonluğu Zenit’e kaptırdı.

Dinamo Moskova, son hafta şampiyonluğu kaptırdı!

AJANSSPOR HABER

Rusya Premier Lig’de son haftaya Zenit’in 2 puan önünde lider giren ve son hafta alacağı beraberlik ile şampiyon olacak olan Dinamo Moskova, Krasnodar'a deplasmanda 1-0 yenildi. Aynı saatte oynanan maçta Zenit rakibi Rostov’u 2-1 mağlup etti şampiyonluğun sahibi oldu.

Zenit son dakikalarda güldü

Evinde Rostov’u ağırladığı maçta 54. Dakikada golü kalesinde gören Zenit 1-0 geriye düştü. 65. dakikada penaltıdan bulduğu golle eşitliği bulan ev sahibi ekip 85. dakikada bulduğu golle 2-1 öne geçti ve Dinamo Moskava’nın da mağlup olmasıyla beraber şampiyonluk sevinci yaşadı.

Krasnodar’da şampiyonluğu kaçırdı

Son maçta şampiyonluk 3 takıma da gelip gitti. Rusya Premier Lig’i 56 puanla ikinci sırada tamamlayan Krasnodar evinde Dinamo Moskavo’ya attığı gol sonrasında canlı puan durumunda liderlik koltuğuna oturdu. Krasnodar, Zenit’in 85. dakikada 2. golünü atıp öne geçmesinin ardından ikincilik koltuğuna oturdu. 

Rusya Premier Lig’de ilk üç sıranın puan durumu ise şöyle:

1. Zenit - 57 Puan
2. Krasnodar - 56 Puan
3. Dinamo Moskova - 56 puan

Şampiyon Zenit'ten taraftara bir müjde daha

Rusya Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Zenit, bu sonuçla üst üste 6. kez zafere ulaştı. Rus ekibi, maçın ardından bir müjdeli haberi daha taraftarlarına verdi. Rus ekibi, teknik direktör Sergey Semak ile 5 yıllık yeni bir sözleşme imzalandığını duyurdu.

Senin için hazırladığımız haberler