Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım Transferi Açıkladı!

03.02.2022 - 17:14 | Son Güncellenme: 03.02.2022 - 18:25

TFF 1. Lig’de, Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, son zamanlarda transferi konuşulan Frank Castaneda ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım Transferi Açıkladı!

27 yaşındaki Kolombiyalı forvet Frank Castaneda’nın ismi son zamanlarda TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor ile anılıyordu. Kulüp başkanı Yüksel Yıldırım, transfer gelişmeleri hakkında flaş açıklamalar bulundu.

Samsunspor ilgilenmiyor

Son olarak Moldova'nın FC Sheriff takımında oynayan Frank Castaneda, 1 Ocak itibari ile kulüp ile yollarını ayırdı. Şu anda herhangi bir kulüp tarafından sözleşmesi bulunmayan 27 yaşındaki forvet için Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, transfer iddialarının gerçek olmadığını söyledi.

"Menajer oyununa gelmeyeceğiz"

Castaneda'nın, Samsunspor gündeminde yer almadığını vurgulayan Yıldırım, oyuncu hakkındaki düşüncelerini, “Artık menajerlerin oyunlarına gelmeyeceğiz. Eğer Castaneda iyi oyuncuysa neden şimdiye kadar kimse almadı” şeklinde ifade ederken, menajerlerin futbolcu pazarlama stratejilerine kanmayacaklarının altını çizdi.

Fuat Çapa: "Eksiğimiz var fakat büyütmeye gerek yok"

Samsunspor, hafta sonu oynayacağı Keçiörengücü maçının hazırlıklarına devam ederken, teknik direktör Fuat Çapa yaptığı basın toplantısında “Savunma ve orta saha bölgelerinde yeterince alternatifimiz var. Fakat 10 numara, sağ ve sol kanat mevkiilerinde oyuncu eksiğimiz bulunuyor. Bu bölgelere transfer gelirse daha avantajlı oluruz. Ama olmasa da sorun değil. Büyütmeye gerek yok. Devre arası işler kolay olmuyor, başkanımızın çok emek verdiğini biliyorum.” dedi.

İlgini Çekebilir
TFF yerliye düşman! Keyfi kararla yabancılara kıyak
Habere Git

Frank Castenada Kimdir?

Frank Castaneda 1994 yılında Kolombiya’da doğdu. Ana mevkisi santrafor olan 27 yaşındaki futbolcu, sağ ve sol kanat mevkiilerinde de görev alabiliyor. Kolombiya Orsomarso’da başladığı kariyerini, Slovakya 1. Lig takımlarından Senica’ya transfer olarak devam ettirdi. 2020 yılında Moldova ekiplerinden Sheriff Tiraspol’e transfer olan Kolombiyalı forvetin, kulübüyle olan sözleşmesi Ocak 2022’de sona erdi. Castenada, kariyerinde çıktığı 139 maçta 68 gol ve 37 asistlik performans gösterdi.

 

2021/22 sezonunda ise 31 karşılaşmada toplam 1892 dakika görev alan tecrübeli futbolcu, 9 kez rakip fileleri havalandırmayı başarırken, 10 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

İlgini Çekebilir
Gedson Fernandes: "Beşiktaş hakkında konuşmak istemiyorum"
Habere Git

Samsunspor’un TFF 1. Lig’deki durumu

Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden Samsunspor, çıktığı 20 karşılaşmada topladığı 33 puan ile 7. sırada yer aldı. Fuat Çapa’nın öğrencileri 20 maçta 31 kez rakip ağları havalandırırken, kalesine gelen 23 şuta ise engel olamadı.

Senin için hazırladığımız haberler